Hepan 500 i.e./5 mg v 1g, krema (50 g)

Zdravilo Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa, to je omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven.
Več...
Pakiranje 50 g
8,90€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: krema
Mesto uporabe: kri, noge, ožilje
Oznaka: bolečina, vnetje
Zdravje: šport, starost

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

natrijev heparinat, dekspantenol

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.

Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 1 do 2 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Hepan krema

Ne uporabljajte zdravila Hepan krema

 •  če ste alergični na natrijev heparinat, dekspantenol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). 
 • pri otrocih, mlajših od 5 let.

Hepan krema se lahko uporablja le pri otrocih nad 5 let starosti.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Hepan krema se posvetujte s farmacevtom. Kadar uporabljate zdravilo Hepan krema morate paziti, da zdravilo ne pride v oči, na sluznico ali na odprte rane ter na okužene predele kože.

Druga zdravila in zdravilo Hepan krema
Ni bilo poročil o interakcijah pri lokalni uporabi drugih zdravil sočasno s Hepan kremo.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Neželenih učinkov lokalne uporabe natrijevega heparinata in dekspantenola med nosečnostjo in dojenjem niso opažali.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo ne vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Zdravilo Hepa krema vsebuje metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat, lanolin, cetil in stearilalkohol Metilparahidroksibenzoat (E218) in propilparahidroksibenzoat (E216) lahko povzročita alergijske reakcije (lahko zapoznele). Lanolin (E 913), cetil in stearilalkohol lahko povzročijo lokalne kožne reakcije (npr. kontaktni dermatitis).

Kako uporabljati zdravilo Hepan krema

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Hepan kremo nanesite na boleče, vneto področje ven enkrat do trikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte.

Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.

 

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izbrani izdelki Ekolife natura so vam na voljo 10% ugodneje.

Izbrani izdelki Ekolife natura so vam na voljo 10% ugodneje.

Izbrani izdelki Ekolife natura so vam na voljo 10% ugodneje. Akcija velja za: Ekolife Natura, liposomski Vitamin D3 brez alkohola (60 ml), Ekolife Natura liposomski vitamin K2 in D3 brez etanola, tekočina (60 ml), Ekolife Natura liposomski vitamin C (750 mg) z okusom Ananasa, tekočina - 250 ...