izbor

Canespor, pršilo

Pršilo Canespor je antimikotik (sredstvo za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo glivice) s širokim spektrom delovanja in se uporablja za zdravljenje kožnih mikoz, bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice.
Več...
Pakiranje 25 ml
9,71€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo
Mesto uporabe: koža, stopala, nohti, roke, noge
Simptom: glivice, srbenje
Vsebnost: antimikotik
Zdravje: nega

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

bifonazol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Bifonazol, derivat imidazola, je antimikotik (sredstvo za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo glivice) s širokim spektrom delovanja. Deluje na d ermatofite, kvasovke, plesni in druge glivice, npr. Malassezio furfur. Deluje tudi na bakterijo Corynebacterium minutissimum. Bifonazol zavira biosintezo ergosterola v celični membrani glivic na dveh različnih ravneh. Zaradi tega se razlikuje od drugih azolnih derivatov in antimikotikov, ki učinkujejo samo na eni ravni. Z zaviranjem sinteze ergosterola povzroča strukturno in funkcionalno okvaro citoplazemske membrane.

Raztopina Canespor se uporablja za zdravljenje kožnih mikoz, bolezni, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice (npr. Malassezia furfur) ter okužbe z bakterijo Corynebacteriumom minutissimum: tinea pedum (mikoze na stopalih), tinea manuum (mikoze na rokah), tinea corporis, tinea inguinalis (mikoze na koži telesa in udov ter mikoze kožnih gub), pityriasis versicolor (okužba rožene plasti kože), površinske kandidoze in eritrazma (blago, kronično, površinsko vnetje kože).

Zdravila ne uporabljajte
Če ste alergični na (preobčutljivi za) bifonazol ali katerokoli sestavino zdravila Canespor.

Nosečnost in dojenje
Ni poročil o škodljivih učinkih uporabe raztopine Canespor za mater in otroka med nosečnostjo. Prve 3 mesece nosečnosti smejo ženske bifonazol uporabiti šele potem, ko zdravnik oceni razmerje koristi in tveganja.
Ni znano, ali se bifonazol pri človeku izloča v materinem mleku, vendar smejo doječe matere bifonazol uporabiti šele potem, ko zdravnik oceni razmerje koristi in tveganja. Med obdobjem dojenja ženska bifonazola ne sme uporabljati v predelu prsi.

Pomembne informacije o zdravilu
Pazite, da zdravilo ne pride v stik z očmi.
Če želite glivično okužbo popolnoma pozdraviti in preprečiti njeno ponovitev, zdravljenja ne smete končati brez posvetovanja z zdravnikom. Če se za to vseeno odločite, tvegate, da se bo bolezen ponovila.
Pregled kliničnih podatkov kaže, da uporaba raztopine Canespor pri otrocih ne povzroča škodljivih učinkov. Kljub temu raztopino Canespor uporabljajte pri dojenčkih le pod zdravniškim nadzorom.

Odmerjanje zdravila
Raztopino Canespor uporabljajte enkrat na dan, najbolje zvečer pred spanjem. 

Način uporabe zdravila

Na prizadeto kožo nanesite tanko plast zdravila in ga vtrite v kožo. Za površino v velikosti dlani zadostuje večinoma en ali dva pritiska na pršilni ventil.

Učinek je trajnejši, če kremo Canespor uporabljate pravilno in dovolj dolgo. Običajno traja zdravljenje:

 • mikoz na stopalu in med prsti (tinea pedum, tinea pedum interdigitalis): 3 tedne
 • mikoz po telesu, rokah in v kožnih gubah (tinea corporis, tinea manuum, tinea inguinalis): 2 - 3 tedne
 • okužb rožene plasti kože, blagih, kroničnih, površinskih okužb (pityriasis versicolor, eritrazma): 2 tedna
 • površinskih kandidoz kože: 2 - 4 tedne

Zdravljenja ne smete končati takoj, ko izginejo simptomi okužbe, ampak ga morate nadaljevati, kot je predpisano v tem navodilu.

Kaj še lahko naredite
Preden nanesete raztopino na prizadeto področje, kožo najprej umijte, da s tem odstranite ostanke prejšnjega zdravljenja. Nato kožo temeljito osušite, posebno na manj dostopnih mestih (npr. med prsti na nogah). Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, zamenjajte vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy vam je na voljo 20% ugodneje.

Vichy vam je na voljo 20% ugodneje.

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...