Magnesol 150 mg Krka, šumeče tablete (20 šumečih tablet)

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice.
Več...
Pakiranje 20 šumečih tablet
6,65€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

magnezijev citrat

Zdravilo Magnesol in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov.
Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in brezvoljnost.
Zdravilo Magnesol priporočamo:

 • pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);
 • pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane);
 • pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);
 • za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom);
 • kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;
 • pri menstrualnih krčih;
 • kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).

Zravilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Kako jemati zdravilo Magnesol

Pri jemanju uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek za odrasle in mladostnike od 14. leta starosti je 2 do 3 šumeče tablete na dan, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 1 šumeča tableta na dan.
1 šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode.

Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila Magnesol najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Magnesol
Ne jemljite zdravila Magnesol:

 • če ste alergični na magnezijev citrat ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6);
 • če vam je zdravnik povedal, da imate okvarjeno delovanje ledvic, motnje srčnega ritma, mišično slabost (miastenija gravis), hudo hipotenzijo (zelo nizek krvni pritisk) ali hipermagneziemijo;
 • če imate drisko.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom jemanja zdravila Magnesol se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če imate bolezen srca, ožilja in ledvic, se morate, preden pričnete jemati zdravilo, posvetovati z zdravnikom. Če ste starejši od 65 let, se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom.
Če se znaki vaše bolezni po 30 dneh ne izboljšajo, morate obiskati zdravnika. Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminsko-mineralnih in mineralnih izdelkov, ki vsebujejo magnezij, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Otroci in mladostniki
Ker odmerek magnezija v eni šumeči tableti presega dnevne potrebe otrok do 6 let, otrokom do 6. leta starosti zdravila Magnesol ne priporočamo.
Otroci in mladostniki do 14. leta starosti naj zdravilo Magnesol jemljejo le po nasvetu zdravnika ali farmacevta.

Druga zdravila in zdravilo Magnesol
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Magnezij upočasni absorpcijo železa, tetraciklinov in natrijevega fluorida, zato je med sočasnim jemanjem teh zdravil in zdravila Magnesol potreben triurni presledek.

Zdravilo Magnesol skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Magnesol lahko jemljete neodvisno od obrokov hrane.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Ker o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem ni dovolj podatkov, uporabe zdravila Magnesol v teh obdobjih ne priporočamo. Nosečnice in doječe matere naj zdravilo Magnesol jemljejo le po zdravnikovem nasvetu.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Ni podatkov, da bi zdravilo Magnesol vplivalo na sposobnost upravljanja vozil in strojev.

Zdravilo Magnesol vsebuje saharozo, sončno rumeno FCF (E110) in natrij
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. Saharoza lahko škoduje zobem. Ena tableta zdravila Magnesol vsebuje 1,9 g saharoze. To morajo upoštevati sladkorni bolniki.
Sončno rumeno FCF (E110) lahko povzroči alergijske reakcije.
To zdravilo vsebuje 240,2 mg natrija (glavne sestavine kuhinjske soli) na odmerek (1 šumeča tableta). To je enako 12 % priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe. Največji priporočeni dnevni odmerek tega zdravila (3 šumeče tablete) vsebuje 720,6 mg natrija. To je je enako 36 % priporočenega največjega dnevnega vnosa natrija s hrano za odrasle osebe.

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom če potrebujete 1 ali več šumečih tablet dnevno v daljšem časovnem obdobju, še posebno če so vam svetovali dieto z majhnim vnosom soli (natrija).

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo predvidoma poslan še danes.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 20% ugodneje.

Vsi izdelki Jamieson so vam na voljo 20% ugodneje. Akcija bo potekala od 16. 3. do 23. 3. 2023. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.