Venaforce, gastrorezistentne tablete (60 tablet)

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Zdravilo Venaforce deluje na tonus ven in prepustnost kapilarnih sten: zmanjša prehajanje tekočin iz kapilar in njihovo nabiranje v tkivu. Na ta način zmanjša otekanje nog in ublaži pogoste spremljajoče simptome, kot so občutek teže in napetosti v nogah, bolečine ter srbenje.
Več...
Pakiranje
16,07€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Aesculus hippocastanum L., semen, extractum siccum

Kaj je zdravilo Venaforce in za kaj ga uporabljamo

Venaforce je zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih simptomov kroničnega venskega popuščanja. Kronično vensko popuščanje je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen prepoznamo po znakih, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, bolečine, srbenje, napetost in krči v mečih.

Zdravilo Venaforce deluje na tonus ven in prepustnost kapilarnih sten: zmanjša prehajanje tekočin iz kapilar in njihovo nabiranje v tkivu. Na ta način zmanjša otekanje nog in ublaži pogoste spremljajoče simptome, kot so občutek teže in napetosti v nogah, bolečine ter srbenje.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Venaforce

Ne uporabljajte zdravila Venaforce
Če ste alergični na zdravilno učinkovino, arašide, sojo ali katerokoli sestavino zdravila (navedeno v poglavju 6).

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če se obstoječi znaki kroničnega venskega popuščanja poslabšajo, se morate takoj posvetovati z zdravnikom

V nekaterih primerih težave z venami niso posledica kroničnega venskega popuščanja, temveč drugih bolezni, na primer bolezni srca, ledvic ali jeter. Zdravilo Venaforce ni primerno za uporabo pri teh težavah.

Znakov, kot so vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede in nenadno otekanje ene ali obeh nog, ne smete zdraviti sami, temveč se ob njihovem pojavu takoj posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Venaforce
Ni poročil o medsebojnem delovanju zdravila Venaforce z drugimi zdravili. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Zdravilo Venaforce skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo zaužijte med obrokom hrane. Ni znano, da bi hrana ali pijača vplivala na učinek zdravila.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporaba v teh obdobjih ni priporočljiva. Podatki o vplivu zdravila Venaforce na plodnost niso na voljo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi zdravilo vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Posebna opozorila o nekaterih sestavinah zdravila Venaforce
Zdravilo vsebuje sojine polisaharide. Če ste alergični na arašide ali sojo, ne uporabljate tega zdravila.

Kako uporabljati zdravilo Venaforce

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek za odrasle sta 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer) med obrokom hrane. Tableto pogoltnite celo z zadostno količino vode.

Zaradi lažjega jemanja imajo tablete gladko (filmsko) oblogo in ovalno obliko.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Ker ni dovolj podatkov o uporabi zdravila pri otrocih, ga ne priporočamo do starosti 18 let.

Če menite, da je učinek zdravila Venaforce prešibak ali premočan, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Preden opazimo ugodne učinke, je navadno potrebno vsaj štiritedensko jemanje zdravila. Po posvetu z zdravnikom lahko jemljete zdravilo dlje časa. Če simptomi ne izginejo po šestih tednih jemanja ali če se med zdravljenjem poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Venaforce, kot bi smeli
Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja. Če se po prevelikem odmerku pojavijo neželeni učinki, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Venaforce
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Vzemite ga takoj, ko bo mogoče. Če je že skoraj čas za naslednji odmerek, pozabljeni odmerek izpustite in nadaljujte zdravljenje po predpisani shemi.

Na kaj morate biti pozorni poleg jemanja zdravila Venaforce
Poleg jemanja zdravila Venaforce morate poskrbeti za več gibanja in se izogibati dolgotrajnemu stanju na nogah. Čim pogosteje dvignite noge v ležeč položaj in jih po potrebi ovijte z elastičnim povojem.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Blank slika
  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

NOW vikend - vsi izdelki NOW so vam ta vikend na voljo 15% ugodneje. Koda za popust: now15.

V podjetju NOW FOODS verjamejo, da so naravni izdelki prijaznejši in varnejši kot sintetični. Osnovno vodilo podjetja je ponuditi naravne in učinkovite izdelke visoke kakovosti, ki bodo dostopni vsakomur. Vztrajanje podjetja pri naravnih izdelkih je eden od mnogih faktorjev, zaradi katerih izstopa ...