22. 5. 2018

Bachove cvetne esence: Agrimony – Repik.

Bachove cvetne esence: Agrimony – Repik.

Dr. Edward Bach je tekom svojega dela in zdravljenja prepoznal 38 čustvenih stanj pri ljudeh ter razvil 38 cvetnih esenc, ki ustrezajo tem čustvenim stanjem. Cvetne esence preoblikujejo  negativne vzorce mišljenja, čustvovanja in vedenja v pozitivne. Tako predstavljajo obliko čustvene pomoči, ki okrepi in povrne naše notranje ravnovesje in duševno trdnost.

Izbira cvetnih esenc temelji na trenutnem počutju osebe, odnosu do življenja in značaju osebe.

Dr. Bach je esence razvrstil po abecedi in po čustvenih stanjih. Najprej jih bomo predstavili po abecedi in sicer glede na angleško poimenovanje posamezne Bachove cvetne esence. Esence bomo predstavili v 38 ih nadaljevanjih, kolikor je posameznih cvetnih esenc.

Št.: 1.  Agrimony – REPIK

Agrimonia eupatoria L. – navadni repik 

»Vmešavanje drugih ljudi je tisto, ki nas ovira, da bi prisluhnili zapovedim lastne duše, in tako nastaneta disharmonija in bolezen« Dr. E. Bach.

Repik je primeren za tiste ljudi, ki so preobčutljivi in dovzetni za vplive drugih.

Osebe primerne za pomoč s cvetno esenco Repika skrivajo svoje težave za veselo masko zadovoljstva. V bistvu so to veseli ljudje, polni humorja, ki imajo radi mir in zato ob različnosti mnenj in prepiru zaidejo v veliko duševno stisko. Da bi se temu izognili, so se pripravljeni odpovedati mnogim stvarem in zatajiti sebe. Svoje skrbi in težave, ter svoj zunanji in notranji nemir skrivajo za masko humorja ter šaljivosti in so zato zelo priljubljeni. Da bi bili dobre volje in da bi veselo prenašali svoje težave pa pogosto posegajo po alkoholu in drugih omamnih snoveh.

Vzdržujejo namišljeno veselje in srečo. Iščejo bližino prijateljev, zabavo in svetle luči. Niso radi sami, ker se bojijo soočenja s svojimi pravimi občutki.

Skrivajo duševne bolečine in občutek osamljenosti. Neradi se soočajo s težavami in uporabljajo šale ter zaigran nasmeh, da prekrijejo bolečo resničnost.

Bachova cvetna esenca Repik pomaga pri sprejemanju temne plati naše osebnosti in jo pomaga preoblikovati v bolj svetlo in celovito osebnost. Pr tem ne izgubimo občutka humorja in zmožnosti prijetnega preživljanja življenja, le da  sedaj sprejmemo samega sebe tudi v težkih situacijah.

Repik v nas okrepi pravo radost in veselje; lažje sprejmemo svoje občutke in ne čutimo več tolikšne notranje potrebe po tem, da bi navduševali vse okoli nas. Že z veseljem, ki ga čutimo v sebi, lahko pomagamo vsem drugim.  

Repik je cvet iskrenosti namenjen prisrčnim ljudem, ki nikomur nočejo nič žalega.

Besedilo je pripravilo podjetje AdriaPharm d.o.o.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni namenjeno za preprečevanje in zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj.