Powersept, pršilo proti glivicam - dodatna doza

Powersept proti glivicam je tekoče dezinfekcijsko sredstvo na bazi vodikovega peroksida. Dodatna doza v pakiranju nima posebnega aplikatorja za nanos tekočine, ki ga prejmete zraven pršila proti glivicam Powersept.
Več...
Pakiranje 200 ml
19,40€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: tekočina
Mesto uporabe: noge, nohti, roke, stopala, koža
Simptom: glivice
Vsebnost: vodikov peroksid
Zdravje: skrb za okolje

Biocidni proizvod

Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Powersept proti glivicam je tekoče dezinfekcijsko sredstvo na bazi vodikovega peroksida in učinkovita rešitev za glivice, saj glivice preverjeno v 99,99% uniči.

Lastnosti:

  • z izdelkom učinkovito razkužite tudi nogavice, obutev in pribor za nego nohtov,
  • primeren za uporabo kjerkoli na koži,
  • švicarska formula, domača proizvodnja.

Tekočine ni potrebno izpirati in brisati, samo poškropite in pustite, da se posuši. Če so na nohtih glivice oz. drugo žarišče okužbe, se bo po nanosu razstopine pojavila bela pena.

Običajno dezinfekcijska sredstva vsebujejo samo eno učinkovino in je zato njihova učinkovitost omejena na določeno področje, hkrati pa niso univerzalno varna za ljudi in okolje. Za Powersept pa velja ravno nasprotno, saj vodikov peroksid, s pomožnimi snovmi, sprošča zelo reaktivne proste radikale, ki začnejo takoj napadati celično membrano ciljnega mikroorganizma. Mikroorganizme uničuje tako, da se veže na njihovo celično membrano in jo raztrga, veže pa se tudi na encime in povzroči denaturacijo ter tako onesposobi energetski vir celice.

Nasvet
Ni zadosti, če sredstva proti glivicam uporabljate le na mestu, kjer ste okuženi z glivicami. Če imate glivice na nogah oziroma prstih, jih boste zlahka prenesli tudi na nogavice oziroma copate, ki jih nosite, če jih niste predhodno razkužili. Zato je izredno pomembno, da dezinfencirate tudi obutev in nogavice ter drug material oziroma površine, ki so prišle v stik z glivicami. In to lahko storite kar s Powerseptom proti glivicam. Le na tak način boste glivice popolnoma odstranili in se vam okužba ne bo več ponavljala.

Uporaba:
Powersept je namenjem začetnim, površinskim in lažjim oblikam glivičnega obolenja, kjer še ni prišlo do odstopanja nohta od podnohtnega tkiva.

Pred postopkom:
Noge, prste ali druga žarišča glivic na telesu temeljite operite z vodo in še bolj temeljito obrišite. Svetujemo vam, da prizadeta mesta po tuširanju ali umivanju vedno posušite s sušilcem za lase, da je mesto, ki je okuženo z glivicami, popolnoma suho.

Postopek s Powerseptom
Sredstvo razpršite po stopalu in prstih pa tudi med prsti, na, med in ob nohtih ter kjerkoli na koži imate glivice. Pustite delovati in počakajte, da se posuši. Ne brišite, samo pustite, da odteče in se posuši. Na žarišču okužbe se bo po nanosu raztopine verjetno pojavila bela pena. Na mestih, kjer se močno peni, izperite in postopek ponovite. Postopek ponavljajte 2x dnevno, vsaj 14 dni, najbolje zjutraj in zvečer. Opazujte prizadeta mesta in po potrebi mesta, kjer se močno peni, ponovno poškropite. Powersept tudi dobro utrite v predele okoli nohta. V naslednjih tednih sledite postopku celjenja in obnove nohta, Powersept pa preventivno nanašajte na prizadeta mesta še enkrat dnevno, dokler se popolnoma ne znebite glivic oziroma izpraznite stekleničke. Če boste opazili, da se na določenem mestu glivice ponavljajo, morate celoten postopek ponoviti.

Po postopku
Po postopku, ko se vam mesto, kamor ste razpršili tekočino, posuši, si obujte sveže oprane, dezinficirane ali prekuhane nogavice. Svetujemo vam, da stare copate zavržete ali pa jih natančno razkužite s Powerseptom – popršite po notranji strani copata in počakajte, da se posuši.  

Ponovitev postopka
V kolikor se niste v celoti znebili glivic, imate večjo okužbo (globinsko/površinsko), niste dezinficirali vse obutve, imate močno zadebeljen ali razpokan noht, potem nadaljujete z uničevanjem glivic z izdelkom Powersept proti glivicam, saj komplet vsebuje 200 ml tekočine, priložen pa je tudi aplikator za nanos pod nohtom in okoli njega. Količina bo zadoščala tudi za dezinficiranje obutve in za preventivo.

Sestava:
Sestava: 1,5% vodikov peroksid, 1,5% pomožnih snovi, ki vodikov peroksid po patentirani švicarski formuli stabilizirajo, okrepijo in mu podaljšajo rok uporabe. Izdelek ni mutagen ali karcenogen.

Shranjevanje Powersepta
Hranite v tesno zaprti posodi na prezračevanem mestu. Uporabnik mora oddati prazno embalažo in ostanke neporabljenega izdelka pooblaščenemu zbiralcu odpadkov.

Rok uporabe je odtisnjen na embalaži in steklenički.

Dobavitelj: Mediteranski inštitut za monitoring, Dunajska 156, 1000 Ljubljana
Distributer: Natura Tim d.o.o., Dunajska 156, 1000 Ljubljana

Lasje so izbrali Dercos, sedaj 25% ugodneje.

Lasje so izbrali Dercos, sedaj 25% ugodneje.

Vichy Dercos je dermokozmetični strokovnjak za zdrav videz in lepoto las z izdelki, ki se osredotočajo na težave las od lasišča do konic. Izdelki Dercos so dostopni v lekarnah. Če se soočate z rednim ali občasnim pojavom prhljaja, so prava izbira šamponi Dercos proti prhljaju, ki so testirani pod ...