25. 11. 2015

Praznični december prijeten tudi za domače živali. poteklo

Praznični december prijeten tudi za domače živali. - Slika 1

Stres je definiran kot odgovor organizma na neželene situacije, med katere lahko štejemo bolezen in poškodbe, občutek ogroženosti in strah. Ravno praznično obdobje, ko pokajo petarde in rakete, je za nekatere domače živali še posebej stresno obdobje. Ker se v stresnih situacijah izločajo hormoni, ki telo pripravijo na hiter odziv, se v telesu pojavijo določene biokemične spremembe, ki same po sebi sicer niso bolezensko stanje, velikokrat pa vplivajo na padec odpornosti in s tem povečano možnost za pojav različnih obolenj. Poleg tega je lahko stres tudi vzrok za neželene vzorce obnašanja, kot so tresenje, lajanje, skrivanje, pobeg od doma, uničevanje predmetov ali pretirano lizanje po telesu.

Prihaja praznični čas in z njim tudi  pokanje petard, ognjemeti, hrup in druge spremembe v okolici, ki lahko zelo negativno vplivajo za zdravje in počutje psov in mačk, saj za njih predstavljajo zelo stresno situacijo. Pasta Calm-New je namenjena pomirjanju psov in mačk ter deluje na povsem naraven način. Njena osnovna sestavina je triptofan, ki deluje kot prekuroz hormona serotonina (t.i. hormona sreče) in tako pomirja na povsem naraven način – živali ob pravilnem odmerjanju ne reagirajo na stresne situacije) obenem pa ostanejo pozorne. 

Prednosti uporabe paste Calm-New:

Hitro delovanje: pasta začne učinkovati že v 12ih urah, torej je ni potrebno dajati 5-14 dni, kot druge naravne preparate za pomirjanje. Za optimalen učinek damo pasto živali 24 ur pred pričakovanim stresnim dogodkom in odmerek ponavljamo na 12 ur. 

Okusnost: pasta ima okus po vanilji, zato jo večina psov in mačk dobro sprejme in jo pojedo kar samo, brez da bi jo vmešali v hrano. Tako smo lahko prepričani, da je žival dobila pravilen odmerek. 

Nizek dnevni odmerek: pasta se odmerja 1 g na 10 kg telesne mase na 12 ur. 

Vsebuje magnezij
Zaradi magnezija in njegovih lastnosti se zmanjša napetost mišičnega vlakna, pride do ureditve srčnega ritma, vzdrževanja pretočnosti žil, do delovanja na možganski metabolizem in na prenos živčnega sistema (sodeluje pri tvorbi serotonina). Navkljub vsebnosti magnezija je primeren za živali s srčnimi težavami, le da se pri njih priporoča postopno povečevanje odmerka. 

Vsebuje tiamin (vitamin B1):
Dodatno pripomore k pomirjanju. 

Nima neprijetnih stranskih učinkov:
Ob uporabi paste Calm-New živali niso zaspane in nimajo težav z gibanjem, zato je primerna tudi za uporabo pred razstavami ali tekmovanji.

Ni strahu, da bi živali dali previsok odmerek:
Če žival dobi nekoliko previsok odmerek, ne pride do nobenih neželenih stranskih učinkov, ki so lahko prisotni ob uporabi nekaterih preparatov za pomirjanje (npr. preparati z acepromazinom). 

Pasto Calm-New se lahko uporablja tudi daljše obdobje (15 dni) v primeru pojava anksioznosti pri živalih.

Ines Čepin, dr.vet.med. / BTL marketing d.o.o.

Akcija je potekla.