Oronazol 20 mg/g, zdravilni šampon (100 ml)

Prhljaj: Kako se znebiti prhljaja s šamponi proti prhljaju? Kožna plesen (Piytriasis versicolor), nenevarna okužba kože.
Oronazol zdravilni šampon uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (seboroični dermatitis) in za zdravljenje pityriasis versicolor.
Več...
Pakiranje 100 ml
14,18€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: šampon
Mesto uporabe: lasišče, koža
Oznaka: glivice, prhljaj, dermatitis
Vsebnost: antimikotik
Zdravje: nega

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ketoconazolum

Zdravilo Oronazol šampon in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Oronazol vsebuje ketokonazol, protiglivično učinkovino (antimikotik), ki deluje na številne glivice.  Skozi kožo ne prehaja v kri, zato ne deluje na druge organe.

Oronazol zdravilni šampon uporabljate za zdravljenje in preprečevanje prhljaja in nekaterih glivičnih obolenj kože (seboroični dermatitis) in za zdravljenje pityriasis versicolor.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Oronazol
Ne uporabljajte zdravila Oronazol

  • če ste alergični na ketokonazol ali katerokoli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Oronazol se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če ste se, preden ste pričeli uporabljati zdravilo Oronazol, že dalj časa zdravili s kremami ali mazili, ki vsebujejo učinkovine, imenovane kortikosteroidi, priporočamo, da uporabljate sočasno obe zdravili še 2 do 3 tedne, vendar ne hkrati (eno zjutraj, drugo zvečer) in postopoma zmanjšujete uporabo lokalnega kortikosteroida, da preprečite poslabšanje bolezenskih znakov (povratni učinek).

Če se pojavi huda preobčutljivostna reakcija ali močno draženje, prekinite z zdravljenjem. Šampon ne sme priti v oči. V primeru, da šampon pride v oči, ga sperite s tekočo vodo.

Druga zdravila in zdravilo Oronazol
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Poročil o medsebojnem delovanju zdravil pri lokalni uporabi ketokonazola ni.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Pri uporabi Oronazol šampona med nosečnostjo ali dojenjem ni znanih tveganj.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Oronazol nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Oronazol vsebuje dišavo.
To zdravilo vsebuje dišavo s 3-metil-4-(2,6,6-trimetil-2-cikloheksen-1-il)-3-buten-2-onom, amilcinamalom, amilcinamilalkoholom, benzilalkoholom, benzilbenzoatom, benzilcinamatom, lilijalom, cinamalom, cinamilalkoholom, citralom, citronelolom, evgenolom, hrastovim mahom, geraniolom, heksilcinamaldehidomom, hidroksicitronelalom, hidroksimetilpentilcikloheksenkarboksaldehidom, Dlimonenom in linalolom, ki lahko povzročijo alergijske reakcije.

Kako uporabljati zdravilo Oronazol
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali
farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odmerjanje in način uporabe
Zdravilo Oronazol lahko uporabljajo mladostniki in odrasli. Zdravilni šampon nanesite na prizadeti del kože oziroma lasišča in ga po 3 do 5 minutah dobro sperite z vodo. Ponavadi zadostuje polna dlan šampona za eno pranje. Z zdravljenjem morate nadaljevati še nekaj dni po prenehanju vseh znakov, da preprečite ponovno obolenje.

Uporaba: Odmerjanje in trajanje zdravljenja
Zdravljenje  
Pityriasis versicolor 1 x na dan, 1-5 dni
Seboroični dermatitis in prhljaj 2 x na teden, 2 do 4 tedne
Preprečevanje  
Seboroični dermatitis in prhljaj 1 x na teden ali na 14 dni

Uporaba pri otrocih
Varnost in učinkovitost zdravila Oronazol pri otrocih, mlajših od 12 let, nista bili dokazani. Če znaki vašega obolenja v tem času ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Oronazol, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravila Oronazol ne smete zaužiti. V primeru slučajnega zaužitja se takoj posvetujte z zdravnikom ali
farmacevtom. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila Oronazol, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blank slika

Dodatki

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 1. 7. do 15. 7. 2022. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa ...