izbor

Bepanderm, 50g krema proti srbečici

Nega pordele in srbeče kože.
Bepanderm krema za lajšanje srbečice je formulacija brez kortikosteroidov, ki s hitrim umirjanjem srbenja in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju. Klinično preskušeno. Medicinski pripomoček.
Več...
Pakiranje 50 g
15,43€

Kaj je Bepanderm krema za lajšanje srbečice in kdaj se uporablja?
Rdeča, otekla in srbeča koža je lahko posledica različnih stanj, na primer suhe kože, atopičnega dermatitisa/ekcema, alergijske reakcije na koži in drugih vrst draženja kože. Potreba po praskanju, ki jo povzroča močno srbenje, kožo še bolj poškoduje.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice je bela krema, ki ne vsebuje kortikosteroidov. Z umirjanjem srbenja in obnovo kožne pregrade pomaga pri celjenju kože in zmanjšuje potrebo po praskanju.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice se uporablja za lajšanje srbeče in pordele kože, ki je
posledica naslednjih primerov draženja kože:

 • suha koža,
 • atopični dermatitis,
 • ekcem,
 • alergijske reakcije.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice s pomočjo lipidne lamelarne tehnologije (glejte naslednji
odstavek) krepi kožno pregrado. Tako se okrepijo lastne lipidne plasti kože, ki delujejo kot
naravna zaščita pred draženjem, kar lajša srbečico in pordelost ter podpira obnovo kože.

Kaj je srbečica in kako se lahko zdravi?
Rdeča, otekla in srbeča koža je posledica suhe kože, atopičnega dermatitisa/ekcema, alergijske reakcije na koži in drugih vrst draženja kože.

Ta stanja poškodujejo lipide poroženele plasti (imenovane tudi kožna pregrada), kar povzroči
srbečico. Ti lipidi, ki so večinoma ceramidi, delujejo kot naravna zaščita pred draženjem.

Kadar se ta zaščitna pregrada poškoduje, iz kože uhaja voda, kar povzroči suho in srbečo kožo. Oslabljena kožna pregrada je manj učinkovita pri zaščiti pred vstopanjem dražečih snovi v telo, kar še bolj spodbudi srbenje.

Pri stanjih, kot so suha koža, atopični dermatitis/ekcem, alergijska reakcija na koži in druge vrste draženja kože, je bistveni del zdravljenja obnova zaščitne kožne pregrade, ki jo omogoča uporaba posebnih krem, kot je tudi Bepanderm krema za lajšanje srbečice.

Kako Bepanderm krema za lajšanje srbečice obnovi našo kožno pregrado?
Kožna pregrada je najbolj zunanji del kože. Je visoko organizirana struktura, narejena iz zaporedja lipidnih plasti - lamelarnih lipidov, ki so urejeni v prekrivajoče se plasti. Glavni lipidi v teh plasteh so ceramidi. Naravna vlažilna sredstva med temi plastmi vežejo vodo v kožno pregrado in skrbijo, da je stalno primerno navlažena.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice vsebuje posebno lipidno lamelarno tehnologijo, ki lajša draženje in hitro umiri srbenje. Vsebuje lipide z lamelarno strukturo, podobno strukturi lastnih lipidov kože, kot so ceramidi. Lamelarno usmerjeni lipidi se lahko združijo in vežejo na poškodovano lipidno pregrado poroženele plasti in jo tako obnovijo ter omogočajo hitro umiritev srbenja v 30 minutah po uporabi. Zaščitna pregrada mora biti popolnoma nepoškodovana, saj njene poškodbe povzročajo srbečico. Dolgotrajno vlaženje pomaga koži, da si opomore, kar zmanjša srbenje in draženje. Bepanderm krema za lajšanje srbečice vsebuje tudi fiziološka lamelarni lipidi naravna vlažilna sredstva zrak koža poškodovana kožna pregrada povečana izguba vode dražeče snovi sredstva za ohranjanje vlage, kot je glicerol, ki vežejo vodo v kožo na podoben način kot pri zdravi koži.

Ta učinek še pospešuje pantenol, ki vlaži kožno pregrado in tako zagotavlja optimalne pogoje za naravno regeneracijo kože.

V nasprotju z običajnimi kremami Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje emulgatorjev, za katere je znano, da poškodujejo nežno lipidno lamelarno strukturo kože.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje dišav in konzervansov z znanim dražečim delovanjem.

Bepanderm krema za lajšanje srbečice hitro umiri srbenje, tako da na tri načine posnema našo kožo:

 • z lipidno lamelarno tehnologijo zagotavlja lipide (npr. ceramide) v lamelah, podobnih lamelam v kožni pregradi,
 • s fiziološkimi sredstvi za ohranjanje vlage poveča vlaženje,
 • zagotavlja naravne negovalne lipide.

To omogoča obnovo kožne pregrade, kar posledično lajša srbečico.

Kako se uporablja Bepanderm krema za lajšanje srbečice?
Bepanderm krema za lajšanje srbečice je namenjena lajšanju srbeče in pordele kože, ki je posledica draženja kože na nepoškodovani koži dojenčkov, otrok in odraslih. Do takšnega draženja kože pride v primerih suhe kože, atopičnega dermatitisa, ekcema in alergijskih reakcij.

Bepanderm kremo za lajšanje srbečice uporabljajte po potrebi. Bepanderm krema za lajšanje srbečice ne vsebuje kortikosteroidov.

Kdaj se Bepanderm kreme za lajšanje srbečice ne uporablja?

 • Ne uporabljajte je v primeru znanih alergij na katero od sestavin. Če se razvije alergijska reakcija, izdelek prenehajte uporabljati.
 • Na ranjeni koži.

Ali se Bepanderm krema za lajšanje srbečice lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem?
Bepanderm krema za lajšanje srbečice se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem. Če jo uporabljate med dojenjem: pomembno je, da pred naslednjim dojenjem obrišete vse ostanke kreme.

Ostale pomembne informacije
Bepanderm krema za lajšanje srbečice je varna za uporabo pri dojenčkih, vendar se pri dolgotrajni uporabi ali uporabi na večjih površinah posvetujte z zdravnikom. Če se na koži pojavi kakršna koli reakcija, prenehajte z uporabo in po potrebi poiščite zdravniško pomoč. Ob prvih znakih okužbe poiščite zdravniško pomoč. Samo za zunanjo uporabo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Kreme ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, navedenega na škatli.

Ali pri uporabi Bepanderm kreme za lajšanje srbečice lahko pride do neželenih učinkov?
Če izdelek uporabljate, kot je priporočeno, ni pričakovati neželenega učinka. Lahko pa pride do posameznih primerov lokalnih reakcij na koži, kot velja za vse dermatološke izdelke.

Katere sestavine vsebuje Bepanderm krema za lajšanje srbečice?
Voda, kaprilni/kaprinski triglicerid, glicerol, pentilenglikol, olivno olje, pantenol, cetearilni alkohol, karitejevo maslo, gliceril stearat citrat, olje oslada, butilenglikol, hidrogeniran lecitin, ceramid 3, natrijev PCA, skvalan, stearil gliciretinat, karbomer, natrijev karbomer, ksantanski gumi, hidroksifenil propamidobenzojska kislina.

Proizvajalec: Bayer Consumer Care AG, Peter Merian Strasse 84, CH-4052 Basel, Švica
Distributer: Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€.

Izdelki za vlaženje kože La Roche-Posay Toleriane Sensitive in Hydraphase so vam na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu LRP nad 30€. Akcija traja od 1. 7. do 15. 7. 2022. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa ...