Fitonasal Aboca, koncentrirano pršilo (30 ml)

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je dekongestivno sredstvo, ki ščiti nosno sluznico in je namenjeno za uporabo v vseh primerih prehlada, alergij in na splošno ob prisotnosti težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, povezanih z akutnimi in kroničnimi težavami. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 30 ml
8,87€

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je medicinski pripomoček, katerega učinkovitost je rezultat delovanja vseh sestavin formulacije. Med njimi je še posebej pomemben TANNISAL-FL, naravni molekularni kompleks, sestavljen iz tanina, flavonoidov in kamene soli, ki skupaj z rastlinskim glicerinom izdelku zagotavlja naslednje učinke:

 • nefarmakološki dekongestivni učinek zaradi:
  • lokalnega adstringentnega učinka, ki je rezultat nespecifičnega medsebojnega delovanja med izdelkom in beljakovinami, vključno z mediatorjem vnetja (vnetno beljakovino) bradikininom, ki je prisotna v nosnih tekočinah, saj omogoča njeno odstranjevanje.
  • uravnotežene in standardizirane osmolalnosti (750 mOsm/Kg), ki pomaga pri izločanju tekočin iz otečene sluznice, tako da utekočini sluz in olajša njegovo odstranjevanje, tudi s fizičnim izpiranjem nosne votline, brez povzročanja draženja in suhosti.
 • zaščitni učinek zaradi mukoadhezivnega in antioksidativnega delovanja, ki spodbujata ohranjanje celovitosti epitelijske pregrade in pospešujeta proces regeneracije sluznice.

Naravni aromi evkaliptusa in mete zagotavljata prijeten občutek svežine.

Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray ne vsebuje dekongestivnih vazokonstriktorjev in zaradi svojega inovativnega
nefarmakološkega načina delovanja ne povzroča zasvojenosti, ne suši nosne sluznice, ne draži in je primerno za pogosto uporabo v daljšem časovnem obdobju.

Ohranitev izdelka jamčita proizvodni postopek s sistemom sterilizacijske filtracije in pakiranje v mikrobiološko nadzorovanem okolju brez uporabe konzervansov.

Medicinski pripomoček Razreda IIa.

Pakiranje:
Koncentrirana nosna raztopina Fitonasal Spray je na voljo v steklenički z razpršilcem s tehnologijo APF (Advanced Preservative Free -napreden sistem brez konzervansov), večodmernim sistemom z vgrajeno filtrirno membrano, ki zagotavlja:

 • predodmerjen pritisk pršila – razpršilec ob vsakem pritisku sprosti natančno odmerjeno količino raztopine, s čimer zagotovi enakomerno razpršitev.
 • kakovost in odsotnost konzervansov – filtrirna membrana s filtriranjem dovodnega zraka ohrani mikrobiološko kakovost izdelka ob vsakem pritisku pršila. Zaradi te lastnosti je izdelek uporaben do izteka roka uporabe, brez potrebe po uporabi sintetičnih konzervansov.
 • varstvo okolja – izdelek ne vsebuje nikakršnega potisnega plina, zaradi česar je prijazen do okolja.

Indikacije:
Koncentrirano pršilo Fitonasal Spray je namenjeno za vse primere težav z otekanjem in draženjem nosnih votlin, ki jih povzroča prehlad kot tudi simptomi, podobni gripi ali alergijam (sezonskim in trajnim). Koristno je tudi ob simptomih, ki kažejo na prisotnost virusnega ali bakterijskega rinosinusitisa ter rinitisa mehansko-obstruktivnega vzroka (deviacija nosnega septuma). Zaradi njegovih značilnosti je uporaba izdelka primerna tako za pogosto kot dolgotrajno uporabo. Izdelek je primeren za uporabo od 6. leta starosti.

Način uporabe:

 • Odmerjanje za odrasle in otroke nad 12 let: brizgnite 2 razpršitvi v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.
 • Odmerjanje za otroke od 6 do 12 let: brizgnite 1 razpršitev v vsako nosnico, izpihajte nos in ponovite uporabo.

Po vsaki uporabi razpršilec očistite s čisto vlažno krpo in ga previdno osušite. Priporočamo, da koncentrirano pršilo Fitonasal Spray uporabite večkrat čez dan, tudi v krajših presledkih, in uporabo ponovite pred spanjem.

Opozorila:
Ne uporabljajte, če ste ste preobčutljivi ali alergični na eno ali več sestavin. Aplikacija samo skozi nos. Preprečite stik z očmi; v primeru stika jih sperite z vodo. Če se težave ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.

Sestava:
TANNISAL-FL: standardiziran naravni molekularni kompleks, sestavljen iz frakcije tanina in flavonoidne frakcije (iz nepozebnika in timijana) ter kamene soli (mineralna sol, ki ni kemično obdelana). Voda, rastlinski glicerin, naravni okus evkaliptusa in naravna aroma mete. Izdelek je 100% naraven in ne vsebuje konzervansov, emulgatorjev in drugih sintetičnih snovi.

Prodajno pakiranje:
30-ml steklenička z razpršilcem. Hranite pri sobni temperaturi v hladnem in suhem prostoru, stran od virov toplote in zaščiteno pred svetlobo. Hranite izven dosega otrok. Datum izteka roka uporabe velja za neokrnjen in pravilno shranjen izdelek. Po uporabi ne zavrzite v okolje.

Proizvajalec: Aboca S.p.A. Società Agricola - Loc. Aboca, 20 - 52037 Sansepolcro (AR) - Italia
Podjetje s sistemom vodenja kakovosti po standardih ISO 9001 in ISO 13485 ter sistemom ravnanja z okoljem po standardu ISO 14001.
Dobavitelj: Marifarm d.o.o., Slovenija.

 

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Napovedujemo: Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy boste prejeli 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija bo potekala od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov ...