28. 5. 2016

Homeopatija za poletje.

Homeopatija za poletje. - Slika 1

Bliža se poletje z vsemi radostmi zasluženih počitnic. Da bo poletje še bolj brezskrbno pravočasno poskrbimo za obnovo priročne “poletne” homeopatske lekarne. V nadaljevanju navajamo nekaj homeopatskih zdravil, ki so nam lahko ob običajnih poletnih tegobah v veliko pomoč.

Potovalna morska bolezen

Anamirta

Anamirta cocculus Je homeopatsko zdravilo za vrtoglavico, slabost ali bruhanje izzvano z gibanjem bodisi v avtu ali na ladji oz. letalu. Stanje se poslabša z ležanjem ali opazovanjem premikajočih se predmetov.

 

Posledice pretirane izpostavitve soncu

natrium cloratum

Natrium chloratum (Natrium muriaticum)
Homeopatsko zdravilo izdelano iz soli (natrijevega klorida) pomaga v preventivi pred alergijo na sonce; homepati svetujejo jemanje 3 tedne pred odhodom na počitnice kot tudi ves čas intenzivne izpostavitve sončnim žarkom.

 

Apis Melifica

Apis mellifica 
Ob že nastali alergiji s pordelo, oteklo kožo toplo na dotik, ki ji prija hlad, pomaga homeopatsko zdravilo Apis mellifica izdelano iz čebele. Le to lahko pomaga tudi pri herpesu ali piku žuželk, če so nastali simptomi podobni prej navedenim. 

 

Atropa

Atropa belladonna
Je homeopatsko zdravilo po katerem bomo posegli pri nastanku sončarice s kljuvajočim glavobolom in pordelostjo obraza s pridruženo telesno temperaturo. Prija ležanje v temnem, tihem prostoru.   

 

Lysta

Lytta vesicatoria (Cantharis vesicatoria)
Če pride zaradi prekomerne izpostavitve soncu do nastanka mehurjev, je v pomoč ublažitvi pekoče, zbadajoče bolečine homeopatsko zdravilo izdelano iz španske muhe Cantharis oz. Lytta Vesicatoria. Omenjeno zdravilo je neprecenljivo tudi ob lajšanju pekočih bolečin, ki so posledica vnetja sečnega mehurja.   

Piki žuželk

Apis Melifica

Apis mellifica
Je zdravilo, ki je v pomoč ob piku žuželk, katerih posledica je zbadajoča bolečina in pordela, otekla koža, topla na dotik; podobno kot pri piku čebele.

 

 

Ledum

Ledum
Ob piku žuželk, kjer koža ne pordi, oteklina je bleda, lahko modrikasta in ni topla na dotik, pomaga homeopatsko zdravilo Ledum. Ana Krušič Kaplja, dr. med, homeopatinja, ga priporoča tudi pri piku klopov (par dni C6 3x dnevno) in v preventivi borelioze (4 tedne C30 1x na dan). 

Vir literature: I. Zanco, L. Blažič: Domači homeopatski vodnik

Bach Rescue

Rescue krema

 

Rescue krema
Cvetne mešanice Rescue in cvetne esence Crab Apple (Lesnika). Kožo neguje in pomirja. Uporabna je pri (sončnih) opeklinah, pikih žuželk, pa tudi pri suhi koži, ekcemih, bolečih mišicah in pri glavobolu (masaža senc). Na voljo je v manjšem 30 ml pakiranju priročnem za na pot, ter v velikem družinskem 150 ml pakiranju.