Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Naprej
3. 1. 2017

Čaji iz zdravilnih zelišč podjetja GALEX

Čaji iz zdravilnih zelišč podjetja GALEX - Slika 1

Čaji so pomemben del naše kulinarične kulture. Napitek, ob katerem se družimo, ki nas krepi in poživlja, obenem pa je naš zvesti sopotnik v skrbi za zdravje in boju proti tem in onim bolezenskim nadlogam. Zato so čaji že od nekdaj pomemben del ponudbe podjetja GALEX, kot poglavitni del naše vizije, ki jo usmerja enostavno vodilo – Vaše zdravje je naš navdih.

Naše čaje iz zdravilnih zelišč izdelujemo v skladu s smernicami in strogimi zahtevami farmacevtske stroke. Čaji iz zdravilnih zelišč so na voljo v t.i. razsipnem stanju -  brez vrečk. Takšen način pakiranja zagotavlja prednost pred izdelki v čajnih vrečkah, ker omogoča manjšo razdrobljenost rastlinskih drog, ter s tem manjšo možnost razgradnje učinkovin, boljšo razpoznavnost posameznih rastlinskih drog in lažje preverjanje sestave in prisotnosti tujih delcev. Sestavine čaja v razsipnem stanju so veliko bolj sveže, ohranijo več pozitivnih učinkov zelišč in naravno aromo. 

Čaji, kot nam jih je podarila narava
Čaji v razsipnem stanju ostajajo prva izbira ljubiteljev in poznavalcev tega čudežnega napitka. Razlogov je več. Tekom zgodovine je iznajdba in splošna uporaba vrečk za čaje sicer povzročila enostavno uporabo in odmerjanje čajev, ampak posledično tudi neprimerno razvijanje čajnih lističev. Za to, da čajni listič pusti v vodi ves svoj okus in učinkovine, potrebuje namreč veliko prostora, da se lepo razvije. Ker je v vrečkah manj prostora, se na ta račun kvaliteta čaja močno zmanjša. Problem so ponekod rešili tako, da so v čajne vrečke začeli pakirati manjše čajne lističe, ki so potrebovali manj prostora, vendar je tak čaj precej slabše kakovosti. 

Poskrbite za vaše zdravje
Čaji iz zdravilnih zelišč so tradicionalno sredstvo za lajšanje blažjih zdravstvenih težav.

Človek že tisočletja učinkovito izkorišča zdravilno moč rastlin. Dolgoletne izkušnje tradicionalne uporabe so postavile temelje za uporabo in odmerjanje čajev, učinkovitost zdravljenja pa je vedno znova potrjena tudi z novejšimi znanstvenimi študijami, ko šele spoznavamo, kako širok spekter zdravilnih sestavin se nahaja v rastlinskem svetu. 

Čaje iz zdravilnih zelišč lahko uporabljamo :

  • Kot napitke (peroralna uporaba)
  • Kot obkladke in kopeli pri raznih težavah s kožo, hemoroidi
  • Za grgranje pri težavah s sluznico ustne votline in žrela
  • Za vdihavanje ob prehladnih obolenjih 

Način priprave čajev je najbolj odvisen od značilnosti rastlinskih drog, ki jih vsebujejo in pa tudi od želenega učinka in namena uporabe. Pravilna uporaba naših čajev je opisana v navodilih za uporabo, kjer so navedene tudi vse ostale potrebne informacije, ki zagotavljajo varno in učinkovito uporabo izdelka. 

Samo skrbno izbrane sestavine
Čaje izdelujemo iz zdravilnih zelišč-rastlinskih drog strogo preverjene kakovosti in preverjenih dobaviteljev. Izraz rastlinska droga v farmaciji  označuje posušene razdrobljene ali posušene razrezane zdravilne rastline oziroma njihove dele.

Za zagotavljanje primerne kakovosti rastlinskih drog so potrebni pravilni pogoji gojenja, nabiranja, sušenja, drobljenja, shranjevanja in transporta rastlinskih drog.

Vsako serijo rastlinske droge ob dobavi spremlja analizni izvid, ki vsebuje preizkuse vsebnosti aktivnih učinkovin, prisotnosti pesticidov, težkih kovin, aflatoksinov, mikrobiološke kontaminacije,…

Predpisani parametri kakovosti rastlinskih drog morajo biti skladni z evropskimi farmakopejami.

Pred samo uporabo v proizvodnji mora biti kakovost rastlinskih drog še dobro preizkušena v Kontrolno analiznem laboratoriju po predpisanih analiznih metodah.

Zlatko Serdt, mag. farm.

Komentarji Disqus