Calcium Calvive 500 mg, šumeče tablete (20 tablet)

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti. Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija.
Več...
Pakiranje 20 šumečih tablet
10,40€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

kalcij

Kaj je zdravilo Calcium Calvive in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti.

Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti).
Skupaj z vitaminom D3 se Calcium Calvive uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa (mehke kosti v obdobju rasti pri otrocih) in osteomalacije (mehke kosti pri odraslih).

Kalcij iz črevesja prehaja v kri, s katero se porazdeljuje po telesu. Ima pomembno vlogo pri mnogih telesnih funkcijah. Nujen je za delovanje živcev, mišic in srca ter za strjevanje krvi. Poleg tega ima pomembno vlogo pri delovanju mnogih hormonov. Da lahko kalcij opravlja vse svoje naloge, mora biti na voljo v ustreznih tkivih v primernih koncentracijah.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Calcium Calvive

Ne jemljite zdravila Calcium Calvive 

 • če ste alergični na kalcij in katerokoli sestavino zdravila (glejte seznam vseh sestavin v poglavju 6 na koncu navodila za uporabo);
 • če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemija); 
 • če v preveliki meri izločate kalcij s sečem (hiperkalciurija); 
 • če imate težave z ledvicami, vključno z ledvičnimi kamni (nefrolitiaza) in odlaganjem kalcija v ledvičnem tkivu (nefrokalcinoza). 

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Calcium Calvive 

 • Če imate ledvično obolenje, lahko jemljete zdravilo Calcium Calvive le po posvetu z zdravnikom, še posebno če jemljete zdravila, ki vsebujejo aluminij.
 •  Ne jemljite pripravkov z vitaminom D skupaj z zdravilom Calcium Calvive ne da bi se prej posvetovali z zdravnikom. 

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, ker lahko kalcij in določena druga zdravila ob sočasnem jemanju medsebojno učinkujejo. 

 • Če jemljete ali ste pred kratkim jemali kardiotonične glikozide, tiazidne diuretike ali kortikosteroide, morate natančno upoštevati zdravnikova navodila.
 • Če jemljete peroralne bifosfonate ali natrijev fluorid, vzemite zdravilo Calcium Calvive vsaj 3 ure po jemanju teh zdravil.
 • Če jemljete katerega od antibiotikov iz skupine tetraciklinov, vzemite zdravilo Calcium Calvive vsaj 2 uri po ali 4 do 6 ur pred jemanjem tetraciklinov.

Jemanje zdravila Calcium Calvive skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Calcium Calvive ne smete jemati vsaj 2 uri po uživanju hrane, ki vsebuje veliko oksalne ali fitinske kisline npr. špinača, rabarbara in polnovredne žitarice.

Nosečnost in dojenje 

 • Če ste noseči ali dojite, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete zdravilo Calcium Calvive. 
 • Zdravilo Calcium Calvive lahko uporabljate med nosečnostjo in dojenjem v primeru pomanjkanja kalcija. V splošnem je ustrezen dnevni vnos (vključno s hrano in dodatki) za nosečnice in doječe matere 1000 – 1300 mg kalcija. Celotni dnevni vnos kalcija med nosečnostjo in dojenjem ne sme preseči 1500 mg. 
 • Kalcij prehaja v materino mleko, vendar to nima negativnega vpliva na dojenčka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni znano, da bi jemanje zdravila Calcium Calvive vplivalo na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Calcium Calvive   

 • Zdravilo Calcium Calvive je primerno tudi za bolnike s sladkorno boleznijo (ena šumeča tableta vsebuje 0,002 ogljikohidratnih enot).
 • Bolniki, ki ste na dieti z manjšim vnosom natrija, se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete zdravilo Calcium Calvive. Vsaka tableta zdravila Calcium Calvive vsebuje 68,45 mg natrija.
 • Če menite, da imate intoleranco za katerega od sladkorjev, se pred uporabo zdravila Calcium Calvive posvetujte z zdravnikom. 
 • Zdravilo Calcium Calvive vsebuje tudi aspartam, ki je izvor fenilalanina in je lahko škodljiv za ljudi s fenilketonurijo

Kako jemati zdravilo Calcium Calvive

Kot pri vseh ostalih zdravilih tudi v primeru Calcium Calvive natančno upoštevajte vsa navodila, da bo zdravilo učinkovito.

 • Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 - 1000 mg kalcija). 
 • Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 - 1500 mg kalcija).

Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte. Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite.
Zdravilo Calcium Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje (glejte poglavje "Jemanje zdravila Calcium Calvive skupaj s hrano in pijačo" za nadaljnja navodila).

Kako dolgo morate jemati zdravilo Calcium Calvive
Zdravilo Calcium Calvive lahko v ustreznih dnevnih odmerkih jemljete tako dolgo, kot vam je to svetoval zdravnik. Ker se zdravilo Calcium Calvive uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija in če ga jemljemo skupaj z ostalimi zdravili za preprečevanje in zdravljenje bolezni, imenovane osteoporoza (krhkost kosti), je verjetno, da bo zdravljenje dolgoročno.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Ne spreglejte tudi kar do 50% popusta na Nupo ploščce. Akcija poteka od 6. 2. do 13. 2. 2023.