izbor

Onytec, lak proti glivicam na nohtih s ciklopiroksom (3,3 ml)

Zdravilo Onytec vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov.
Več...
Pakiranje 3,3 ml
21,60€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: Lak
Mesto uporabe: nohti, prsti
Oznaka: okužba, glivice
Vsebnost: antimikotik
Zdravje: zaščita, nega

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

ciklopiroks

Kaj je zdravilo in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Onytec vsebuje zdravilno učinkovino ciklopiroks, ki spada v skupino zdravil, poznano kot antimikotiki. Ubija širok spekter glivic, ki lahko povzročijo okužbo nohtov kot recimo glivice na nohtih. 

Zdravilo Onytec se uporablja za zdravljenje blagih do zmernih glivičnih okužb nohtov pri odraslih, kadar nohtni matriks (lunula) ni prizadet. 
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 6 mesecih, kadar zdravilo uporabljate za nohte na rokah in po 12 mesecih, kadar ga uporabljate za nohte na nogah, se posvetujte s svojim zdravnikom. 

Zdravila ne uporabljajte
Če ste alergični na ciklopiroks ali katero koli sestavino tega zdravila. Pri otrocih in mladostnikih do 18. leta starosti zaradi pomanjkanja izkušenj v tej starostni skupini.

Nosečnost in dojenje
Nosečnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.Zdravljenje z zdravilom Onytec lahko pričnete šele po posvetu z zdravnikom.

Dojenje
Ni poznano, ali ciklopiroks pri ljudeh prehaja v mleko. Z zdravljenjem z zdravilom Onytec lahko, če je zdravljenje nujno potrebno, pričnete šele po posvetu z zdravnikom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Onytec se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom,

 • Če je prizadete več kot 75 % površine nohta ali več kot 5 nohtov ali nohtni matriks (lunula).
 • Če postanete občutljivi na ta izdelek, prekinite zdravljenje in se posvetujte z zdravnikom.
 • Če imate v anamnezi sladkorno bolezen, motnje imunskega sistema, periferno žilno bolezen, poškodbo, boleče ali hudo poškodovane nohte, bolezni kože kot je npr. psoriaza ali druge kronične kožne bolezni, edeme, teževe z dihanjem (sindrom rumenih nohtov)
 • Če imate sladkorni bolezen, bodite pozorni pri striženju nohtov.


Izogibajte se stiku z očmi in sluznicami (npr. v ustih ali v nosnicah).
Zdravilo Onytec je namenjeno samo za zunanjo uporabo.
Na zdravljenih nohtih ne uporabljajte laka za nohte ali drugih kozmetičnih izdelkov za nego nohtov.
Kadar zdravila ne uporabljate, naj bo steklenička zaprta.
Izdelek je vnetljiv, hranite ga ločeno od virov toplote in odprtega ognja.

Odmerjanje zdravila
Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat dnevno na prizadeti noht/e. 

Zdravilo Onytec je namenjeno uporabi samo pri odraslih.

Način uporabe zdravila
Dermalna uporaba (samo za uporabo na nohtih in koži v neposredni okolici nohta).

Priporočeni odmerek nanesite v tankem sloju enkrat dnevno na prizadeti noht/e. Za to morajo biti nohti skrbno umiti in posušeni. Zdravilni lak za nohte nanesite po celotni površini nohta, na 5 mm širok pas obnohtne kože in, če je možno, pod prosti rob nohta.
Zdravilo Onytec naj se suši približno 30 sekund.

Nohta(ov) ne smete umivati približno 6 ur, zato je priporočljiv nanos zvečer pred spanjem. Po 6 urah lahko upoštevate običajne higienske navade.

Zdravila Onytec ni potrebno odstranjevati s topili ali abrazivi (npr. s pilico za nohte), zadostuje, da si nohte umijete z vodo. V primeru nenamerne odstranitve z umivanjem lahko zdravilo Onytec nanesete ponovno. Priporočljivo je, da si redno odstranjujete nepritrjene dele okuženega nohta, na primer s striženjem nohtov.

Z zdravljenjem je potrebno nadaljevati, dokler težava ne izgine, to pomeni, dokler noht(i) ni (niso) spet čisti oziroma dokler se njegov (njihov) videz v veliki meri ne izboljša in dokler ponovno ne zraste (zrastejo) zdrav(i) noht(i). Običajno dosežemo popolno ozdravitev nohta na rokah v približno 6 mesecih in na nogah v 9 do 12 mesecih.

Ponovitev bolezni preprečite tako, da zdravljenje nadaljujete še 2 tedna po tem, ko so izginili vsi bolezenski znaki. Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Kaj še lahko naredite
Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy vam podarja 20% popusta na celotno anti-age linijo.

Vichy vam podarja 20% popusta na celotno anti-age linijo.

Vichy vam podarja 20% popust na celotno anti-age linijo. Vichyjeva anti-age kozmetika zajema 4 linije: Vichy Slow Age Vichy Idealia Vichy Liftactiv Vichy Neovadiol Akcija traja od 10.12. do 24.12.2018. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma ...