DONA Glukozamin 1178 mg, prašek za peroralno raztopino (20 vrečk)

- brezplačna dostava, obračunana v tretjem koraku v košarici -

Glukozaminski preparati za lajšanje simptomov ob obrabi hrustanca.
Zdravilo DONA vsebuje glukozamin. Glukozamin spada v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil. Zdravilo DONA se uporablja za lajšanje simptomov pri blagi in zmerni osteoartrozi kolena.
Več...
Pakiranje 20 vrečk
12,84€
Lastnosti
Oblika: prašek, vrečke, napitek
Mesto uporabe: kolena, sklepi
Simptom: artritis, bolečina, poškodba, vnetje
Vsebnost: glukozamin
Zdravje: starost, šport, menopavza, preventiva

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

glukozamin

Zdravilo DONA dokazano olajša simptome pri blagi do zmerni osteoartrozi kolena. 

Osteoartroza je obolenje sklepov, ki povzroči prezgodnje propadanje sklepnega hrustanca in postopno zoža sklepno špranjo, kar sčasoma vodi v menjavo sklepa. 

Osteoartroza največkrat prizadene sklepe, ki so obremenjeni z lastno težo – kolki, kolena, hrbtenica, pogosto pa povzroča težave tudi na malih sklepih rok. Glavni simptomi obrabe hrustanca so bolečina, težave pri gibanju in okorelost sklepov. 

Zdravilo DONA vsebuje kristalizirani glukozamin sulfat (1500mg), ki mu je s posebnim postopkom povečana obstojnost in tako doseže terapevtsko učinkovitost. 

Formulacija glukozamin sulfata v zdravilu DONA je s posebnim postopkom obdelana tako, da v plazmi obstane v dovolj visoki koncentraciji. 

Ko formulacija glukozamina v zdravilu DONA doseže sklep, na mestu delovanja preko hondrocitov vzpodbuja sintezo hrustančnega matriksa in prepreči nadaljnje propadanje hrustanca. 

Uporaba:
Vsebino ene vrečice dnevno zmešate v kozarcu vode in popijete med jedjo. 

Z jemanjem zdravila kristalizirani glukozamin DONA pričnite ob prvih  simptomih bolečine v kolenu in omilite pojavnost osteoartroze kolena. 

Kaj je zdravilo DONA in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo DONA vsebuje glukozamin. Glukozamin spada v skupino nesteroidnih protivnetnih in protirevmatičnih zdravil. Zdravilo DONA se uporablja za lajšanje simptomov pri blagi in zmerni osteoartrozi kolena.

DONA Glukozamin

Ne uporabljajte zdravila DONA

 • če ste alergični (preobčutljivi) na glukozamin ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6).
 • če ste alergični (preobčutljivi za) za lupinarje (školjke, polže, rake), ker je glukozamin pridobljen iz lupinarjev.
 • če imate fenilketonurijo.

 

Kako uporabljati zdravilo DONA
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Običajni odmerek zdravila DONA je ena vrečica na dan (1178 mg glukozamina). Vsebino ene vrečice stresite v kozarec vode in popijte, najbolje med jedjo. Glukozamin ni indiciran za zdravljenje akutnih bolečinskih simptomov. Zdravljenje lahko traja nekaj tednov, v nekaterih primerih celo dlje, preden nastopi olajšanje bolečine. Če olajšanje bolečine ne nastopi po 2-3 mesecih zdravljenja ali se stanje poslabša, se posvetujte z vašim zdravnikom.

Zdravila DONA se ne sme uporabljati pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Za starejše bolnike, bolnike z ledvično in/ali jetrno okvaro ni posebnih priporočil za odmerjanje.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pri jemanju zdravila DONA bodite posebno pozorni:

 • če imate okvarjeno toleranco za glukozo. Ob začetku zdravljenja z glukozaminom bo mogoče pri vas potrebna pogostejša kontrola koncentracije glukoze v krvi.
 • če ste na dieti s kontroliranim vnosom natrija.
 • če imate okvarjeno ledvično ali jetrno delovanje, ker pri teh bolnikih niso opravili posebnih raziskav.
 • če imate astmo, ker obstaja večja možnost za razvoj alergične reakcije na glukozamin z možnim poslabšanjem simptomov astme.
 • če imate znan dejavnik tveganja za srčno-žilno bolezen, ker je bila pri nekaj bolnikih, ki so se zdravili z glukozaminom, opažena hiperholesterolemija.
 • če ste mlajši od 18 let. Pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, učinkovitost in varnost uporabe glukozamina nista bili dokazani, zato otroci in mladostniki, mlajši od 18 let, ne smejo uporabljati zdravila DONA.

Druga zdravila in zdravilo DONA
Obvestite zdravnika, ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Previdnost je potrebna pri kombinaciji zdravila DONA z drugimi zdravili, posebej še z antikoagulanti (varfarin, acenokumarol) in tetraciklini.

Nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID) se lahko uporablja hkrati z glukozaminijevim sulfatom.

Zdravilo DONA skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo vzemite med obrokom.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo DONA se med nosečnostjo ne sme uporabljati. Uporaba glukozamina med dojenjem ni priporočljiva. Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Študije o vplivu na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji niso bile izvedene. Pomembni učinki na centralni živčni sistem ali gibalni sistem, ki bi lahko zmanjšali sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji, niso znani. Kljub temu je potrebna previdnost, če se pojavijo glavobol, zaspanost, utrujenost, omotičnost ali motnje vida.

Zdravilo DONA vsebuje aspartam (E951), ki je izvor fenilalanina. Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo. Zdravilo DONA vsebuje sorbitol (E420). Če vam je zdravnik povedal, da imate intoleranco za nekatere sladkorje, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom. To zdravilo vsebuje 6,6 mmol (151 mg) natrija na odmerek. To morajo upoštevati bolniki, ki so na dieti z nadzorovanim vnosom natrija.

Blank slika
Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Ob nakupu kateregakoli pudra Vichy Dermablend 3D Correction prejmete darilo + brezplačna dostava.

Ob nakupu kateregakoli pudra Vichy Dermablend 3D Correction prejmete darilo + brezplačna dostava.

Recite ne koži, nagnjeni k nepravilnostim. Vas mučijo mastna koža, akne in mozolji?Ne glede na to, ali ste še vedno v najstniških letih ali že v odrasli dobi, se vam nepravilnosti pojavljajo občasno, med PMS ali pa se nenehno borite z njimi – Vichy ima rešitev. Puder Dermablend 3D Correction ...