Bilobil 120 mg Krka, trde kapsule (120 kapsul)

Kako izboljšati spomin in koncentracijo?
Zdravilo Bilobil je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za izboljšanje s starostjo povezanega pojemanja kognitivnih sposobnosti in kakovosti življenja pri blagi demenci.
Več...
Pakiranje
33,04€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: možgani
Oznaka: Demenca
Vsebnost: Zdravilo rastlinskega izvora
Zdravje: starost, vitalnost, spomin

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ginkgo bilobae folii extractum siccum

Kaj je zdravilo Bilobil in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Bilobil vsebuje kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka. Zdravilo Bilobil je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za izboljšanje s starostjo povezanega pojemanja kognitivnih sposobnosti in kakovosti življenja pri blagi demenci.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Bilobil
Ne jemljite zdravila Bilobil

 • če ste alergični na ekstrakt ginka ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),
 • če ste noseči.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Bilobil se posvetujte z zdravnikom, da ugotovi, ali so navedeni simptomi posledica druge bolezni, ki zahteva specifično zdravljenje.

Če se bolezenski znaki med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste bolezensko nagnjeni h krvavitvam (hemoragična diateza) ali se zdravite z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi, lahko zdravilo Bilobil jemljete le po predhodnem posvetu z zdravnikom.

Pred operacijo povejte zdravniku, da jemljete zdravilo Bilobil. Iz previdnostnih razlogov 3 do 4 dni pred posegom prenehajte jemati zdravilo Bilobil.

Če imate epilepsijo, se pred jemanjem zdravila Bilobil posvetujte z zdravnikom, saj lahko pripravki ginka sprožijo napade.

Ne priporočamo sočasne uporaba zdravila Bilobil in efavirenza (glejte poglavje »Jemanje drugih zdravil«).

Ne jemljite večjih odmerkov od priporočenih.

Otroci in mladostniki
Pri otrocih in mladostnikih ni indikacij za uporabo zdravila Bilobil. Tega zdravila se ne sme uporabljati pri tej starostni skupini.

Druga zdravila in zdravilo Bilobil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Jemanje zdravila Bilobil skupaj z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi (kot so kumarinski antikoagulanti, klopidogrel, acetilsalicilna kislina in druga nesteroidna protivnetna zdravila), lahko vpliva na učinek teh zdravil.

Če jemljete varfarin, zdravilo za preprečevanje strjevanja krvi, vas bo zdravnik morda želel spremljati med zdravljenjem, zlasti ob spremembi odmerka varfarina ali spremembi odmerka zdravila Bilobil, ter tudi ob začetku in prenehanju jemanja zdravila Bilobil.

Jemanje zdravila Bilobil skupaj z dabigatranom, zdravilom za preprečevanje strjevanja krvi, lahko poveča učinek dabigatrana. Pred začetkom zdravljenja se posvetujte z zdravnikom.

Jemanje zdravila Bilobil skupaj z nifedipinom, zdravilom za zdravljenje nekaterih bolezni srca in visokega krvnega tlaka, lahko poveča učinek nifedipina, kar lahko povzroči omotico in pojav več vročinskih oblivov. Če se to zgodi, se posvetujte z zdravnikom.

Uporaba zdravila Bilobil ni priporočljiva, če jemljete efavirenz (zdravilo za zdravljenje okužbe s HIV), saj se učinek slednjega lahko zmanjša.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Lahko se poveča nagnjenost h krvavitvam. Poleg tega podatki o varni uporabi med nosečnostjo niso zadostni, zato je to zdravilo med nosečnostjo kontraindicirano (glejte poglavje 2 »Ne jemljite zdravila Bilobil«).

Zaradi pomanjkanja podatkov o varni uporabi med dojenjem tega zdravila ne uporabljajte, če dojite.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ustrezne študije o vplivu na sposobnost upravljanja vozil in strojev niso bile opravljene.

Zdravilo Bilobil vsebuje laktozo in glukozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Bilobil
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočen odmerek za odrasle in starejše je 2-krat na dan po 1 kapsula ali 1-krat na dan po 2 kapsuli. Kapsulo pogoltnite s tekočino. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Trajanje zdravljenja
Zdravilo Bilobil je treba jemati vsaj 8 tednov.

Če po 3 mesecih zdravljenja ne pride do izboljšanja ali če se bolezenski znaki poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom, ki se bo odločil, ali naj nadaljujete z zdravljenjem.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
To zdravilo ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Bilobil, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Do danes niso bili opisani primeri zastrupitve s kvantificiranim ekstraktom ginka.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Bilobil
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Pozabljeni odmerek vzemite čim prej, razen če je že čas za naslednji odmerek. V tem primeru pozabljeni odmerek izpustite.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika

Druge velikosti

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna, ki pa ne velja za nakup zdravil.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje.

Vsi izdelki Eucerin so vam na voljo kar 25% ugodneje. Akcija velja tudi na akcijska pakiranja izdelkov Eucerin. Akcija bo poteka od 13. 5. do 20. 5. 2024