Bepanthen plus 50 mg/5 mg v 1 g, krema (30 g)

Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo.
Več...
Pakiranje 30 g
9,34€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

dekspantenol/klorheksidinijev diklorid

Kaj je zdravilo Bepanthen plus in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje okužbo. Vsebuje učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid.

Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Učinek klorheksidina v telesu je zanemarljiv zaradi zelo majhnega prehajanja v kri.

Zdravilo Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.

Zdravilo Bepanthen plus se uporablja za:

  • celjenje površinskih ran, pri katerih obstaja možnost okužbe (odrgnine, vreznine, praske, ragade, opekline, vnetje kože (dermatitis));
  • celjenje kroničnih ran, kakršne so razjede na nogi (ulkusi) in preležanine (dekubitusni ulkusi);
  • zdravljenje okužb kože, kot sta npr. sekundarno inficirani ekcem in nevrodermatitis;
  • celjenje razpokanih bradavic zaradi dojenja;
  • celjenje poškodb in operacijskih ran po manjših kirurških posegih.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Bepanthen plus
Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus

  • če ste alergični na dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
  • na počenem bobniču.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Bepanthen plus se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

  • Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči, ušesa ali na sluznice. Če krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali s fiziološko raztopino.
  • Kreme ne uporabljajte pri globokih in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.

Izogibajte se nanosu zdravila Bepanthen plus na večje površine kože. Za zdravljenje razdražene kože, pri kateri ni možnosti okužbe (sončne opekline), je priporočljiva uporaba zdravila Bepanthen krema, ki ne vsebuje antiseptika.

Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev ali pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva tudi uporaba zdravila Bepanthen mazilo.

Če se simptomi ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se prosimo posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Druga zdravila in zdravilo Bepanthen plus
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če uporabljate ali ste pred kratkim uporabljali ali pa boste morda začeli uporabljati katero koli drugo zdravilo.

Zdravila Bepanthen plus ne uporabljajte hkrati z drugimi antiseptiki. Klorheksidin je nezdružljiv z mili in drugimi anionskimi spojinami.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
Med nosečnostjo zdravila ne uporabljajte na velikih površinah.

Dojenje
V obdobju dojenja lahko uporabljate zdravilo Bepanthen plus, vendar ga ne smete uporabljati v velikih količinah. Če ga uporabljate za zdravljenje razpokanih bradavic zaradi dojenja, ga pred dojenjem sperite.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi zdravilo Bepanthen plus imelo vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Bepanthen plus vsebuje lanolin, stearilalkohol in cetilalkohol, ki lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Kako uporabljati zdravilo Bepanthen plus
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Bepanthen plus nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih po potrebi pokrijete z gazo ali obližem.

Pogosto nanašanje na isto mesto lahko povzroči draženje kože. Zdravilo je namenjeno za manjše kožne poškodbe; izogibati se je potrebno nanosu na večjo površino kože.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...