Regaine, minoksidil dermalna raztopina (60 ml)

Zdravilo Regaine se uporablja za zdravljenje androgenske plešavosti, saj vzpodbuja ponovno rast las in ustavi prekomerno izpadanje las.
Več...
Pakiranje 60 ml
Poštnina Brezplačna poštnina
60,40€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: raztopina
Mesto uporabe: lasje, koža, lasišče
Oznaka: izpadanje las
Zdravje: moški, ženske

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

minoksidil

Kaj je zdravilo Regaine in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Regaine se uporablja za zdravljenje androgenske plešavosti, saj vzpodbuja ponovno rast las in ustavi prekomerno izpadanje las.

Pokazalo se je, da lokalna uporaba minoksidila vzpodbuja rast las pri posameznikih z androgensko plešavostjo. Ponovna rast las se pojavi približno po 4 ali več mesecih uporabe in je od posameznika do posameznika različna. Po prekinitvi zdravljenja z zdravilom Regaine obnavljanje rasti las preneha, in po 3-4 mesecih prekinitve je pričakovati vzpostavitev stanja, kakršno je bilo pred začetkom zdravljenja. Dejanski mehanizem delovanja zdravila Regaine pri zdravljenju plešavosti ni v celoti pojasnjen.

Zdravilna učinkovina v zdravilu Regaine, minoksidil, sicer sodi tudi med antihipertenzive (zdravila za zdravljenje visokega krvnega tlaka).

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Regaine

Ne uporabljajte zdravila Regaine 

 • če ste alergični (preobčutljivi) na minoksidil ali katerokoli sestavino zdravila Regaine.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Regaine 

 • Pred lokalno uporabo minoksidila morate preveriti, če je vaše lasišče sicer normalno in zdravo. 
 • Prenehajte z uporabo zdravila in se posvetujte z zdravnikom, če opazite bolečine v prsih, hiter srčni utrip, omotičnost ali vrtoglavico, nenadna porast telesne mase brez razloga, otečene roke ali noge in tudi, če opazite trajno pordelost ali draženje lasišča. (Čeprav obsežna lokalna uporaba minoksidila ni pokazala, da bi bila absorpcija minoksidila tolikšna, da bi povzročala sistemske neželene učinke, bi lahko večja absorpcija zaradi nepravilne uporabe ali individualne ali neobičajne občutljivosti vsaj teoretično vodila do sistemskih učinkov, česar se mora uporabnik zavedati.) 
 • Bolniki z znano srčno-žilno boleznijo ali z motnjami srčnega ritma naj se pred uporabo minoksidila posvetujejo z zdravnikom.
 • Regaine vsebuje alkoholno osnovo, ki peče in draži oči. V primeru naključnega stika z občutljivo površino (oči, odrgnjena koža, sluznica) prizadeto mesto sperite z velikimi količinami hladne tekoče vode. 
 • Minoksidil se sme uporabljati le na normalno, zdravo lasišče. Ne uporabljajte, če je lasišče rdeče, vneto, okuženo, razdraženo ali boleče ali če na lasišču uporabljate druga zdravila. –
 • Izogibajte se vdihavanju razpršene raztopine. 
 • Naključno zaužitje zdravila Regaine lahko povzroči resne neželene učinke na srce, zato shranjujte zdravilo Regaine izven dosega otrok. 
 • Minoksidil se ne predpisuje ljudjem, če v preteklosti niso imeli v družini izgubo las, ko je izguba las nenadna in/ali neenotna, ko je izpadanje las posledica poroda ali ko razlog za izpadanje las ni znan.

Drugi učinki zdravila Regaine pri bolnikih s kožnimi obolenji ali pri tistih, ki se zdravijo z glukokortikosteroidi za zunanjo uporabo (zdravila, ki se uporabljajo pri vnetjih in alergijskih reakcijah) ali drugimi dermatološkimi preparati, niso znani.

Zaradi nezadostnih podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba zdravila Regaine pri posameznikih, mlajših od 18 let ter starejših od 65 let, ni priporočljiva.

Uporaba drugih zdravil
Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Do sedaj niso zasledili medsebojnega vpliva pri sočasni uporabi minoksidila v obliki dermalne raztopine in v sistemsko delujočih oblikah (npr. tablete, injekcije, svečke).

Kljub pomanjkanju kliničnih dokazov obstaja možnost, da pri bolnikih, ki sočasno prejemajo gvanetidin (zdravilo za zdravljenje visokega krvnega tlaka), pride do ortostatske hipotenzije (padec krvnega tlaka pri vstajanju).

Absorpcija na kožo nanešenega minoksidila je omejena s poroženelim slojem vrhnjice. Zato lahko sočasna lokalna uporaba drugih zdravil, ki vplivajo na prepustnost tega sloja (npr. tretinoin ali antralin), poveča absorbcijo lokalno nanešenega minoksidila.

Zdravila ne smete uporabljati sočasno z drugimi zdravili, ki se nanašajo na kožo (glukokortikosteroidi, retinoidi) ali snovmi, ki lahko povečajo absorpcijo minoksidila.

Nosečnost in dojenje
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Varnosti lokalne uporabe minoksidila med nosečnostjo pri človeku še niso popolnoma dokazali, so pa študije na živalih pokazale tveganje za plod pri koncentracijah, ki so bile bistveno višje od koncentracij namenjenih uporabi pri ljudeh. Pri ljudeh je možno nizko tveganje za okvaro plodu, čeprav po daljšem časovnem obdobju.

Zdravilo Regaine se sme uporabljati med nosečnostjo in dojenjem le, če se zdravnik odloči, da je korist za mater večja od tveganja za plod ali dojenčka.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo nima vpliva na sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Regaine
Zdravilo vsebuje propilenglikol, ki lahko povzroči draženje kože.

Kako uporabljati zdravilo Regaine

Pri uporabi zdravila Regaine natančno upoštevajte navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo je namenjeno samo za zunanjo uporabo in ga ne smete zaužiti! Zdravila Regaine ne nanašajte na druge dele telesa. Pazite, da raztopina ne pride v stik z očmi, sluznico in poškodovano kožo.

Odmerjanje
1 ml raztopine Regaine nanesite na lasišče dvakrat na dan, pri čemer začnite na sredini prizadetega področja. Predpisan odmerek uporabite ne glede na velikost prizadete površine. Skupni dnevni odmerek ne sme preseči 2 ml. Zdravila ne uporabljajte več kot dvakrat na dan (vaši lasje zaradi tega ne bodo rasli hitreje, lahko pa se poveča tveganje za neželene učinke).

Po nanašanju zdravila Regaine si dobro umijte roke. Poskrbite, da zdravilo ne pride v stik z očmi ali usti. Zdravilo Regaine nanašajte le na popolnoma suhe lase in lasišče.

Najboljši učinek lahko pričakujete po 8-12 mesecih. Če sta ponovna rast las oziroma zaustavitev prekomernega izpadanja las doseženi, so za dodaten in neprekinjen učinek potrebni nadaljnji odmerki zdravila Regaine dvakrat na dan. V 3 do 4 mesecih po prenehanju lokalnega zdravljenja z minoksidilom se ponovno vzpostavi stanje pred zdravljenjem.

Uporaba pri otrocih
Zaradi nezadostnih podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba zdravila REGAINE pri otrocih, mlajših od 18 let, ni priporočljiva.

Uporaba pri starejših
Zaradi nezadostnih podatkov o varnosti in učinkovitosti uporaba zdravila REGAINE pri bolnikih, starejših od 65 let, ni priporočljiva.

Način uporabe
Za nanašanje uporabljajte aplikator. Izbirate lahko med dvema priloženima aplikatorjema. Metoda nanašanja je odvisna od vrste aplikatorja. Ne glede na metodo nanašanja je treba zdravilo Regaine vedno nežno vtreti v lasišče.

A. Zaporka z mehanskim pršilnikom

1. Ta aplikator je zlasti primeren, kadar nanašamo zdravilo Regaine na večje površine lasišča.
2. Odstranite večji zunanji pokrovček. Odstranite manjši notranji pokrovček in ga zavrzite.
3. Vstavite zaporko z mehanskim pršilnikom v plastenko in jo dobro privijte. 
4. Usmerite ventil na sredino prizadetega predela lasišča, z enkratnim pritiskom na ventil razpršite zdravilo Regaine in ga s konicami prstov porazdelite po celotni površini. S šestkratno ponovitvijo postopka nanesete na lasišče predpisan odmerek (1 ml raztopine). Izogibajte se vdihavanju razpršenih hlapov. Kadar pršila ne uporabljate, ga pokrijte z večjim zunanjim pokrovčkom.

Redno pršenje raztopine Regaine direktno na lase lahko povzroči spremembo njihove barve ali teksture. Poskrbite, da zdravilo Regaine nanašate samo na lasišče.

Ker raztopina Regaine vsebuje etanol (alkohol), je vnetljiva. Zdravila ne uporabljajte medtem, ko kadite, ali v prisotnosti ognja. Bodite posebno pazljivi, kadar uporabljate zaporko z mehanskim pršilnikom.

B. Zaporka z mehanskim pršilnikom s podaljšano šobo

1. Ta aplikator je primeren za nanašanje zdravila Regaine na manjše plešaste površine ali z lasmi pokrite dele lasišča.
2. Nastavek uporabljajte skupaj z zaporko z mehanskim pršilnikom (postopajte po navodilih A.2 in A.3). Odstranite glavico z zgornjega dela pršilnega ventila in namestite šobo na nastavek ventila z močnim pritiskom navzdol. Odstranite kapico, ki pokriva konico šobe.
3. Usmerite šobo na sredino prizadetega predela lasišča, z enkratnim pritiskom na ventil razpršite zdravilo Regaine in ga s konicami prstov porazdelite po celotni površini. S šestkratno ponovitvijo postopka nanesete na lasišče predpisan odmerek (1 ml raztopine). Izogibajte se vdihavanju razpršenih hlapov. Kadar pršila ne uporabljate, lahko konico šobe zaprete s pokrovčkom. 

Blank slika

Druge oblike

 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set.

Ob nakupu izdelkov Eucerin v skupni vrednosti nad 20€ prejmete darilo: Eucerin potovalni set. Akcija traja od 20.7.2021 do razdelitve zalog daril. Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.