11. 9. 2020

Eucerin Atopicontrol vam je na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava. poteklo

Eucerin Atopicontrol vam je na voljo 20% ugodneje + Brezplačna dostava.

Atopijski dermatitis je kožna bolezen, ki prizadene okrog 2–5 % odraslih in kar 10–20 % otrok po vsem svetu. Gre za kronično, dolgotrajno stanje, za katerega so značilni suha, luskava in razdražena koža ter občasni izbruhi z bolj mučnimi simptomi. Zdravilo za to bolezen še ne obstaja, z redno in dosledno nego pa lahko kožo zaščitimo.

Atopijski dermatitis – znan tudi kot atopijski ekcem – je kronična kožna bolezen, ki prizadene obraz in telo dojenčkov, otrok in odraslih. Pojavnost bolezni se povečuje, še posebej v zahodnem svetu, število primerov pa se je v zadnjih 30 letih povečalo za dva- do trikrat. Pravega vzroka za atopijski dermatitis ne poznamo, obstajajo pa dokazi, da je povezan z astmo in senenim nahodom.

Za atopijski dermatitis še ni znanega zdravila, vendar obstajajo številni načini, s katerimi lahko bolniki negujejo svojo atopijsko kožo in celo podaljšajo čas med izbruhi.

Najpomembnejše je, da kožo stalno vlažimo z vlažilnimi izdelki in tu izdelki linije AtopiControl delujejo kot odlična vsakodnevna nega, ki pomaga nadzirati potek bolezni in podaljševati obdobja brez izbruhov.

Vsakodnevna osebna nega pri atopijskem dermatitisu na telesu

Čeprav se sprožilci razlikujejo od človeka do človeka, obstaja kar nekaj sprememb življenjskega sloga, ki učinkovito pomagajo bolnikom:

  • Nizki temperatura in vlažnost v prostoru preprečujeta potenje.
  • Nosite oblačila, ki dajejo mehak občutek na koži. Bombaž je udoben in pozimi lahko nosimo več plasti. Izogibajte se grobim teksturam, kot je volna, in nezračnim tkaninam, kot je najlon.
  • Izdelke za nego kože hranite v hladilniku, saj hladne kreme pomagajo ublažiti srbečico.
  • V dnevnik zapisujte vse sprožilce, ki povzročajo izbruhe.
  • Počitnice preživite v hladnih do zmerno toplih podnebjih – kjer ni niti prevroče niti premraz.

Eucerin Atopicontrol vam je na voljo 20% ugodneje* + Brezplačna dostava.

Akcija traja od 11.9. do 18.9.2020.

*Ackija ne velja za pakete izdelkov Atopicontrol, ki se že prodajajo po ugodnejši ceni.

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Akcija je potekla.