Tears naturale II 1 mg/3 mg v 1 ml kapljice za oko, raztopina (15 ml)

Zdravilo Tears naturale II uporabljamo za zdravljenje motenj s suhimi očmi in za zdravljenje in lajšanje težav pri teh motnjah, kot sta npr. pekoč občutek in občutek draženja. Uporablja se tudi za začasno lajšanje neprijetnega občutka ob blagem draženju očesa ali ob izpostavljenosti vetru ali soncu.
Več...
Pakiranje 15 ml
6,04€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice, raztopina
Mesto uporabe: oči
Oznaka: draženje
Zdravje: nega, zaščita

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

dekstran 70
hipromeloza

Kaj je zdravilo Tears Naturale II in za kaj ga uporabljamo 

Zdravilo Tears Naturale II uporabljamo za zdravljenje motenj s suhimi očmi in za zdravljenje in lajšanje težav pri teh motnjah, kot sta npr. pekoč občutek in občutek draženja. Uporablja se tudi za začasno lajšanje neprijetnega občutka ob blagem draženju očesa ali ob izpostavljenosti vetru ali soncu. 

Suhost oči. Solze vsebujejo ravno pravo količino naravnih sestavin, ki skupaj tvorijo varovalno plast na površini očesa, ki jo imenujemo solzni film. Solzni film ves čas varuje oči in služi kot mazivo za oči, tako da so te zdrave, in da ni neprijetnega občutka. Nekateri ljudje imajo premalo običajnih solz. Če solz primanjkuje, ali če solze ne vsebujejo vseh potrebnih sestavin, se solzni film lahko prekine in na površini očesa nastanejo suha mesta. To povzroči simptome suhih, občutljivih oči – draženje z občutkom peska in zbadanja v očeh, ki pečejo in so utrujene ter občutljive na močno svetlobo, ali na splošno neprijeten občutek v očeh.

Zdravilo Tears Naturale II sodi v skupino t.i. umetnih solz. Vsebuje dekstran 70 in hipromelozo (vodotopni polimerni sistem), ki skupaj z naravnimi solzami zagotavljata prijeten občutek in takojšnje, dolgotrajno lajšanje očesne suhosti. Zdravilo lajša tudi draženje očesa. Zdravilo Tears Naturale II vsebuje varen konzervans polidronijev klorid, ki ne povzroča preobčutljivosti.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Tears Naturale II

Ne uporabljajte zdravila Tears Naturale II: 

  • če ste alergični na dekstran 70, hipromelozo ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). 

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Tears Naturale II se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če imate glavobol, očesno bolečino, spremembo vida, draženje oči, konstantno rdečino, ali če se stanje poslabša ali ne preneha, morate prenehati uporabljati zdravilo Tears Naturale II in se posvetovati z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Tears Naturale II
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katero koli zdravilo.

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Zdravilo Tears Naturale II med nosečnostjo ali dojenjem lahko uporabljate.

Pri uporabi zdravila Tears Naturale II ni pričakovati učinkov na plodnost.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Vaš vid bo lahko zamegljen še nekaj časa po uporabi zdravila Tears Naturale II. Ne vozite in ne uporabljajte strojev, dokler se vam vid ne zbistri.

Kako uporabljati zdravilo Tears Naturale II

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je ena ali dve kapljici v oko ali oči, in sicer tako pogosto, kot je potrebno za lajšanje simptomov suhih oči ali draženja oči, ali kot vam je predpisal zdravnik.

Pri otrocih, mladostnikih in bolnikih z jetrno ali ledvično okvaro prilagoditev odmerka ni potrebna.

Zdravilo Tears Naturale II uporabljajte le za vkapanje v oči.

Če je varnostni obroček po odstranitvi zaporke ohlapen, ga pred uporabo zdravila odstranite.

Kontaminacijo vrha kapalnega vsebnika in raztopine preprečite tako, da pazite, da se z vrhom vsebnika ne dotaknete vek, kože v bližini ali drugih površin. Ko ni v uporabi, kapalni vsebnik tesno zaprite z zaporko.

1. Vzemite kapalni vsebnik zdravila Tears Naturale II in zrcalo.
2. Umijte si roke.
3. Odvijte navojno zaporko.
4. Navzdol obrnjen kapalni vsebnik držite s palcem in sredincem.
5. Nagnite glavo nazaj. S čistim prstom potegnite veko navzdol, tako da med veko in očesom nastane žepek, kamor boste vkapali kapljice (slika 2).
6. Vrh kapalnega vsebnika približajte očesu. Če vam pomaga, uporabite zrcalo.
7. Ne dotikajte se očesa, veke, kože v bližini ali drugih površin z vrhom kapalnega vsebnika, saj lahko pride do okužbe kapljic.
8. Z rahlim pritiskom kazalca na dno obrnjenega kapalnega vsebnika lahko vsakokrat iztisnete po eno kapljico zdravila Tears Naturale II (slika 3).
9. Po uporabi zdravila Tears Naturale II spustite spodnjo veko in nekajkrat pomežiknite, da se tekočina porazdeli po celotni površini očesa.
10. Če uporabljate kapljice v obeh očesih, ponovite te korake tudi na drugem očesu.
11. Kapalni vsebnik takoj po uporabi spet tesno zaprite z navojno zaporko.
12. Uporabljajte le en kapalni vsebnik naenkrat.

Če kapljica zgreši oko, poskusite ponovno.

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Vichy Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€.

Ob nakupu izdelkov Liftactiv Supreme in Specialist prejmete darilo: Vichy Mineral 89 (30 ml) + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30€. Akcija traja od 20.1.2021 do razdelitve zalog daril. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, ...