Dominor kapsule z kazeinom, biotinom in bioaktivnimi pepidi (30 kapsul)

Dominor kapsule vsebujejo hidrolizat mlečne beljakovine kazein. Hidrolizatu je v Dominar kapsulah dodan tudi bioaktivni peptid in biotin (vitamin B7).
Več...
Pakiranje
18,72€

Kapsule Dominor vsebujejo hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom in dodanim biotinom. Mlečne beljakovine so sestavljene iz dolgih verig aminokislin.

Primer mlečne beljakovine je kazein, ki je tudi glavna sestavina Dominor kapsul. Postopek hidrolizacije razčleni mlečne beljakovine kazein na posamične esencialne in neesencialne aminokisline.

Kazein in bioaktivni peptidi

Temu hidrolizatu beljakovin so v Dominor kapsulah dodan tudi bioaktivni peptidi. Peptidi sami po sebi so krajše verige med seboj povezanim aminokislin, ki lahko imajo vlogo v telesu.

V kazeinu je prisoten peptid, ki nima biološke aktivnosti, ki se ga aktivira s pomočjo encima tripsin. Posledica tega je nastanek kazeinskega hidrolizata z dekapeptidom (10 aminokislinih členov dolga peptidna veriga), ki izkazuje biološko aktivnost.

3D struktura dekapeptida omogoča prehod bioloških membran in omogoči zmožnost delovanja v telesu.

Povrhu pa Dominor vsebuje tudi biotin oziroma vitamin B7; v literaturi lahko tudi zasledimo ime vitamin H. Biotin prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkem delovanju.

Dominor je prehransko dopolnilo namenjeno vsem, ki jih spremljajo stres, nemir, razdraženost ter napetost. V svetu je bolje poznan pod zaščitenim imenom Lactium.

Domino Uporaba in priporočen dnevni vnos:

1 kapsula na dan, v večernih urah. Prvih 5 dni priporočamo 2 kapsuli Dominorja dnevno: eno zjutraj in eno zvečer. Ob posebno hudih naporih lahko za krajši čas jemljete tudi do 4 kapsule na dan.

Vsebnost:

  V 1 kapsuli PDV/RDA*
Hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom 150 mg  
Biotin 0,016 mg 32%

*PDV/RDA - priporočen dnevni vnos

Sestavine Dominor kapsul:

(v padajočem vrstnem redu):  mikrokristalna celuloza (polnilo), želatina (kapsula), magnezijev stearat (sredstvo proti sprijemanju), barvili E171 in E124.

Alergeni: Alergija na mleko je v osnovi alergija na mlečne beljakovine. Obstaja možnost, da boste dobili tudi alergijo na Dominor, ki pa je minimalna, saj je v Dominorju hidrolizat mlečne beljakovine – spremenjena oblika, ki nima takih alergenih lastnosti kot beljakovine v naravni obliki.

Pakiranje: 30 kapsul po 150 mg (zadostuje za mesec dni uporabe)

Opozorilo: 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

Nosečnicam, doječim materam in otrokom do 14. leta Dominorja ne priporočamo, ker iz etičnih razlogov ta populacija ni bila vključena v raziskave. Pri ljudeh, ki so alergični na mleko, obstaja možnost alergije. Dominorjeva glavna sestavina je hidrolizat mlečne beljakovine. Za hidrolizate je značilno, da skoraj ne povzročajo alergij. Dominor ne vsebuje laktoze (laktoza < 0.5%). Posamezniki z laktozno intoleranco lahko dnevno zaužijejo do 5 g laktoze brez kakršnihkoli prebavnih težav. Če zaužijete eno kapsulo dnevno, ne presežete niti 1% od "dovoljenih" 5 g laktoze. Ni znanih interakcij ob sočasnem uživanju Dominorja z drugimi zdravili.

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

La Roche-Posay dnevi - ob nakupu 2 izdelkov LRP prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.  Ob nakupu La Roche-Posay nad 30 € pa vam podarjamo še brezplačno dostavo. Brezplačna dostava vam bo obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 24. 5. do 31. 5. 2023 ...