Bepanthol, kapljice za oči, 20 x 0,5 ml

Kako lajšati tegobe suhega očesa? Alergijski rinitis in alergijski konjuktivitis.
Bepanthol kapljice za oči omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri: mehanskih obremenitvah oči, okoljskem stresu (klime, veter...) in preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje
13,88€

Bepanthol kapljice za oči v enoodmernih vsebnikih so medicinski pripomoček za oči z natrijevim hialuronatom (0,15 %) in dekspantenolom (2 %).

Bepanthol kapljice za oči na roženici ustvarijo sterilen, viskozno-elastičen, prozoren zaščitni film brez konzervansov. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo natrijev hialuronat, tj. natrijevo sol hialuronske kisline, ki zaradi svojih fizikalnih lastnosti ustvari enakomeren, stabilen in dolgotrajno obstojen zaščitni sloj na površini roženice, ki ne poslabša vida. Bepanthol kapljice za oči vsebujejo provitamin B5 (dekspantenol) z visoko kapaciteto vezave vode, ki navlaži in neguje oko ter obenem, skupaj z natrijevim hialuronatom, zadržuje vlago.

Kombinacija natrijevega hialuronata (stabilizira solzni film) in dekspantenola (neguje in pomirja) ščiti in vlaži površino očesa ter jo ohranja gladko. 

Bepanthol kapljice za oči tako omogočajo dolgoročno olajšanje težav pri:

 • mehanskih obremenitvah, npr. med uporabo trdih ali mehkih kontaktnih leč ali pri diagnostičnih preiskavah oči;
 • okoljskem stresu, ki ga povzročajo klimatske naprave, veter, mraz, suh ali onesnažen zrak (npr. s cigaretnim dimom);
 • preobremenitvah oči zaradi intenzivnega gledanja, npr. na računalniških terminalih, z mikroskopi ali med daljšim upravljanjem motornih vozil. 

Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, zato jih uporabniki tudi med dolgotrajno uporabo dobro prenašajo.

Bepanthol kapljice za oči so primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč. Kontaktnih leč med uporabo kapljic za oči ni treba odstraniti.

Uporaba:
Odtrgajte enoodmerni vsebnik. Prepričajte se, da je vsak enoodmerni vsebnik nepoškodovan. Če želite odpreti enoodmerni vsebnik, odvijte (ne vlecite) ploščat konec vsebnika. Glavo nagnite nekoliko nazaj, poglejte navzgor in nežno povlecite spodnjo očesno veko stran od očesa. Vkapajte eno kapljico v veznično vrečko očesa 3 do 5-krat na dan. Počasi zaprite oči, da se tekočina lahko enakomerno porazdeli po površini očesa. Če se težave poslabšajo ali se ne izboljšajo, se posvetujte z oftalmologom!

Sestava:
1 ml vsebuje: natrijev hialuronat 0,15 %, dekspantenol 2 %, natrijev klorid, natrijev citrat, citronska kislina, voda za injekcije.

Pakiranje:
Pakiranje za prodajo na drobno: 20 enoodmernih vsebnikov po 0,5 ml.

Opozorila in previdnostni ukrepi

 • Izdelka ne uporabljajte, če sta enoodmerni vsebnik ali vrečka poškodovana.
 • Ne dotikajte se očesa z enoodmernim vsebnikom.
 • Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katero koli sestavino.
 • V zelo redkih primerih lahko uporaba kapljic za oči povzroči draženje zelo občutljivih oči.
 • Samo za enkratno uporabo; ker Bepanthol kapljice za oči ne vsebujejo konzervansov, je treba raztopino, ki se ne uporabi takoj po odprtju, zavreči.
 • Če uporabljate še kakšne druge kapljice / mazilo za oči, mora med uporabo prvega in drugega izdelka preteči vsaj 15 minut. Bepanthol kapljice za oči morate vedno uporabiti zadnje.
 • Izdelka ne uporabljajte, če so vaše oči okužene ali poškodovane.
 • Po uporabi izdelka se vam lahko za kratek čas pojavi zamegljen vid. V tem času ne vozite avtomobila ter ne upravljajte strojev in naprav. Počakajte, da se vam normalen vid v celoti povrne.
 • Kapljic za oči ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je označen na vsakem enoodmernem vsebniku, vrečki in na škatli.

Shranjevanje:
Shranjujte pri temperaturi od 2 °C do 25 °C. Ne zamrzujte. Za zaščito pred svetlobo enoodmerne vsebnike in vrečki shranjujte v škatli.

Proizvajalec: Penta Arzneimittel GmbH Werksstraße 3 92551 Stulln Nemčija
Distributer: Bayer d.o.o. Bravničarjeva 13 1000 Ljubljana Slovenija

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Vichy, La Roche-Posay in CeraVe Black Friday na Lekarnar.com - Vsi izdelki La Roche-Posay, Vichy in CeraVe so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava*. Od 25. 11. do 27. 11. vam bodo kar 30 % ugodneje na voljo tudi izbrani paketi La Roche-Posay in Vichy (klik)  Akcija poteka od 25. ...