Rupurut 500 mg, žvečljive tablete (20 žvečljivih tablet)

Zdravilo Rupurut uporabljamo pri simptomatskem zdravljenju motenj, kot so zgaga in prebavne težave, ki jih povzroča nenormalna kislost želodčne vsebine, vračanje vsebine želodca v požiralnik (gastroezofagealni refluks), nenadno ali dolgotrajno vnetje želodčne sluznice (akutni in kronični gastritis), razjede na želodcu in dvanajstniku.
Več...
Pakiranje
6,52€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: žvečljive tablete
Mesto uporabe: prebavila, sluznica, želodec
Oznaka: prebava, razjeda, vnetje, zgaga
Vsebnost: antacid
Zdravje: celjenje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

hidrotalcit

Zdravilo Rupurut in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Rupurut vsebuje zdravilno učinkovino hidrotalcit. Ta spada v skupino zdravil, imenovan o antacidi.

Zdravilo deluje tako, da zmanjšuje kislost želodčnega soka in s tem odpravlja ali blaži težave, povezane s prevelikim izločanjem želodčne kisline.

Zdravilo Rupurut spodbuja dejavnike, ki varujejo želodčno sluznico ter pospešuje celjenje poškodovane želodčne sluznice. Zdravilo Rupurut uporabljamo pri simptomatskem zdravljenju motenj, kot so:

 • zgaga in prebavne težave, ki jih povzroča nenormalna kislost želodčne vsebine,
 • vračanje vsebine želodca v požiralnik (gastroezofagealni refluks),
 • nenadno ali dolgotrajno vnetje želodčne sluznice (akutni in kronični gastritis),
 • razjede na želodcu in dvanajstniku.

Kako jemati zdravilo Rupurut

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Žvečljive tablete zdravila Rupurut delujejo najbolje, če jih dobro prežvečite, ne smete pa jih pogoltniti cele.

Uporaba pri odraslih 
Simptomatsko zdravljenje zgage in prebavnih motenj, ki jih povzroča nenormalna kislost želodčne kisline: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti po potrebi (500 do 1.000 mg hidrotalcita).

Simptomatsko zdravljenje vračanja vsebine želodca v požiralnik ter nenadnega ali dolgotrajnega vnetja želodčne sluznice: Priporočeni odmerek je 1 do 2 tableti (500 do 1.000 mg hidrotalcita) eno do dve uri po jedi, pred spanjem ali ob pojavu želodčnih težav.

Simptomatsko zdravljenje razjede na želodcu in dvanajstniku: Priporočeni odmerek je 2 tableti, 3- do 4-krat na dan, eno do dve uri po jedi in pred spanjem.

Zdravljenje morate nadaljevati še najmanj 4 tedne po tem, ko simptomi popolnoma izginejo.

Največji dnevni odmerek zdravila Rupurut za uporabo pri odraslih je 12 tablet (6.000 mg).

Uporaba pri otrocih
Otrokom, starim od 6 do 12 let, dajte polovico odmerka, ki je priporočen za uporabo pri odraslih. Uporaba zdravila Rupurut pri otrocih, mlajših od 6 let, ni priporočljiva.

Trajanje zdravljenja
Če se stanje po jemanju zdravila v 14 dneh ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Rupurut

Ne jemljite zdravila Rupurut:

 • če ste alergični na hidrotalcit ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6) ,
 • če imate hudo okvaro ledvic, če imate nenormalno zmanjšano koncentracijo fosfatov v krvi,
 • če imate avtoimunsko bolezen, za katero so značilni mišična slabost in utrujenost (miastenijo gravis).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Rupurut se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Rupurut in se izogibajte dolgotraj ni uporabi velikih odmerkov tega zdravila:

 • če imate moteno delovanje ledvic (zlasti, če ste na hemodializi),
 • če imate Alzheimerjevo bolezen ali katero koli drugo vrsto demence,
 • če ste na dieti z malo fosfata.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate ne katerih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Rupurut
Obvestite zdravnika ali farmaevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilo Rupurut lahko vpliva na delovanje drugih zdravil, ki jih jemljete sočasno. Zato ne jemljite zdravila Rupurut hkrati z drugimi zdravili, katerih prehajanje iz prebavil v kri bi lahko bilo moteno. Ta zdravila so npr. zdravila za srce (glikozidi), antibiotiki (tetraciklini ali derivati kinolonov, kot sta ofloksacin in ciprofloksacin), zdravila za zdravljenje razjede v prebavilih (antagonisti histaminskih receptorjev H2), zdravila proti strjevanju krvi ( derivat i kumarin a ), natrijev fluorid (najpogosteje prisoten v pastah za zobe) in henodeoksiholat (ki se uporablja pri zdravljenju žolčnih kamnov).

Če jemljete druga zdravila, jih morate vzeti vsaj 1 do 2 uri pred ali po zaužitju zdravila Rupurut.

Zdravilo Rupurut skupaj s hrano, pijačo in alkoholom
Ne jemljite zdravila Rupurut hkrati s hrano ali pijačo, ki vsebuje kisline (npr. z vinom, kislim sadjem ali sadnimi sokovi, itd.). Tovrstna prehrana namreč poveča prehajanje aluminijevih soli (sestavin tega zdravila) iz prebavil v kri.

Rupurut v nosečnosti, pri dojenju in vpliv na plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo Rupurut lahko v obdobju nosečnosti jemljete le kratko časovno obdobje, s čemer boste zmanjšali verjetnost, da bo vaš nerojeni otrok izpostavljen aluminiju (sestavini tega zdravila).

Snovi, ki vsebujejo aluminij se običajno izločajo v materino mleko. Vendar zaradi znanega majhnega prehajanja aluminijevih soli iz prebavil v kri, tako pri materi kot otroku, ni pričakovati tveganja za zdravje novorojenčka. Kljub temu naj se matere, ki dojijo, pred uporabo zdravila Rupurut posvetujejo z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev pri zdravilu Rupurut niso opazili.

 

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 20% ugodneje.

Eucerin je blagovna znamka za nego kože, ki jo priporočajo dermatologi in ki temelji na znanosti o koži. S sodelovanjem z dermatologi in z uporabo naprednega tehnološkega strokovnega znanja znamka Eucerin zagotavlja zanesljive in visoko učinkovite inovativne izdelke. Ker skrbno izbira aktivne ...