Hepan 500 i.e./5 mg v 1g, gel (50 g)

Zdravilo Hepan gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa, to je omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven.
Več...
Pakiranje 50 g
8,90€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: gel
Mesto uporabe: kri, noge, ožilje
Oznaka: bolečina, vnetje
Zdravje: šport, starost

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

natrijev heparinat/dekspantenol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.

Zdravilo Hepan gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Hepan Gel

Ne uporabljajte zdravila Hepan gel

 •  če ste alergični na natrijev heparinat, dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6) 
 • pri otrocih, mlajših od 5 let.

Hepan gel se lahko uporablja le pri odraslih in otrocih nad 5 let starosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi 

 • kadar uporabljate zdravilo Hepan gel morate paziti, da zdravilo ne pride v oči, na sluznico ali na odprte rane ter na okužene predele kože.

Druga zdravila in zdravilo Hepan gel
Ni bilo poročil o interakcijah pri lokalni uporabi drugih zdravil sočasno z zdravilom Hepan gel.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Neželenih učinkov lokalne uporabe natrijevega heparinata in dekspantenola med nosečnostjo in dojenjem niso opažali.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Hepan gel nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Hepan gel vsebuje metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat in propilenglikol Metilparahidroksibenzoat (E218) in propilparahidroksibenzoat (E216) lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). Propilenglikol (E 1520) lahko povzroči draženje kože.

Kako uporabljati zdravilo Hepan Gel

Pri uporabi zdravila Hepan gel natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilno Hepan gel nanesite na boleče, vneto področje ven dva do štirikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte.

Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Vichy SkinConsult AI - odkritje moč umetne intelegence in si priskrbite personalizirano rutino za nego kože obraza do 30% ugodneje.

Če ste našli svojo rutino na Skinconsult aplikaciji, Vam ponujamo posebno priložnost, da izkorsistite popust ob nakupu rutine. Ob nakupu dveh izdelkov Vichy za nego in čiščenje obraza, prejmete 20% popust, za nakup treh izdelkov Vichy pa prejmete 30% popust + Brezplačno dostavo. Vse kar morate ...