Soledum 200 mg, mehke gastrorezistentne kapsule (20 kapsul)

Zdravilo Soledum 200 mg kapsule je protivnetno in mukolitično zdravilo za dopolnilno zdravljenje bolezni dihal. Uporablja se za zdravljenje prehladnih obolenj, ki prizadenejo dihala, in drugih akutnih vnetij sapnic.
Več...
Pakiranje 20 kapsul
8,47€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapsule
Mesto uporabe: dihala
Oznaka: vnetje, prehlad

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

cineol

Kaj je zdravilo Soledum 200 mg kapsule in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Soledum 200 mg kapsule je protivnetno in mukolitično zdravilo za dopolnilno zdravljenje bolezni dihal.
Uporablja se za zdravljenje prehladnih obolenj, ki prizadenejo dihala, in drugih akutnih vnetij sapnic. Za dopolnilno zdravljenje kroničnih in vnetnih bolezni dihal (npr. paranazalnih sinusov). Pri teh boleznih se lahko zdravilo uporablja le po posvetu z zdravnikom.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Soledum 200 mg kapsule

Ne jemljite zdravila Soledum 200 mg kapsule 

 • če ste alergični na cineol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6), 
 • če imate oslovski kašelj ali psevdokrup. Psevdokrup (oz. Laryngitis subglottica) je patološko vnetno stanje grla, zlasti pri dojenčkih in otrocih, za katerega sta značilna težko dihanje in hripav, piskajoč kašelj. 
 • pri otrocih, mlajših od 12 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Soledum 200 mg kapsule se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom: 

 • če imate kakršno koli bolezen za katero je med drugim značilna tudi izrazita preobčutljivost dihal, 
 • če imate bronhialno astmo. V tem primeru se lahko zdravite z zdravilom Soledum 200 mg kapsule le pod nadzorom zdravnika.

Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Druga zdravila in zdravilo Soledum 200 mg kapsule
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.
V preskušanjih na živalih je cineol povzročil povečanje obsega presnove encimov v jetrih. Zaradi tega ni mogoče izključiti možnosti, da lahko veliki odmerki cineola zmanjšajo učinkovitost ali trajanje učinka drugih zdravil ali oboje. Vendar pa takih učinkov pri ljudeh po pravilni uporabi cineola niso opazili.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
Znanstvenih študij o uporabi zdravila Soledum 200 mg kapsule med nosečnostjo ni. Če ste noseči, lahko jemljete zdravilo Soledum 200 mg kapsule le po posvetu z zdravnikom. V preskušanjih na živalih je zdravilna učinkovina cineol prehajala v placento in v krvni obtok zarodka, vendar rezultati do sedaj opravljenih preskušanj na živalih niso pokazali pojava nepravilnosti.

Dojenje
Ker je zdravilna učinkovina topna v maščobah, prehajanja cineola v materino mleko ni možno izključiti. Sistematičnih študij, še zlasti v povezavi z možnostjo pojava neželenih učinkov, ni na voljo. Eterična olja lahko spremenijo okus materinega mleka in povzročijo težave pri dojenju. V obdobju dojenja lahko jemljete zdravilo Soledum 200 mg kapsule le po posvetu z zdravnikom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni verjetno, da bi uporaba zdravila Soledum 200 mg kapsule vplivala na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Soledum 200 mg kapsule vsebuje sorbitol
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako jemati zdravilo Soledum 200 mg kapsule

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Priporočeni odmerek je:

Odrasli in mladostniki (starejši od 12 let): 1 kapsula 3 do 4-krat na dan. Za nadaljnje in daljše zdravljenje: 1 kapsula 2-krat na dan. Za dopolnilno zdravljenje pri kroničnih boleznih se lahko uporabi enak odmerek, kot pri akutnih boleznih, vendar v splošnem zadostuje 1 kapsula 2-krat na dan. Nadaljevanje zdravljenja ali daljše zdravljenje je bilo dokazano v kliničnih študijah, ki so trajale 6 mesecev.

Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Način uporabe
Kapsule pogoltnite cele (ne žvečite jih) z veliko tekočine, ki ni pretopla (najbolje z enim kozarcem [200 ml] navadne vode), približno pol ure pred obrokom. Če imate občutljiv želodec, je priporočljivo, da zdravilo Soledum 200 mg kapsule vzamete z obrokom hrane.

Trajanje zdravljenja je odvisno od narave, resnosti in razvoja bolezni.
Če se pojavijo dihalna stiska, povišana telesna temperatura, gnojni ali krvavi izpljunek, se takoj posvetujte z zdravnikom. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če menite, da je učinek zdravila Soledum 200 mg kapsule premočan ali prešibak.

Uporaba pri otrocih
Zdravila Soledum 200 mg kapsule se pri otrocih, mlajših od 12 let, ne sme uporabljati.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Avene so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija traja od 1. 12. 2022 do 12. 12. 2022 Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.