100% morska voda za izpiranje nosu

morska voda za izpiranje nosu

Vse pozitivne lastnosti morja za lažje dihanje so znane že dolgo časa, izpiranje nosne votline pa je zdrava navada.

Na trgu imamo veliko število izdelkov, ki jih delimo na fiziološke raztopine in izdelke iz morske vode.

V primerjavi s fiziološko raztopino ima morska voda pomembni prednosti, ki okrepita obrambna sistema nosne sluznice:

  • Bazičen pH, ki je podoben fiziološkemuMorska voda s svojo rahlo alkalno pH vrednostjo ohranja migetalke aktivne. Raziskave so pokazale, da je pH vrednost zelo pomebna, saj kisli pH fiziološke raztopine zmanjšuje frekvenco utripanja migetalk in tako zmanjša delovanje nosne sluznice.
  • Vsebnost mineralovDruga lastnost, ki morsko vodo loči od fiziološke raztopine, je velika vsebnost mineralov. Poleg natrijevega klorida morska voda vsebuje še preko 80 mineralov, ki imajo zelo ugodne lastnosti na nosno sluznico.

100% morska voda z mehurčki

Kalcij pripomore k delovanju migetalk, ki odstranjujejo tujke iz nosne votline; magnezij, kalij in cink pa sodelujejo pri celjenju ran. Majhne rane so lahko vstopna mesta za bakterije in viruse, zato s podporo celjenju okrepimo tudi pregradno funkcijo nosne votline.

Prišilo za nos z 100% morsko vodo

Izdelki Physiomer vsebujejo 100% morsko vodo, ki ni razredčena, zato vsebujejo prvotno količino mineralov.

S pomočjo unikatnega proizvodnega procesa – elektrodializo – zmanjšamo le količino natrijevega klorida, količina ostalih mineralov v izdelku pa ostane enaka. S pomočjo tega postopka pridobimo izotonično ali hipertonično vsebino.

Študija, v kateri so dokazali učinkovitost Physiomer izdelkov v primerjavi z redčeno formulacijo in fiziološko raztopino, je pokazala, da je vsebnost mineralov ključna za pravilno utripanje migetalk in celjenje ranic.

Oba obrambna mehanizma sta ob uporabi morske vode Physiomer najučinkovitejša.

Vir: Bonnomet A, and al. ; Non-diluted seawater enhances nasal ciliary beat frequency and wound repair speed compared to diluted seawater and normal saline ; 2016 ; International Forum of Allergy & Rhinology, Vol. 6, No. 10, October 2016