Vetnil Eletrolitico Booster, pasta (50 g)

Prehranski dodatek za domače živali, ki vsebuje mešanico elektrolitov in je tako idealen za živali, ki so izgubile telesne tekočine (bruhanje, driska), saj povrne izgubljene elektrolite in energijo.
Več...
Pakiranje 50 g
19,72€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pasta
Mesto uporabe: mišice, ožilje
Oznaka: bruhanje, driska, dehidracija, krči
Vsebnost: prebiotiki, minerali
Zdravje: psi, mačke, živali

Vetnil Eletrolitico Booster pasta - Prehransko dopolnilo za živali (psi, mačke, konji, govedo, drobnica, prašiči, noji).

Eletrolitico booster, z uravnoteženo rehidrantno kombinacijo, uporabljamo za nadomeščanje izgubljenih elektrolitov pri živalih.

Poleg mineralov vsebuje maltodekstrin, ki ne draži prebavil in črevesja ter zagotavlja vir energije za dlje časa. Tako je idealen vir energije pri športnih obremenitvah in v primerih dehidracije. 

Brez dopinga.

 1. Maltodekstrin (glukozni polimer)
  Maltozni dekstrin znižuje nihanja osmoliracije in tako preprečuje spreminjanje hitrosti praznjenja želodca. Pri srednji delovni obremenitvi ohrani nivo krvnega sladkorja dlje časa na adekvatnem nivoju (npr. pri jahanju na daljši poti).
 1. Fruktooligosaharidi (fos)
  Naravni karbohidrati se imenujejo prebiotiki, ker jih encimi sesalcev ne prebavljajo, temveč jih selektivno prebavljajo bakterije, ki so koristne za črevesno floro, kot na primer: bifido bakterije in lactobacilus sp. FOS znižujejo intestinalno pH-vrednost, kar zvišuje izkoriščanje hranilnih snovi, znižuje porabo energije in izboljšuje vpijanje mineralnih snovi kot na primer Ca, Mg, P, Fe. Dodajanje FOS je pomembno, saj naravnih virov ni dovolj.
 2. Glicin
  Aminokislina glicin je molekula dimetilglicina in se lahko spremeni v kreatin, ki ima pomembno nalogo v metabolizmu mišičevja. Zvišuje zmogljivost športnega konja z izboljšanjem fizične moči in nastopa ter preprečuje nastanek krčev in balastnih snovi v mišicah. Preprečuje nastajanje mlečne kisline in zvišuje nivo ATP. Ima tudi ergogensko funkcijo, zvišuje uporabo kisika ter razstruplja in varuje celice.
 3. Natrij in klor
  Elektrolita, ki sta pomembna za povečane aktivnosti, saj se izgubljata iz telesa predvsem z znojenjem. Njihova funkcija je nadzor intracelularnih funkcij in aktivnosti. Sodelujejo pri vzdrževanju ravnovesja vode v telesu in pri vzdrževanju kislinsko baznega ravnovesja ter tako omogočajo zdravo delovanje celic.
 4. Kalij
  Eden najpomembnejših elektrolitov v krvi in najpogostejši kation v notranjosti celice. Njegovo ravnovesje z natrijem je pomembno za homeostazo in osmotsko stabilnost celice. Kalij ima pomembno nalogo pri ravnovesju vode v celici, stabilizira arterijski krvni tlak, povzroča depolarizacijo živčnih celic in je pomemben pri uravnavanju trzljajev mišice ter za srčno frekvenco.
 5. Manezij
  Magnezij je mogoče najti predvsem v mišicah, povzroča ohlapnost mišic, uravnava srčni ritem in ohranja prepustnost ožilja.
 6. Kalcij
  Kalcij je najpogostejši mineral telesa. Je pomemben za trzljaje mišic, stabilizira srčno frekvenco in krvni tlak, ohranja mišični tonus in vzdražljivost živčnih celic, tako da uravnava izločanje prenosnih snovi v sinapsah. Pripomore tudi pri vzdrževanju kislinsko baznega ravnovesja.

SESTAVA (1 kg izdelka vsebuje minimalno):

maltro-dekstin.........................30 g
natrij.....................................160 g
klor........................................322,29 g
kalij.......................................52,44 gg
magnezij................................8,5 g
kalcij......................................7,2 g
frukto-oligosaharidi.................10 g
glicin......................................30 g

Uporaba:

Splošno:

 • neješčnost,
 • izguba telesnih tekočin zaradi različnih vzrokov (bolezen, napor, stres),
 • slabokrvnost,
 • obolenja srčnožilnega sistema,
 • infekcijska obolenja,
 • pri živalih, ki potrebujejo počitek.T
 • Trening in nastop za športne konje, pse:
  • trening,
  • velike delovne obremenitve,
  • nastop.
 • Vzreja:
  • transport,
  • stres zaradi turnirjev ali razstav.
 • Kirurška uporaba:
  • po operacijah,
  • pri hranjenju preko sonde. 

Odmerjanje:
Odmerek Electrolitico booster iztisnemo živali direktno v gobec, živali pa morajo nato imeti pitno vodo stalno na voljo.

Enkratni odmerek:

 • Srednje velike živali (100 kg): 5 g
 • Velike živali (500 kg): 25 g
 • Psi, mačke: 1g na vsakih 20kg telesne teže

Pri fizični aktivnosti (delo, trening, jahanje) damo živali Electrolitico booster 4-6 ur pred aktivnostjo, nato enako količino ponovimo med ali po aktivnosti (po potrebi).

1 odmerek 4 do 6 ur pred jahanjem na dolge proge in 1 odmerek vsakih 20 km ali vsake 2 uri. Med vsakim odmorom je priporočljivo dodati 40 g Eletrolitico praška.

Uporabo lahko spremenite v skladu z veterinarjevimi navodili.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje.

Eucerin vam je na voljo 25% ugodneje. Akcija traja od 15.4. do 20.4.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za darilna ter promocijska pakiranja Eucerin.