Ofenosept 1 mg/20 mg v 1 ml, dermalna raztopina (500 ml)

Zdravilo Ofenosept je dermalna raztopina, ki vsebuje zdravilni učinkovini oktenidinijev diklorid in fenoksietanol, ki imata antiseptične lastnosti.
Več...
Pakiranje 500 ml
10,92€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: raztopina
Mesto uporabe: sečila, sluznica, koža
Oznaka: rane
Vsebnost: antiseptik, razkužilo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

oktenidinijev diklorid
fenoksietanol 

Kaj je zdravilo Ofenosept in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Ofenosept je dermalna raztopina, ki vsebuje zdravilni učinkovini oktenidinijev diklorid in fenoksietanol, ki imata antiseptične lastnosti.

  • Zdravilo Ofenosept uporabljamo za antiseptično zdravljenje majhnih površinskih ran in razkuževanje kože pred nekirurškimi posegi.
  • Zdravilo Ofenosept uporabljamo tudi za ponavljajoče kratkotrajno antiseptično zdravljenje sluznice sečil in sosednje kože pred vstavljanjem urinskega katetra. 

Zdravilo Ofenosept lahko uporabljamo pri bolnikih vseh starostnih skupin.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 14 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Ofenosept

Ne uporabljajte zdravila Ofenosept 

  • če ste alergični na oktenidinijev diklorid, fenoksietanol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6). 
  • v trebušni votlini (npr. med operacijo) ali v sečnem mehurju. Ne nanašajte na bobnič. 

Opozorila in previdnostni ukrepi 
Pred začetkom uporabe zdravila Ofenosept se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali medicinsko sestro.

Zdravila ne smete injicirati. Zdravila ne smete nanašati na tkivo s pritiskom, da preprečite morebitno poškodbo tkiva.

  • Zdravila Ofenosept ne smete uvesti v krvni obtok, npr. z nenamernim injiciranjem.
  • Zdravila Ofenosept ne smete zaužiti. 
  • Če pride zdravilo Ofenosept v stik z anionskimi površinsko aktivnimi snovmi (milo, detergent), lahko njegova zdravilna učinkovina oktenidinijev diklorid postane neučinkovita.
  • Pri novorojenčkih uporabljajte previdno, še posebej, če so bili rojeni prezgodaj. Zdravilo Ofenosept lahko povzroči hude poškodbe kože. Odstranite odvečno količino zdravila in poskrbite, da raztopina ne ostane na koži dlje, kot je treba (enako velja tudi za materiale, na katere je kapljala raztopina in so v neposrednem stiku z bolnikom).
  • Uporabi zdravila Ofenosept v očeh se je treba izogibati. Če zdravilo pride v stik z očmi, jih takoj izperite z veliko količino vode.

Druga zdravila in zdravilo Ofenosept 
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali, ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Zdravila Ofenosept ne nanašajte v bližino kože, zdravljene z antiseptiki (dezinficiensi), ki temeljijo na povidon-jodu, saj se lahko robni predeli obarvajo močno rjavo do vijolično.

Zdravila Ofenosept ne nanašajte skupaj z anionskimi površinsko aktivnimi snovmi (milo, detergent), saj lahko zmanjšajo ali izničijo učinek zdravila Ofenosept.

Nosečnost, dojenje in plodnost 
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Sedanje izkušnje pri ženskah, ki so kombinacijo učinkovin oktenidinijev diklorid in fenoksietanol uporabljale med nosečnostjo, ne kažejo škodljivih učinkov.

Podatkov o nanašanju zdravila Ofenosept v obdobju dojenja ni. Zaradi previdnosti zdravila Ofenosept v obdobju dojenja ne smete nanašati na predel dojke.

Podatkov o učinku zdravila Ofenosept na plodnost pri ljudeh ni.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Ofenosept ne vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Kako uporabljati zdravilo Ofenosept 

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika, farmacevta ali medicinske sestre. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Način uporabe 
Raztopina je namenjena za dermalno uporabo.
Zdravilo Ofenosept nanesite na predel, ki ga je treba zdraviti, dokler ni povsem navlažen. Da bo zdravilo lahko doseglo poln učinek, morate po nanosu počakati vsaj 1 do 2 minuti pred nadaljnjimi ukrepi, kot je npr. namestitev povojev na rano.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih 
Priporočeni odmerek je enak za odrasle in otroke.

Trajanje zdravljenja 
Tega zdravila ne uporabljajte dlje kot 2 tedna, ne da bi se posvetovali z zdravnikom.

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam na voljo 30% ugodneje*.

Vsi izdelki Eucerin SUN so vam na voljo 30% ugodneje*.

Izdelki Eucerin SUN za zaščito pred soncem so vam v na voljo 30% ugodneje*.  Akcija traja od 5.3. do 11.3.2021. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Akcija ne velja za sete izdelkov Eucerin Sun.