1. 2. 2016

Izkoristite 25% popust na izdelek Vita-Vet C za male živali do konca meseca februarja! poteklo

Izkoristite 25% popust na izdelek Vita-Vet C za male živali do konca meseca februarja! - Slika 1

Tako kot pri ljudeh tudi pri živalih igra vitamin C pomembno vlogo v organizmu. Psi in mačke, za razliko od ljudi, sicer sami proizvajajo vitamin C v svojem telesu, vendar se pri njih včasih pojavijo določena stanja, ko je potreba po omenjenem vitaminu povečana. Zlasti znano je, da stres močno zniža vsebnost vitamina C v organizmu psov in mačk, kar je še posebej pogosto pri brejih samicah, v primeru poškodb, bolezni ali zahtevnega treninga.

Kdaj se priporoča dodajanje vitamina C kot prehranskega dodatka domačim živalim?

  • V primeru, ko vaš veterinar diagnosticira struvitne sečne kamne. To je najpogostejša oblika sečnih kamnov, za katere je značilno, da nastajajo v alkanem urinu. Dodajanje tekočine Vita-Vet C v pitno vodo pa zakisa urin in s tem pomaga pri topljenju teh kamnov in tudi pri preprečevanju nastajanja novih.
  • V primeru, da ima vaš domač ljubljenček nalezljivo bolezen, saj ima vitamin C močne antioksidacijske lastnosti in je zato poleg vitamina E najbolj učinkovit nutrient v boju proti prostim radikalom.
  • Če želite izboljšati obrambni sistem vašega ljubljenčka.
  • Če ima vaš ljubljenček dokazano slabokrvnost in dobiva za zdravljenje železove preparate, saj vitamin C znatno poveča absorpcijo železa v prebavilih.

Za razliko od večine domačih ljubljenčkov, pa vitamina C NE MOREJO samo proizvajati morski prašički, zato je nujno, da ga dobijo s hrano. Čeprav je bogata in raznolika hrana najboljši vir, je težko nuditi zadostne količine vitamina C za pokritje dnevnih potreb, zato je priporočljivo redno dajanje tekočine Vita-Vet C po priloženih navodilih v pitno vodo.

Vita-Vet C je primeren za dajanje psom, mačkam, glodavcem, kuncem, okrasnim pticam in dihurjem. 

Avtor članka: Ines Čepin, dr. vet.

Akcija je potekla.