Spersallerg 0,4 mg/0,5 mg v 1 ml kapljice za oko, raztopina (10 ml)

Spersallerg – prva pomoč pri alergijskem konjunktivitisu. Kako se lotiti alergije?
Spersallerg se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa, vključno s hiperemijo očesne veznice, hemozo in draženjem pri odraslih in otrocih.
Več...
Pakiranje 10 ml
8,16€
Vsi izdelki proizvajalca
Lastnosti
Oblika: kapljice
Mesto uporabe: oči
Oznaka: draženje, vnetje, alergija, srbenje
Vsebnost: antihistaminik, dekongestiv
Zdravje: potovanje

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

tetrizolinijev klorid
antazolinijev klorid

Kaj je zdravilo Spersallerg in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo vsebuje dve zdravilni učinkovini - dekongestiv in antihistaminik.

Spersallerg se uporablja za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa (vnetje očesne veznice), vključno s hiperemijo očesne veznice (povečana količina krvi v veznici), hemozo (močnim edemom očesne veznice) in draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3-4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Spersallerg

Ne uporabljajte zdravila Spersallerg 

 • če ste alergični na tetrizolinijev klorid ali antazolinijev klorid oziroma na katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6), 
 • če jemljete zaviralce monoaminoksidaze (MAO), ne smete hkrati uporabljati antihistaminikov.

Opozorila in previdnostni ukrepi
Pred začetkom uporabe zdravila Spersallerg se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 • Če nosite mehke kontaktne leče: Mehke kontaktne leče si pred vkapljanjem zdravila odstranite. Do ponovne vstavitve mora miniti vsaj 15 minut. Na splošno naj kontaktnih leč ne bi uporabljali, če so oči razdražene. 
 • Če ste starejši bolnik s hudo srčnožilno boleznijo, vključno z aritmijo, s slabo urejenim krvnim tlakom (hipertenzijo) ali s sladkorno boleznijo, je treba Spersallerg uporabljati previdno. 
 • Če imate sladkorno bolezen, zvišan krvni tlak, hipotiroidizem in zvišane koncentracije ščitničnih hormonov, aritmije, tahikardijo ali feokromocitom, je prav tako treba Spersallerg uporabljati previdno. 
 • Če pri vas obstaja tveganje za nastanek glavkoma z zaprtim zakotjem ali je prisoten glavkom z zaprtim zakotjem, razen če so vam že kirurško odstranili del šarenice, lahko pretirana uporaba vazokonstriktorjev povzroči povratno hiperemijo.
 • Če imate težave s suhimi očmi in prej niste poiskali zdravniške pomoči, Spersallerg ni primeren za vas. Če imate simptome suhih oči, morate prekiniti uporabo zdravila Spersallerg in se posvetovati s svojim zdravnikom. Spersallerg lahko prikrije znake okužb očesa. 
 • Če imate stanje izsušene nosne sluznice (rhinitis sicca), morate biti posebej pozorni na pravilno izvajanje zapore solzevoda (po vkapljanju kapljice morate s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisniti na notranji očesni kot), da bi zdravilu Spersallerg preprečili dostop do nosne sluznice. Glejte poglavje 3.

Druga zdravila in zdravilo Spersallerg
Če morate hkrati z zdravilom Spersallerg uporabljati še druga zdravila za oči, se o tem posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, da boste uporabo teh zdravil najprimerneje razporedili. V primeru kakršnegakoli dodatnega lokalnega zdravljenja mora med uporabo enega in drugega zdravila preteči najmanj 5 minut.

Zaradi možnega pojava nenadzorovano visokega krvnega tlaka (hipertenzivna kriza), je sočasno jemanje zdravila Spersallerg in zaviralcev MAO prepovedano.
Posebna previdnost je potrebna ob sočasnem jemanju zdravila Spersallerg z alkoholom ali zdravili z učinkom na centralni živčni sistem (uspavala, opioidni analgetiki, anksiolotična pomirjevala, antipsihotiki), ker lahko pride do povečanega sedativnega učinka zdravil.
Prav tako moramo biti previdni ob sočasni uporabi zdravila Spersallerg in antimuskarinskih zdravil (atropin in nekateri antidepresivi-triciklični in zaviralci MAO), ker lahko pride do sistemske absorpcije antazolina.

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Če ste noseči ali načrtujete nosečnost, uporabite Spersallerg samo po zdravnikovem priporočilu. Če dojite, zdravila Spersallerg ni priporočljivo uporabljati.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se vam takoj po uporabi zdravila zamegli vid ali postanete zaspani, ne vozite motornih vozil in ne upravljajte s stroji.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila Spersallerg
Benzalkonijev klorid je sestavina zdravila Spersallerg, ki lahko spremeni barvo mehkih kontaktnih leč.

Kako uporabljati zdravilo Spersallerg

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in mladostniki:
2- do 3-krat dnevno po 1 kapljico do 14 dni.

Otroci (stari več kot 2 leti):
Vkapljajte v oko 1 kapljico 1- do 2-krat na dan.
Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati v obdobjih, daljših od 14 dni, ker bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis.

Spodnjo veko z eno roko rahlo potegnite navzdol. Nagnite glavo nazaj, z drugo roko primite na glavo obrnjeno kapalno plastenko in jo podržite nad očesom. Kapalno plastenko rahlo stisnite in vkapljajte eno kapljico. Pazite, da se s konico kapalke ne boste dotaknili očesa in okolnih struktur. Priporočljivo je, da po vkapljanju kapljice s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisnete na notranji očesni kot. To prepreči, da bi tekočina po solzovodu stekla v nos. Spersallerg kapljice za oko tako ostanejo v očesu in zdravijo draženje.

Če je treba v oko vkapati več različnih zdravil, je treba do uporabe naslednjega zdravila počakati vsaj 5 minut.

Blank slika
 • Predvidena dostava

  Izdelek bo poslan naslednji delovni dan.

 • Prihranek

  Ob naročilu nad 55 eur je poštnina brezplačna.

 • Načini plačila

  Po povzetju, kreditne kartice, moneta, predračun.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust*.

Vichy dnevi - ob nakupu 1 izdelka Vichy prejmete 20% popust, ob nakupu 2 ali več izdelkov pa kar 30% popust* + Brezplačno dostavo ob nakupu Vichy nad 30 €. Popust in brezplačna dostava vam bosta obračunana v 3. koraku v košarici: Akcija traja od 2.8. do 9.8. 2021. *Akcija ne velja za ...