Detralex, 60 filmsko obloženih tablet

Detralex je namenjen zdravljenju simptomov kronične bolezni ven, limfedema in akutne hemoroidalne bolezni pri odraslih.
Več...
Pakiranje
20,59€

Izdelek je zdravilo. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Detralex

mikronizirana prečiščena flavonoidna frakcija 
(diosmin/flavonoidi, izraženi kot hesperidin)

Kaj je zdravilo Detralex in za kaj ga uporabljamo
Detralex vsebuje flavonoide, ki spadajo v skupino zdravil za stabiliziranje kapilar. Flavonoidi povečujejo tonus ven in odpornost kapilar ter zmanjšujejo nastajanje edemov in imajo protivnetne učinke.

Zdravilo Detralex se uporablja pri odraslih in je namenjeno:

 • zdravljenju simptomov kronične bolezni ven. Kronična bolezen ven je bolezen ven na nogah, pri kateri kri prepočasi odteka iz spodnjih udov, zato tekočina prehaja skozi steno kapilar (najmanjših žil) in se nabira v tkivu. Bolezen ven se kaže kot: boleče ali utrujene noge, občutek težkih nog, srbenje, nočni krči v mečih, pojav krčnih žil (varic) na nogah, otekanje nog.
 • zdravljenju simptomov akutne hemoroidalne bolezni (hemoroidov). Bolezen spremljajo: bolečina, krvavitev iz danke, občutek nepopolnega izpraznjenja črevesa, izcedek, srbenje zadnjika.

Zdravilo Detralex se po predhodnem pregledu, postavitvi diagnoze in navodilu zdravnika uporablja tudi za zdravljenje limfedema pri odraslih.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Detralex
Ne jemljite zdravila Detralex

 • če ste alergični na učinkovine ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).

Če imate dodatna vprašanja o uporabi tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Če imate akutni napad hemoroidov, lahko zdravilo Detralex jemljete krajše časovno obdobje. Jemanje tega zdravila ne more nadomestiti specifičnega zdravljenja drugih analnih motenj.
Če ne pride do izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Če se med zdravljenjem z zdravilom Detralex pojavi driska, zdravilo prenehajte jemati.

Pri zdravljenju simptomov kronične bolezni ven je jemanje zdravila Detralex najbolj koristno ob sočasnem pravilno uravnoteženem načinu življenja:

 • ne smete se izpostavljati soncu ali predolgo stati, izogibati se morate čezmerni telesni teži;
 • hoja in v nekaterih primerih nošenje posebnih nogavic izboljšata cirkulacijo.

V primeru poslabšanja bolezni, ki se kaže kot vnetje kože, vnetje ven, podkožne otrdline, hujše bolečine, kožne razjede ali pri pojavu neznačilnih znakov, kot je na primer nenadno otekanje ene ali obeh nog, se morate takoj posvetovati z zdravnikom. Zdravilo ni učinkovito pri oteklinah v spodnjem delu nog, ki so nastale zaradi bolezni srca, ledvic ali jeter.

Pred začetkom jemanja zdravila Detralex se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Druga zdravila in zdravilo Detralex
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Jemanje zdravila Detralex skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Detralex lahko jemljete s hrano in pijačo ali brez.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z  zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Nosečnost
Iz previdnostnih razlogov se je med nosečnostjo uporabi zdravila Detralex bolje izogibati.

Dojenje
Zaradi pomanjkanja podatkov o izločanju zdravila v materino mleko dojenje v času zdravljenja ni priporočljivo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Detralex ima zanemarljiv vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja strojev.

Kako jemati zdravilo Detralex
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odmerjanje
Zdravljenje simptomov kronične bolezni ven
Jemljite eno tableto dvakrat na dan. Zdravljenje navadno traja več mesecev ali celo let. Zdravilo je potrebno jemati vsaj nekaj tednov, da se opazijo ugodni učinki. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v šestih tednih, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni
Prve štiri dni jemljite dve tableti trikrat na dan, naslednje tri dni pa dve tableti dvakrat na dan.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravljenje limfedema
Jemljite eno do dve tableti trikrat na dan. Potrebno je dolgotrajno zdravljenje, učinek pa nastopi po nekaj mesecih rednega jemanja zdravila. Zdravnik vam bo povedal, koliko časa bo trajalo zdravljenje.

Način uporabe
Tableto pogoltnite z zadostno količino tekočine. Detralex tablete lahko jemljete s hrano ali brez.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Detralex, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izkušenj s prevelikim odmerjanjem zdravila Detralex je malo. Simptomi, o katerih so poročali, vključujejo drisko, siljenje na bruhanje, bolečino v trebuhu, srbenje in izpuščaj.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Detralex
Ne vzemite dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljen odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Blank slika

Dodatki

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust.

Vichy in La Roche-Posay vikend na Lekarnar.com - ob nakupu 2 izdelkov LRP in/ali Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 3 ali več izdelkov pa kar 30% popust. Popust vam bo obračunan v košarici. Akcija poteka od 29. 9. do 2. 10. 2023. Akcija ne velja za pakete izdelkov Vichy in La Roche-Posay, ki ...