Glukozamin Pharma Nord, 90 kapsul

Zdravilo Glukozamin Pharma Nord ublaži simptome pri blagi ali zmerni osteoartrozi kolena.
Več...
Pakiranje 90 kapsul
23,12€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: kolena, sklepi
Oznaka: vnetje, revma
Vsebnost: glukozamin

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

glukozamin

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« spada v skupino zdravil, ki jih imenujemo druga protivnetna in protirevmatična zdravila, nesteroidna zdravila. Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« ublaži simptome pri blagi ali zmerni osteoartrozi kolena.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Glukozamin »Pharma Nord«

Ne uporabljajte zdravila Glukozamin »PharmaNord« 

 • če ste alergični (preobčutljivi) na glukozamin ali katerokoli sestavino zdravila Glukozamin »Pharma Nord« (navedeno v poglavju 6)
 • če ste alergični (preobčutljivi) na lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Glukozamin »Pharma Nord« 

 • če trpite zaradi okvarjene tolerance za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracij glukoze v krvi;
 • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje. Zaradi pomanjkanja študij pri takšnih bolnikih ni posebnih priporočil za odmerjanje;
 • če imate znan dejavnik tveganja za srčno-žilno bolezen, ker je bila pri nekaj bolnikih, ki so se zdravili z glukozaminom, opažena hiperholesterolemija; 
 • če imate astmo. Morate se zavedati, da se simptomi lahko poslabšajo ob pričetku zdravljenja.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.
Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila Glukozamina »Pharma Nord« z drugimi zdravili, še posebej z varfarinom in tetraciklini. Prosimo, da se v zvezi s tem posvetujete z zdravnikom.

Jemanje zdravila Glukozamin »Pharma Nord« skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo lahko zaužijete skupaj s hrano ali brez nje.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Glukozamin »Pharma Nord« se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba zdravila Glukozamin »Pharma Nord« med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Ne upravljajte vozil ali strojev, če po zaužitju kapsul občutite vrtoglavico ali zaspanost.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Glukozamin »Pharma Nord« Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« vsebuje 2,2 mmol (87 mg) kalija v eni kapsuli, kar ustreza 6,6 mmol (262 mg) kalija dnevno v treh kapsulah. To morajo upoštevati bolniki, ki imajo zmanjšano funkcijo ledvic ali bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom kalija.

Kako jemati zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« 

Pri jemanju zdravila Glukozamin »Pharma Nord« natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli: Običajen odmerek je 3-krat po 1 kapsula na dan (kar ustreza 1200 mg glukozamina). Vse tri kapsule lahko zaužijete tudi v enem samem odmerku. Kapsulo(e) pogoltnite skupaj s polnim kozarcem vode ali drugo primerno tekočino.

Zdravilo Glukozamin »Pharma Nord« se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Za starejše bolnike, bolnike z ledvično in/ali jetrno okvaro ni posebnih priporočil za odmerjanje.

Glukozamin ni indiciran za zdravljenje akutnih bolečinskih simptomov. Ublažitev simptomov (posebej ublažitev bolečin) praviloma nastopi po nekajtedenskem zdravljenju, včasih traja celo dalj časa. Če ublažitve simptomov ni po 2-3 mesecih, je potrebno nadaljnje zdravljenje z glukozaminom ponovno ovrednotiti.

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€.

Ob nakupu 2 izdelkov La Roche-Posay prejmete 25% popust  + brezplačno dostavo ob nakupu LRP nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v košarici: Akcija bo potekala od 24. 3. do 27. 3. 2023. Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja za izdelke La ...