Novalac Prenatal, mehke kapsule (30 kapsul)

Prehransko dopolnilo za ženske v obdobju načrtovanja nosečnosti, nosečnice in doječe matere. Za 3 mesece potrebujete 90 kapsul oziroma 3 škatlice.
Več...
Pakiranje 30 kapsul
19,79€

Novalac Prenatal so prve mehke kapsule, ki v eni sami kapsuli poleg ključnih vitaminov in mineralov za nosečnice vsebujejo tudi omega 3-dolgoverižne maščobne kisline (DHA). Količina posameznih sestavin je skrbno izbrana in prilagojena ženskam v obdobju načrtovanja nosečnosti, nosečnicam in doječim materam. Novalac prenatalne kapsule vsebujejo napredno obliko folne kisline Quatrefolic. Njena prednost je v tem, da jo telo – za razliko od ostalih oblik folne kisline – lahko v celoti izkoristi. Vsaka kaspula vsebuje 600 μg folata, 300 μg v oblike folne kisline in 556 μg v obliki Quatrefolic, kar ustreza 300 μg folne kisline. Jemanje Novalac prenatalnih kapsul zviša nivo folata pri nosečnici. Nizek nivo folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za okvare nevralne cevi* pri razvijajočem se plodu. Pri ženskah v rodni dobi se koristni učinek doseže z dopolnjevanjem prehrane s 400 μg folne kisline dnevno vsaj en mesec pred načrtovano zanositvijo in nato še do tri mesece po zanositvi.

* Nevralna cev je del ploda, ki se razvije v možgane in hrbtenjačo, hrbtišče lobanje in vretenca.

Kar 50 % nosečnic je slabokrvnih, za kar je največkrat krivo pomanjkanje železa. Železo je mineral, ki ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, zato je zadostna preskrba telesa z železom med nosečnostjo ključna. Glavna slabost večine obstoječih pripravkov z železom je, da železo slabo prehaja v kri in da povzroča slabost in težak občutek v želodcu. Novalac prenatalne kapsule vsebujejo železo Lipofer, visokoabsortivno železo, ki omogoča boljše prehajanje železa iz črevesja v kri in hkrati ne draži želodca.

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHA) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri plodu in dojenčku, dojenim z materinim mlekom. Koristni učinek se doseže zza dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in EPA.

Novalac prenatalne kapsule vsebujejo tudi naslednje ključne hranilne snovi, ki jih ženska potrebuje med zanositvijo, nosečnostjo in dojenjem:

  • Niacin, vitamin B1, vitamin B6 in biotin – prispevajo k delovanju živčnega sistema.
  • Pantotenska kislina – prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Vitamin B12 – ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, pri delitvi celic in pri delovanju imunskega sistema.
  • Vitamin C, cink in selen – imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.
  • Vitamin D3 – prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob.
  • Vitamin B2, vitamin E in selen – imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
  • Jod – ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Kako jemati Novalac prenatalne kapsule?
Priporočljivo je, da Novalac prenatalne kapsule začnete jemati že v fazi načrtovanja nosečnosti (3 mesece pred zanositvijo) ter nadaljujete v celotnem obdobju nosečnosti in vse do konca dojenja.

Priporočen dnevni odmerek in način uporabe:
1 kapsula na dan med obrokom. Kapsulo pogoltnite celo, s kozarcem vode. 

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. 

Vsebnost:

Sestavine: V 1 kapsuli: %PDV*
Folati    
Folna kislina 300 μg 150%
(6S)-5-metiltetrahidrofolni glukozaminat 556 μg 150%
DHA** 200 mg /
Železo 14 mg 100%
Magnezij 56 mg 15%
Tiamin 1,4 mg 127%
Riboflavin 1,4 mg 100%
Niacin 18 mg 113%
Pantotenska kislina 6 mg 100%
Vitamin B6 1,9 mg 136%
Biotin 30 μg 60%
Vitamin B12 2,6 μg 104%
Vitamin C 40 mg 50%
Vitamin D3 10 μg 200%
Vitamin E 15 mg 125%
Cink 11 mg 110%
Jod 150 μg 100%
Selen 50 μg 91%

* PDV – priporočeni dnevni vnos | ** DHA – dokozaheksaenojska kislina

Sestavine:
Ribje olje (vir DHA in EPA), želatina (kapsula), železov difosfat, vlažilec: sorbitol, glicerol; vitamin C, magnezijev oksid, vitamin E, niacin, cinkov citrat, rumeni čebelji vosek, natrijev selenit, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat, kalcijev D-pantotenat, emulgator: sončnični lecitin, vitamin B12, vitamin B6, vitamin B1, vitamin B2, (6S)-5-metiltetrahidrofolni glukozaminat, folna kislina, kalijev jodid, vitamin D3, D-biotin, barvila: titanov dioksid, črni železov oksid in karmini.

Novalac prenatalne kapsule ne vsebujejo laktoze, glutena ali GSO.

Shranjevanje:
Shranjujte v suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in neposredno sončno svetlobo.

Pakiranje:
30 mehkih kapsul.

30 mehkih kapsul (neto: 33,6 g)

Opozorila:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Quatrefolic je registrirana blagovna znamka podjetja Gnosis S.p.A. Lipofer je blagovna znamka podjetja Lubrizol ali njegovih podružnic.

Proizvajalec: Medis GmbH, Campus21, Europaring F15, A-2345 Brunn am Gebirge, Avstrija.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje.

Nupo dnevi zdravega hujšanja na Lekarnar.com - Posamezni izdelki Nupo so vam na voljo 20% ugodneje. Ne spreglejte tudi kar do 50% popusta na Nupo ploščce. Akcija poteka od 6. 2. do 13. 2. 2023.