Canifug 10 mg/ml, dermalno pršilo (30 ml raztopine)

Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi. Te okužbe se pojavijo kot glivične okužbe na stopalih in v kožnih pregibih, kot površinske okužbe kože s kvasovkami, kot pitryasis versicolor (stanje kože, kjer se pojavijo ostro omejene lise, ki se drobno luščijo). Najpogosteje so rjavkaste na svetli koži in belkaste na porjaveli koži.
Več...
Pakiranje 30 ml
5,72€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pršilo, raztopina
Mesto uporabe: koža, stopala, nohti, roke, noge
Oznaka: glivice, srbenje, okužba
Vsebnost: antimikotik
Zdravje: nega

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

klotrimazol

Kaj je zdravilo Canifug in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Canifug vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol. Zdravilo Canifug uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože (mikoze), ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke iz rodu Candida, plesni in drugi organizmi, kot na primer Malassezia furfur.

Te okužbe se pojavijo kot glivične okužbe na stopalih in v kožnih pregibih, kot površinske okužbe kože s kvasovkami, kot pitryasis versicolor (stanje kože, kjer se pojavijo ostro omejene lise, ki se drobno luščijo. Najpogosteje so rjavkaste na svetli koži in belkaste na porjaveli koži.)

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Ne uporabljajte zdravila Canifug

 • če ste alergični na klotrimazol ali katero koli sestavino tega zdravila(navedeno v poglavju 6).
 • na prsih med dojenjem.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Canifug se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Pri uporabi zdravila Canifug pazite, da zdravilo ne pride v stik s sluznico ali v oči.
Zdravilo ni primerno za zdravljenje glivičnih okužb na genitalijah (kandidoznega vaginitisa ali balanitisa).

Druga zdravila in zdravilo Canifug
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Zdravilna učinkovina klotrimazol zmanjšuje učinkovitost nekaterih zdravil za zdravljenje glivičnih okužb (amfotericina, nistatina, natamicina).

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite , da bilahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.
Pri predpisovanju zdravila nosečnicam je potrebna previdnost, saj zdravila v zgodnji nosečnosti (prvi trije meseci) ne smete uporabljati, ker obstaja možnost povečane verjetnosti spontanega splava pri nosečnicah, ki so vaginalno uporabljale zdravila, ki vsebujejo klotrimazol.
Da bi dojenčku med dojenjem preprečili zaužitje nizkih odmerkov učinkovine, se med dojenjem zdravilo Canifug ne sme uporabljati na prsih.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Canifug nima vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Canifug vsebuje propilenglikol
Lahko povzroči draženje kože.

Kako uporabljati zdravilo Canifug

Priporočeno odmerjanje in način uporabe zdravila
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Na prizadeta območja kože 2–3 krat dnevno razpršite tanko plast zdravila Canifug. To naredite tako, da razpršilno šobo pritisnite 1–2 krat. Zaradi izjemne učinkovitosti zdravila Canifug je enkraten nanos dovolj tudi na večjih obolelih površinah.
Pred uporabo zdravila Canifug nekajkrat pritisnite na razpršilno šobo, da zagotovite enakomeren odmerek. Zdravilo Canifug je zatem pripravljeno za takojšnjo uporabo. Zdravilo Canifug razpršite na prizadete dele kože in jo s prsti nežno vtrite. Zdravilo Canifug razpršite na kožo z razdalje 10–30 cm.

Trajanje zdravljenja
Za uspešno zdravljenje je pomembna redna uporaba skozi dovolj dolgo obdobje. Začetek delovanja se pokaže v 2 do 3 dneh, učinkovina pa deluje na koži do12 ur. Trajanje zdravljenja je odvisno od obsega in mesta okužbe. Za popolno ozdravitev je potrebno zdravljenje nadaljevati tudi ko znaki okužbe izginejo. Zdravljenje mora potekati vsaj 4 tedne.
Pitryasis versicolor se večinoma pozdravi v 1 do 3 tednih. Pri glivičnih obolenjih stopal je kljub hitremu subjektivnemu izboljšanju potrebno nadaljevati zdravljenje vsaj 2 tedna zatem, ko izginejo vsi zunanji znaki okužbe. Tako preprečimo ponoven pojav bolezenskih znakov. Predvsem pa pazite, da po vsakem umivanju nog, predele med prsti temeljito osušite. Omenjeni ukrep na splošno preprečuje glivične okužbe stopal.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Canifug, kot bi smeli
Preveliko odmerjanje pri dermalni uporabi ni mogoče.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Canifug
Ni razloga za skrb, vendar zdravilo uporabite takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek. Če ste prenehali uporabljati zdravilo Canifug Čeprav simptomi izginejo, je okužba lahko še prisotna in se lahko ponovi, če z zdravljenjem prezgodaj prenehate.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija poteka od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Vichy in La Roche-Posay.