19. 2. 2019

Hyalu B5 serum - Hialuronska kislina in vitamin B5.

Nova nega proti gubam in za polnost občutljive kože.

Ključne značilnosti

  • Za koga je primeren?: Gube, izguba volumna in elastičnosti. Utrujena koža, polt brez sijaja. Okrevanje po kozmetičnih postopkih. Tudi za občutljivo kožo.
  • Zlati standard med anti-age formulami z dermatološkimi molekulami, hialuronsko kislino in vitaminom B5 za obnovo in polnost kože. 

Serum: edinstvena formula za obnovo kože, okrepljena z višjo koncentracijo molekul hialuronske kisline, vitamina B5 in madecassosida za popolnejšo kožo. Svež vlažilni gel za polnejšo kožo.

Težava:
Postopna izguba volumna ...
Ena največjih skrbi žensk po 30. letu glede staranja je splošna izguba volumna in polnosti kože1. Koži preprosto primanjkuje elastičnosti, ki ženskam daje občutek svežine v 20-ih letih. Kljub temu da počnejo vse, kar je treba, da bi ohranile zdrav in mladosten videz (prehrana, spanje, telovadba ...), ko se ženske pogledajo v ogledalo, se jim zdi, da je njihov obraz utrujen, njegova vitalnost in volumen pa se postopoma izčrpata. Iz dneva v dan se zdi, da koža izgublja svojo notranjo snov.

... Pospešena pri občutljivi koži
Ker je občutljiva koža poseben primer med vsemi vrstami kože, se ta stara hitreje in potrebuje dalj časa za svojo obnovo zaradi mikrovnetnega stresa znotraj kože, ki povzroča razpadanje notranjega matriksa dermalnih kolagenskih vlaken in hialuronske kisline2. Pojavijo se znaki poudarjenega staranja in občutljiva koža izgubi svojo sposobnost samoobnove.

V središču tega pojava:
Poraba hialuronske kisline
"Molekula volumna", ki je odgovorna za polnost kože, je hialuronska kislina. Ta večstranski sladkorni polimer je najpomembnejši za vlaženje in polnost kože, obenem pa je tudi čuvaj regenerativnih in ohranjevalnih mehanizmov kože. 

  • Sčasoma se raven hialuronske kisline v koži postopno zmanjša.
  • Do 50. leta izgubimo 50 % prvotne ravni hialuronske kisline v koži3.

Ko se naravna vsebnost hialuronske kisline izčrpa, oslabijo tudi regenerativni in ohranjevalni mehanizmi občutljive kože, ki se stara. Brez zadostne količine hialuronske kisline, potrebne za vlaženje in pomoč pri okrevanju kože, se ta ni več sposobna popolnoma opomoči od stresnega urbanega življenja in posledično se pojavijo poškodbe. Kakor da je koža videti "ranjena" in nosi sledi časa. Dermatologi so večkrat poročali o tipičnih kliničnih značilnostih izčrpanja hialuronske kisline, ki vključujejo izgubo volumna in elastičnosti kože obraza, pojav tankih linij in gub, povešeno kožo obraza, poglabljanje nazolabialnih gubic ...

La Roche-Posay - Rešitev proti gubam.
La Roche-Posay, je ustvaril novo inovativno obnovitveno nego Hyalu B5. Serum za polnejšo in regenerirano kožo, okrepljen z višjo koncentracijo hialuronske kisline in kombinacijo vitamina B5 in Madecassosida, je namenjen za intenzivno zmanjšanje znakov staranja. Inovativne formule, ki ne ogrožajo tolerance, odpravijo znakov staranja in nadomestijo pomanjkanje hialuronske kisline. Koža je hkrati polnejša in obnovljena z učinkom okrevanja in regeneracije.

Ponovno zapolnjevanje kože
Hialuronska kislina z visoko molekulsko maso ustvarja nevidno pregrado na površini kože, da zadrži vlago in napolni tanke linije ter gube. Hialuronska kislina z nizko molekulsko maso prodre v kožo in jo globinsko napolni.

Obnova - Vitamin B5
Je osnovna hranilna sestavina, ki spodbudi proces naravne obnove kožne pregrade. 

Madecassoside
Je večstranska molekula, ki se uporablja v medicini zaradi svojih učinkov pomiritve kože. 

Pomirjevalno in antioksidativno delovanje
Termalna voda La Roche-Posay vsebuje številne minerale za obnovo kožne pregrade, pomiritev občutljivosti in preprečevanje delovanja prostih radikalov, ki vplivajo na staranje kože. 

Hialuronska kislina - Kaj je to?
Hialuronska kislina je zelo velika molekula sladkorja (glikozaminoglikan, GAG), ki je ključna sestavina zunajceličnega matriksa. Ta je kot polnilo žimnice v koži, ki lahko vpije 1000-krat več vode od svoje teže. 

Zakaj se uporabljata različni molekulski masi hialuronske kisline? 

Visoka molekulska masa:
Ustvari nevidno pregrado na površini kože, ki zadrži vodo in zapolni linije ter gube. 

Nizka molekulska masa:
Ta masa je razdrobljena na manjšo velikost in prodre globlje v zgornje plasti kože za intenziven učinek polnosti in obnove.

Literatura:

  1. Beauty Track / IPSOS 2015 / Najpogostejše težave.
  2. "Dejavniki rasti celic" Richard E. Fitzpatrick in Rahul C. Mehta v "Cosmetic Dermatology, Products and Procedures." Zoe Diana Draelos
  3. Raziskava kože in učinkov staranja na strukturo in funkcijo kože, OWM, zvezek 52 - 9. izdaja - september 2006.
  4. Instrumentalna raziskava na 40 belopoltih ženskah, starih med 45 in 65 let, z merilnikom dermalnega navora, Francija.
  5. Samoocenjevanje z vprašalnikom - lestvica do 5 točk (N = 52). 

Prispevek je pripravilo podjetje Loreal d.o.o..