Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon

Nega suhe kože

Nega suhe kože  - Slika 1

Suha koža si zasluži posebno pozornost še posebno v jesenskem in zimskem času, ko zunanji dejavniki kot sta veter in mraz nežno in občutljivo kožo še dodatno obremenjujejo. Kljub želji, da bi svojo kožo s široko dostopnimi kozmetičnimi izdelki zaščitili in negovali, z njihovo uporabo vseeno ne smemo pretiravati. Premišljena in zmerna nega suhe in občutljive kože je tista, ki nam bo zares pomagala.

Nasvete za nego suhe kože smo razdelili na tiste, ki se dotikajo nege obraza, in tiste, ki  govorijo o negi telesa. Vsekakor je nega obraza nekoliko zahtevnejša, saj je za optimalne rezultate potrebnih več stopenj, kar pa ne pomeni, da je najpomembnejša. Enako pozornost si zasluži tudi suha in občutljiva koža telesa kljub manjšemu številu izdelkov, ki so na voljo in ki jih priporočajo.

Nega suhe kože obraza – individualni jutranji in večerni obred
Nega obraza se začne že zjutraj, še preden stopimo v stik z zunanjimi dejavniki, ki obremenjujejo našo kožo. Lahko bi torej rekli, da zjutraj opravimo nekakšno preventivno nego, ki kožo pripravi na dnevni stres.

Največkrat gre za nego v treh stopnjah – čiščenje obraza, nega s tonikom in hranjenje ter vlaženje s kremo.

Za čiščenje suhe in občutljive kože uporabljajmo izdelke, ki spoštujejo naravni pH kože. Kožo čistimo z mehkimi vatnimi blazinicami oziroma po navodilu na izdelku.
Enako pomemben korak je nanos ustreznega tonika za suho kožo, ki slednjo ponovno navlaži, predvsem pa jo pripravi na nanos kreme, ki bo našo kožo nahranila, navlažila in zaščitila.

Zaključek jutranje nege predstavlja ustrezna krema za obraz. Kot že rečeno slednja poskrbi, da koža pridobi potrebne hranilne snovi in vlago, s čimer je pripravljena na dejavnike stresa skozi cel dan vse do večerne nege.

S takšno jutranjo nego je koža obraza očiščena, zaščitena in nahranjena skozi ves dan, v izrednih primerih suhosti pa lahko poskrbimo tudi za dodatno vlaženje. Na potovanjih, na delovnem mestu z zelo suho klimo ali v zelo vetrovnem vremenu nas lahko spremlja tudi kakšen serum, ki pomaga obnoviti zaščito, ki smo jo dosegli že zjutraj.

Zvečer je nega suhe in občutljive kože obraza podobna tisti zjutraj, le da je priporočljivo dnevno kremo za obraz nadomestiti z ustrezno nočno kremo, ki skrbi za regeneracijo in hranjenje celic kože.

Suha koža posebne nege odstranjevanja odmrlih celic ali obraznih mask, ki še bolj izsušujejo kožo, ne potrebuje, vseeno pa lahko za njeno razvajanje in nego po potrebi uporabimo masko za obraz, ki koži zagotavlja vlažnost in pomirja od zunanjih dejavnikov razdraženo kožo.

Nega suhe kože telesa – pomemben dejavnik pri splošnem počutju
Ni samo obraz tisti, ki je dnevno izpostavljen zunanjim dejavnikom in stresu. Tudi suha in občutljiva koža rok, nog in ostalega telesa potrebuje posebno nego in zaščito. Odpravljanje zategnjenosti, trde in razpokane kože lahko pomembno vpliva na celotno počutje in udobje v lastnem telesu.

Najpogosteje so v jesenskem in zimskem času vremenskim dejavnikom izpostavljene roke, dodatno obremenitev slednjim pa predstavlja še množica drugih dejavnikov, pri čemer so med bolj agresivnimi predvsem voda in detergenti. Vsakodnevna nega suhe, razpokane in občutljive kože rok je prav zato izredno pomembna. Le z njo se lahko izognemo znakom staranja, za katere so roke še posebno dovzetne. Najpogosteje uporabimo kremo, ki vlaži brez maščenja in se hitro vpija.

Podobno je tudi s kožo na nogah, ki je prav tako vsakodnevno obremenjena, a s povsem drugačnimi dejavniki. Tu lahko govorimo o suhi in trdi koži zaradi dolgotrajnega stoječega položaja in nošnje nezračne ali tesne obutve. Pri negi stopal je zato priporočljiva uporaba izdelka, ki kožo mehča in osveži.

Suha koža je lahko problem tudi na širšem predelu telesa. Kljub temu, da so takšne težave bolj značilne za polente mesece, ko smo izpostavljeni soli iz morske vode, potu in večkrat uporabljamo tuš, pa je nega telesa s suhim tipom kože prav tako pomembna jeseni in pozimi. Pomembno je, da po kopanju ali tuširanju kožo, ki je nagnjena k suhosti in občutljivosti, ustrezno negujemo z izdelki kot so losjon, mleko ali maslo za telo, ki koži vračajo njeno naravno zaščito ter jo hranijo in vlažijo.

Lekarnar.com