13. 6. 2019

Ob nakupu Lactacyd Pharma Antifungal prejemete darilo.

Ob nakupu Lactacyd Pharma Antifungal prejemete darilo.

Vzdrževanje higiene intimnega področja je za ženske izrednega pomena.

Čist in svež občutek ni glavni cilj intimne nege, saj pravilna higiena lahko prepreči nastanek neugodij ali morebitnih resnejših težav.  Sluznica intimnega predela ima svoj obrambni sistem, ki sloni na mikroorganizmih med katerimi prevladujejo mlečnokislinske bakterije iz rodu laktobacilov, ki vzdržujejo kislo mikrookolje. (1)

Optimalen pH nožnice tako niha med 3,8 in 4,5.

Sestava mikrobiote je odvisna od številnih dejavnikov med katere uvrščamo trenutno življensko obdobje (aktivno obdobje-menstruacija, nosečnost, menopavza), starost, spolni odnosi, oslabljen imunski sistem, uporaba agresivnih mil,...(1)

Ko ti dejavniki postanejo preveč intenzivni, se vaginalna flora ne more več prilagoditi kar privede do vaginalnih okužb, ki so najpogosteje baterijske ali glivične.

Glivično okužbo nožnice v 80 – 90 % povzroča glivica Candida albicans, ki spada med kvasovke in je tudi sestavni del človeške flore.

V življenju se s kandidozo sreča vsaj 75% žensk, od tega se jih pri polovici težava ponovi. (2)

Na okužbo nakazujejo simptomi kot so gost bel izcedek, srbečiča in pekoča bolečina na področju vulve, bolečina pri spolnem odnosu in pekoč občutek pri urinirjanju. Poleg tega je sluznica vulve otečena in pordela, nastanejo pa lahko tudi ranice. (3)

Lactacyd Pharma Antifungal
Lactacyd Pharma Antifungal je intimna nega, ki je bila posebej razvita za ženske, ki se s tovrstnimi težavami srečajo še posebej pogosto. Izdelek je namenjen za preventivno uporabo, ko je prisotnih več dejavnikov tveganja, ki lahko porušijo ravnovesje na sluznici ali kot dopolnilna nega ob zdravljenju.

Ob nakupu Lactacyd Pharma Antifungal prejemete darilo:

Akcija traja od 13.6.2019 do razdelitve zalog daril.

Literatura:

  1. Borges S, Silva J, Teixeira P: The role of lactobacilli and probiotics in maintaining vaginal health. Arch Gynecol Obstet. 2014 Mar;289(3):479-89.
  2. Soong D, Einarson A. Vaginal yeast infections during pregnancy. Can Fam Physician. 2009 Mar; 55(3): 255–256.
  3. FFPRHC and BASHH Guidance January 2006. The management of women of reproductive age attending non-genitourinary medicine settings complaining of vaginal discharge, Journal of Family Planning and Reproductive Health Care 2006; 32(1): 33–42