Bilobil 120 mg, trde kapsule (60 kapsul)

Bilobil kapsule spadajo v skupino zdravil rastlinskega izvora, ki se uporabljajo za lajšanje simptomov demence. To je pojemanja spomina in intelektualnih sposobnosti, pomanjkanje razpoloženja, vrtoglavice, šumenja v ušesih, glavobola in motenj spanja.
Več...
Pakiranje 60 kapsul
17,38€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ginkgo bilobae folii extractum siccum

Zdravilo Bilobil in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Bilobil vsebuje kvantificirani suhi ekstrakt lista ginka. Zdravilo Bilobil spada v skupino zdravil rastlinskega izvora, ki se uporabljajo za lajšanje simptomov demence. Demenca je kronična napredujoča bolezen možganov, katere najbolj očiten znak je izguba spomina.

Zdravilo Bilobil lahko zboljšuje prekrvitev možganov in presnovo ter tako preprečuje zmanjšanje intelektualne sposobnosti pri blagi do zmerni demenci vseh vrst. Pri motnjah prekrvitve okončin pa blaži občutek hladnosti, ščemenja in otrplosti ter bolečin med hojo.

Zdravilo Bilobil je zdravilo rastlinskega izvora, ki ga priporočamo za lajšanje simptomov: pri blagi do zmerni demenci vseh vrst (pri primarni degenerativni demenci, žilni demenci ali mešani obliki), in sicer za:

 • lajšanje pojemanja spomina in intelektualnih sposobnosti,
 • nerazpoloženja,
 • vrtoglavice,
 • šumenja v ušesih,
 • glavobola,
 • motenj spanja,
 • pri začetnih motnjah prekrvitve okončin, skupaj z ustrezno fizikalno terapijo, zlasti s treningi hoje.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Bilobil

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blaga do zmerna demenca: Običajni odmerek je 2-krat na dan po 1 kapsula, najbolje zjutraj in zvečer.

Začetne motnje prekrvitve okončin: Običajni odmerek je 1-krat na dan po 1 kapsula, najbolje zjutraj. Kapsulo pogoltnite s tekočino.

Zdravilo lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane. Prvi znaki zboljšanja se ponavadi pokažejo po enem mesecu. Za trajnejši učinek priporočamo jemanje vsaj tri mesece, še posebno starejšim ljudem.

Po treh mesecih se z zdravnikom ali s farmacevtom posvetujte, ali je smiselno zdravljenje nadaljevati.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Na voljo ni podatkov za uporabo zdravila Bilobil pri otrocih in mladostnikih, starih manj kot 18 let. Zato se zdravila Bilobil ne sme uporabljati za to starostno skupino.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Bilobil
Ne jemljite zdravila Bilobil: če ste alergični na ekstrakt ginka ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi:
Pred začetkom jemanja zdravila Bilobil se posvetujte z zdravnikom, da ugotovi, ali so navedeni simptomi posledica druge bolezni, ki zahteva specifično zdravljenje.

Če ste bolezensko bolj nagnjeni h krvavitvam (hemoragična diateza) ali se zdravite z zdravili, ki preprečujejo strjevanje krvi (s kumarinskimi antikoagulanti, acetilsalicilno kislino in drugimi nesteroidnimi protivnetnimi zdravili), lahko zdravilo Bilobil jemljete le po predhodnem posvetu z zdravnikom.

Ne priporočamo sočasne uporaba zdravila Bilobil in efavirenza (glejte poglavje Jemanje drugih zdravil).

Če jemljete zdravila za zniževanje krvnega sladkorja ali zdravila za zniževanje krvnega tlaka, se morate pred začetkom zdravljenja z zdravilom Bilobil posvetovati z zdravnikom. Pred operacijo povejte zdravniku, da jemljete zdravilo Bilobil.

Ne jemljite večjih odmerkov od priporočenih.

Otroci in mladostniki:
Na voljo ni podatkov za uporabo zdravila Bilobil pri otrocih in mladostnikih, starih manj kot 18 let. Zato se zdravila Bilobil ne sme uporabljati za to starostno skupino.

Druga zdravila in zdravilo Bilobil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Jemanja zdravila Bilobil ne priporočamo, če stalno jemljete zdravila, ki preprečujejo strjevanje krvi (kumarinske antikoagulante, acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila). Ob sočasnem jemanju zdravila Bilobil in teh zdravil se lahko poveča možnost krvavitve.

Jemanja zdravila Bilobil ne priporočamo, če jemljete efavirenz (zdravilo za zdravljenje infekcije z virusom HIV), ker ekstrakt ginka zniža koncentracijo efavirenza v krvi. Če jemljete zdravila za zdravljenje epilepsije (npr. valproat, fenitoin), se pred začetkom jemanja zdravila Bilobil posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo Bilobil lahko vpliva na presnovo zdravil, ki se presnavljajo prek encimskega sistema citokroma P450.

Sočasnega jemanja zdravila Bilobil in teh zdravil ne priporočamo. Če jemljete katerakoli druga zdravila, se pred jemanjem zdravila Bilobil posvetujte s svojim zdravnikom.

Zdravilo Bilobil skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Bilobil lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane. Do danes ni poročil, da bi hrana in pijača kakorkoli vplivali na delovanje ginka. Jemanje zdravila skupaj z alkoholnimi pijačami odsvetujemo.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabe v teh obdobjih ne priporočamo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Bilobil vsebuje laktozo in glukozo
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Blank slika

Druge velikosti

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Velika Vichy akcija: Vsi izdelki Vichy kozmetike so vam na voljo 20% ugodneje

Vichy kozmetika je ena izmed najbolj prepoznavnih francoskih znamk. Poznani so po izdelkih za vse tipe kož, vse od občutljive do suhe ali mastne kože kot tudi po izdelkih za nego las in lasišča. Vichy proizvaja kozmetiko tako za ženske kot tudi za moške. Izdelki znamke Vichy so obogateni z ...