Duda iz kavčuka Goldi (100% naraven kavčuk)

Visoka kakovost naravnega kavčuka daje dojenčkom občutek bližine kože in deluje nanje pomirjujoče.
Več...
Pakiranje 1 duda
7,78€

Možnosti

Izberite velikost dude:
Lastnosti
Oblika: duda
Mesto uporabe: dlesni, usta, zobje
Zdravje: dojenčki, otroci

Pri izbiri dudic se moramo zavedati, da imajo le-te še posebej intenziven stik z občutljivo, pronicljivo sluznico v ustih dojenčka. Zato so zahteve pri dudah še posebej visoke: njihova varnost, da so brez škodljivih strupenih snovi in alergenov, njihove fiziološke oblike in higiena.

Zakaj cele iz kavčuka?
Naravni kavčuk je odlična podlaga za higieno, saj na njem ne morejo nastajati in rasti bakterije in mikrobi. Posebej priporočljiv je naravni kavčuk za dojenčke, ki jim že rastejo ali že imajo zobe. Le-ti dudice radi grizljajo in tako velikokrat pogoltnejo silikonske umetne dele preostalih dud, kar je zelo škodljivo. Dudice Goldi pa so v celoti izdelane iz naravne gume in ne ogrožajo otrokovega zdravja.

Zakaj je pomembna ravna oblika držala cuclja?
Naravna oblika držala cuclja igra pomembno pri svobodi gibanja ustnic in obraznih mišic. Imejte v mislih, da priljubljene dizajnerske dudice, ki imajo ukrivljeno, togo držalo, preprečuje naravno gibanje ustnic in obraznih mišic. To povzroči, da postanejo te mišice mlahave in toge in da imajo negativen vpliv na učenje dihanja skozi usta, kar je zelo pomembno v kasnejšem obdobju, ko so otroci npr. prehlajeni ali imajo težave s sinusi.

Nadaljnje prednosti:

- 100% naraven kavčuk - nežen do otroškega obraza in ne pušča otišancev na koži.
- Higienična - iz enega kosa, nobenih razpok, kjer bi se lahko nabirale bakterije.
- Mehek in naraven material preprečuje nastajanje vakuuma okoli ust.
- Ergonomična oblika zagotavlja dovolj prostora za nosek in bradico.
- Ne vsebuje PVCja, BPAja, umetnih barvil, kemikalij, parabenov ali umetnih sestavin za mehčanje.
- izdelana je v skladu z evropskim varnostnim standardom – EN1400.

Sesalni refleks in potreba po sesanju sta dojenčkom prirojena in življenjsko pomembna. Brez teh prirojenih navad bi novorojenčki stradali. Poleg tega ima sesanje za dojenčka še druge pomene in sicer deluje nanj pomirjujoče in sproščujoče. Za matere, ki dojijo, in katerih otrok ima veliko potrebo po sesanju, lahko postane dojenje in sesanje stresno in bremenilno. Zato so priporočljive stekleničke Mimijumi, ki mamice razbremenijo in hkrati se dojenček ne odvadi dojenja in pa dudice Goldi z naravno obliko, ki ne povzročajo sesalne zmede. 

Katera oblika cuclja je prava?
Dudice Goldi so v veliko pomoč pri zadovoljitvi fizične potrebe sesanja in preprečevanju slabega razvoja zob, neba in čeljusti zaradi sesanja palca. Pri izbiri dudic morajo imeti prednost dudice z naravno simetrično obliko, saj so imitacije materine bradavičke in tako skrbijo za naraven razvoj otroka in pomagajo pri preprečevanju zmede pri sesanju.

Poševnica na koncu cuclja (oblika čeljusti) povzroča, da zdrsne jezik pod njo, kar povzroči pritisk naprej in slabo vpliva na sesanje pri dojenju. Približno 80 % otrok imajo navado, da dudo v ustih obrnejo in jo napačno uporabljajo.

Vse te ugotovitve pa so vplivale na to, da babice in pediatri mamicam priporočajo uporabo dud z ravnim držalom in pa z naravno obliko, ki je lahko okrogla ali ovalna, saj imajo tudi mamice različne oblike bradavic. Goldi ima za vsako starost pravo velikost in obliko dude oz. cuclja.

Čiščenje in uporaba
Po vsaki uporabi sperite dudice Goldi pod hladno vodo. Lahko jih tudi prekuhate v vodi, vendar ne dlje kot 2 minuti. Shranjujte dudice v za to namenjenih škatlicah in jih ne izpostavljajte soncu in visokim temperaturam. Ne umivajte dudic z dezinfekcijskimi čistili.

Dobavitelj: IFAA d.o.o. Trg 012 3312 Prebold 
Proizvajalec: WVP Volker Pannemann GmbH, Martinerfeld 9, 54294 Trier, Nemčija

  • Predvidena dostava

    Izdelek bo poslan najkasneje v roku treh delovnih dni.

  • Prihranek

    Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

  • Načini plačila

    Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€.

Vichy Mineral 89 izdelki so vam na voljo 30% ugodneje + Brezplačna dostava ob nakupu Vichy nad 30€. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici. Akcija traja od 11. 9. do 27. 9. 2023 Brezplačna dostava velja le za področje Slovenije. Akcija ne velja na pakete ...