Pierre Fabre Dermatologie Molusk, dermalna raztopina

Molusk raztopina 10 % kalijevega hidroksida je jedek izdelek z visoko alkalnim pH in z učinkom razkrajanja, ki deluje na površini kože tako, da povzroči denaturacijo beljakovin v tkivu.
Več...
Pakiranje 3 g plastenka z aplikatorjem
19,03€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: pripomoček, raztopina
Mesto uporabe: koža
Simptom: okužba
Zdravje: otroci

Medicinski pripomoček
Molluscum contagiosum je nalezljiva, benigna virusna okužba kože, ki jo povzroča virus iz družine Poksvirusov. Okužba se kaže v obliki kupolastih bunčic ali vozličev na površini kože in se pogosto pojavlja pri otrocih, običajno med 2. in 5. letom starosti, prizadene pa lahko tudi adolescente in odrasle.

Molusk raztopina 10 % kalijevega hidroksida je jedek izdelek z visoko alkalnim pH in z učinkom razkrajanja, ki deluje na površini kože tako, da povzroči denaturacijo beljakovin v tkivu.

Indikacije:
Za lokalno topikalno odstranjevanje molusk pri virusni okužbi Molluscum contagiosum.

Opozorilo:
Izdelek je jedek. Deluje korozivno. Raztopino nanesite le na prizadet predel kože. Pri uporabi raztopine natančno upoštevajte navodilo za uporabo.

Uporaba:
Izdelek nanesite enkrat na dan, razen če vam zdravnik svetuje drugače.

Nanašajte vsak dan, dokler se ne pojavi rdečica, razdraženost ali oteklina ob korenu bunčice, ki se običajno pojavi po 4 - 6 dneh. Na tej točki prenehajte nanašati dermalno raztopino na to bunčico.

Vnetje je znak, da bo okužba Molluscum contagiosum v naslednjih 2 – 5 tednih izginila. Če se vnetje ne pojavi, nadaljujte z nanašanjem raztopine na bunčico dokler ne opazite znakov vnetja.

Opozorilo:
Če nadaljujete z nanašanjem dermalne raztopine na vneto ali razdraženo bunčico, lahko na mestu bunčice nastane ulceracija.

Ne nanašajte raztopine na posamezno bunčico več kot 10 zaporednih dni. Če ste pozabili nanesti raztopino, je naslednji dan ne nanesite dvakrat. Nanesite raztopino le enkrat in nadaljujte, dokler se bunčica ne obarva rdeče.

Kako uporabljati raztopino
Raztopino sme nanašati le odrasla oseba. Po nanosu je otrokom potrebno preprečiti stik z izdelkom.

Korak 1: Nanos
Odvrtite pokrov na steklenički in paličko za nanos pomočite v raztopino. S konico čopiča previdno nanesite raztopino na vsako bunčico posebej (in pri tem preprečite stik z zdravo kožo okoli bunčice, da ne povzročite vnetja).

Opozorilo: 
Preprečite stik raztopine z zdravo kožo ali katerokoli drugo površino (oblačila, občutljive površine itd.), saj raztopina deluje korozivno.

Korak 2: Počakajte 1 do 2 minuti (sušenje)
Po nanosu s čopičem, počakajte 1 do 2 minuti, da se raztopina posuši. Otrokom v tem času preprečite stik s predeli kože, kamor ste nanesli raztopino.

Korak 3: Odstranite (sperite)
Ko se nanos posuši, preostanek izdelka odstranite z vodo (s pomočjo z vodo namočene gaze) in si z obilo vode umijte roke.

Nadaljnji nanosi:
Ponovite zgornje korake.

Po prvem nanosu lahko izdelek hranite s paličico, vstavljeno in privito v stekleničko.

Z nanašanjem raztopine prenehajte takoj, ko opazite razdraženost, rdečino ali oteklino. Ta stanja kažejo na to, da je postopek nanašanja zaključen, toda bunčica bo povsem izginila šele čez nekaj tednov.

Pomembno je, da bunčic na katere ste nanesli dermalno raztopino ne praskate in se jih ne dotikate in tako preprečite nadaljnjo širitev okužbe.

Kontraindikacije, stranski učinki, interakcije:

 • Izdelka ne uporabljajte pri otrocih mlajših od dveh let, razen če vam zdravnik svetuje drugače.
 • Ne nanašajte na predele, kjer je koža tanka ali občutljiva, kot so sluznica in predel okoli oči. Raztopina ne sme nikakor priti v stik z očmi.
 • Ni za uživanje. Ne uporabljajte na predelu obraza.
 • Ne uporabljajte v primeru okužene Molluscum cntagiosum.
 • Ne uporabljajte na razdraženi ali z okužbo prizadeti koži, ali v primeru, da je na koži opaziti rdečino ali znake vnetja.
 • Ne uporabljajte na koži, na kateri je opaziti kakršnekoli spremembe.
 • Izdelek ni primeren za osebe s sladkorno boleznijo, saj lahko pride do počasnejšega in nepopolnega zdravljenja prizadetih predelov kože.
 • Če dojite, izdelka ne uporabljajte na predelih, s katerimi pride v stik dojenček.
 • Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli sestavino.

Možni neželeni učinki:
Nanos raztopine lahko povzroči začasno srbenje, razdraženost ali pekoč občutek. Po izginotju okužbe Molluscum contagiosum se lahko pojavi hiperpigmentacija ali hipopigmentacija. Spremembe v pigmentaciji sčasoma spontano izginejo.
V primeru stika z izdelkom:

 • Če izdelek pride v stik z očmi, oči nemudoma 15 minut spirajte z obilo vode in poiščite zdravniško pomoč.
 • Če izdelek pride v stik z zdravo kožo, predel nemudoma sperite z obilo vode.
 • Če izdelek pride v stik s prsti, ne drgnite oči ali sluznice z njimi. Nemudoma si umijte roke.

Posebna navodila za shranjevanje:

 • Shranjujte nedosegljivo otrokom.
 • Preprečite stik z oblačili in drugimi materiali, občutljivimi za jedke snovi.

Steklenico zavrzite štiri tedne po odprtju. Izdelka ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja izdelka se posvetujte s farmacevtom.

Sestava:
MOLUSK je raztopina 10 % kalijevega hidroksida.

Proizvajalec: Pierre Fabre, Francija.
Dobavitelj: Oph Oktal Pharma d.o.o., Pot k sejmišči 26A, 1231 Ljubljana Črnuče, Slovenija, e-mail: info@oktal-pharma.si

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

Izdelki La Roche-Posay so vam na voljo 20% ugodneje.

La Roche-Posay - Za boljše življenje občutljive kože. Zahvaljujoč več kot 1000 kliničnim študijam La Roche-Posay razpolaga z edinstvenim poznavanjem občutljive kože in nudi ustrezno nego za vsak tip občutljive kože. Kakovost življenja je postala osrednja tema sodobne dermatologije. Eden izmed ...