5. 7. 2019

Potovalna lekarna Galex.

Potovalna lekarna Galex.

Čas počitnic in potovanj je tu. Naj vas poškodbe ali bolezenske težave ne presenetijo na dopustu. Predvsem na majhne nesreče, sončne opekline in druge neprijetnosti ali celo bolezni moramo biti še posebej pripravljeni.

Podjetje Galex iz Murske Sobote na podlagi lastnega znanja že leta razvija in izdeluje kakovostne izdelke, ki so iz preverjenih naravnih surovin. Za čas poletnih dopustov bi izpostavili nekaj izdelkov, ki so osnova za vašo potovalno lekarno. Hkrati jih tudi priporočamo za vsako domačo lekarno.

Skrb za zaščito kože pred soncem je v poletnih mesecih na prvem mestu. V kolikor nas sonce vseeno rahlo opeče, lahko pordelo kožo ustrezno negujemo s HLADILNO KREMO, ki zadržuje vodo v koži in preprečuje njeno izsušitev. Lahko jo uporabimo za nego vseh vrst kože (suhe, občutljive in otroške kože), saj vsebuje bogato naravno avokadovo in mandljevo olje, ki zelo dobro prodirata v kožo in jo negujeta.

V primeru opeklin zaradi daljše izpostavljenosti soncu in zaradi drugih vzrokov priporočamo mazilo RIBOGAL, ki je bogato z ribjim oljem in najbolj učinkovito spodbuja obnavljanje kože pri opeklinah.

Otroci so pogosto žrtve diareje, ki je lahko zaradi vročine poleti potencialno nevarna tudi za odrasle, posebej v tujih krajih, kjer pridemo v stik z nekoliko drugačno vodo, hrano in higieno. Posušeni plodovi borovnic v obliki čaja so odlično sredstvo za pomoč proti diareji, ker vsebujejo čreslovine, ki z zaščitnim delovanjem na sluznico prebavil ugodno učinkujejo pri vnetjih v črevesju. ČAJ IZ SUHIH BOROVNIC priporočamo za lajšanje težav pri otrocih in odraslih.

Nikakor ni redek pojav, da vas tudi poleti boli grlo. Pri bolečinah v grlu vam svetujemo, da si pomagate z naravno protimikrobno močjo izvlečka žajblja iz Galexovih pastil ŽAJBELK.

Mnogi ste na dopustu tudi športno aktivni. Za hitrejšo regeneracijo priporočamo REMIGAL GEL, ki ustvarja občutek ugodja in okretnosti. Njegove sestavine prijetno hladijo, pospešujejo pa tudi prekrvavitev kože, kar povzroči sprostitev in regeneracijo po napornem gibanju ali športnih aktivnostih.

REMIGAL MAZILO ima zaradi svojih sestavin hladilni učinek. Zato ga priporočamo za masažo  utrujenih sklepov, nog in drugih delov telesa.  

Pogost pojav v poletnem času je trda koža. MAZILO ZA TRDO KOŽO Galex kožo zmehča in omogoča odstranitev poroženele plasti. Salicilna in mlečna kislina, ki ju mazilo vsebuje, preprečujeta nastanek zadebeljene in razpokane kože, predvsem na petah. 

Debelina in trdota kože na stopalih je odvisna od prirojenih lastnosti naše kože in od številnih zunanjih dejavnikov. Odebeljena koža nastaja zlasti na območjih večjih mehanskih obremenitev in pritiskov. Z vsakodnevno nego s primernimi negovalnimi sredstvi lahko preprečimo njeno nastajanje. Stopala morajo biti zdrava, brez glivičnih obolenj, bradavic ali otiščancev. Za umivanje so priporočljiva kisla sredstva, s pH nižjim od 7. Tako se na koži stopal ustvari kislo okolje, ki je neugodno za razvoj glivic. Po umivanju je treba kožo stopal skrbno osušiti. Zvečer namažite stopala z mazilom za trdo kožo, občasno stopalom privoščite tudi oljno kopel, po kateri boste zadebeljeno kožo z lahkoto odstranili.

Galexovi izdelki, ki jih tokrat priporočamo za potovalno lekarno so priporočljivi tudi za vsako gospodinjstvo v vseh letnih časih.

Prispevek je pripravilo podjetje Galex d.o.o.