29. 5. 2020

Kako izbrati puder, ki ustreza naši koži, in zakaj bi morali ponj v lekarno?

Kako izbrati puder, ki ustreza naši koži, in zakaj bi morali ponj v lekarno?

Izbira ustreznega pudra za našo kožo je zelo pomembna, zlasti takrat, ko imamo težave z občutljivo kožo, aknami, kožnimi nepravilnostmi, rdečico ali neenakomerno poltjo.

Zakaj pa je pomembno, da se po puder odpravimo v lekarno in pri izbiri pudra upoštevamo nasvete dermatologa? Tako kot izdelki za nego kože so tudi pudri razviti z upoštevanjem posebnih zahtev določenih vrst in problematik kože. Zato bi vsakdo moral poznati vrsto svoje kože in skladno z njo izbrati puder, ki mu najbolj ustreza.

 

Zaprti prostori, stres in nepravilna prehrana lahko povzročijo akne in druge kožne nepravilnosti, zato je treba poiskati varen puder za njihovo prekrivanje, ki je namenjen prav takšni vrsti kože. Za osebe, katerih koža je nagnjena k aknam, je najpomembnejše, da uporabljajo varne izdelke, ki so nekomedogeni in dermatološko testirani. Pudri Dermablend [3D CORRECTION] sledijo natančno tem dermatološkim standardom, zato smo lahko prepričani, da so prava izbira za kožo, ki je nagnjena k aknam.

Dermablend [3D CORRECTION] je s pomočjo posebej izbranih aktivnih sestavin glavni zaveznik mastne in k aknam nagnjene kože. Prednosti tega pudra so njegova nekomedogena formula, ki ne maši por in jim omogoča dihanje, ter sestavine, med katerimi najdemo salicilno kislino in eperulin, ki zmanjšujeta nepravilnosti in dan za dnem pomirjata kožo.

Kateri puder izbrati v primeru temnih lis in podočnjakov? Težave s temnimi lisami in podočnjaki bo s prekrivanjem odpravil korektivni tekoči puder Dermablend. Ta vsebuje visoko koncentracijo pigmentov in sredstva z učinkom mehkega fokusa, ki zagotavljajo zmogljivo korekcijo polti. Njegova lahka tekstura pa se preprosto razmaže in koži zagotovi naraven videz.

Pomembno je poudariti, da pudri Dermablend nudijo dodatno zaščito v toplih, sončnih dneh, saj njihova formula vsebuje zaščitni faktor, zaradi svoje obstojnosti, ki traja kar 16 ur, pa bodo kos tudi najbolj napornim dnem.

Za ženske, ki želijo, da bi njihov puder hkrati deloval tudi nega proti gubam, je na voljo LIFTACTIV FLEXILIFT Teint. Ta tekoči puder s silikonsko teksturo, ki napenja kožo, zagotavlja takojšen učinek liftinga in na koži pričara zdrav sijaj. Njegova formula je hipoalergena in nekomedogena ter obogatena s Collagylom, spojino treh vodilnih Vichyjevih aktivnih sestavin, ki jih najdemo v izdelkih proti gubam.

Za tiste, ki pa imate raje pudre z naravnim učinkom prekrivanja, je na voljo MinéralBlend, ki koži zagotavlja svežino, sijaj in vlaženje, obenem pa boste z njegovo pomočjo lahko prekrile kožne nepravilnosti in poenotile polt. Njegova formula je obogatena s sestavinami, kot so vulkanska voda Vichy, ki krepi naravno kožno pregrado, hialuronska kislina, ki kožo naredi bolj polno in navlaženo, ter mineralni pigmenti, ki z naravnim učinkom prekrivajo polt.

Da bi si čim bolj olajšali izbiro pudra, je dobro vedeti, kakšno vrsto kože imamo. Čez dan želimo imeti popolnoma enakomerno polt, obenem pa želimo biti brez skrbi, da uporabljeni puder ne bo škodljivo vplival na našo kožo. To pa lahko dosežemo z izbiro ustreznega pudra v lekarni.

Prispevek je pripravilo podjetje L'Oreal Adria.