6. 8. 2018

Bachove cvetne esence: Beech – Bukev.

Bachove cvetne esence: Beech – Bukev.

Dr. Edward Bach je tekom svojega dela prepoznal 38 čustvenih stanj pri ljudeh ter razvil 38 cvetnih esenc, ki ustrezajo tem čustvenim stanjem. Cvetne esence preoblikujejo  negativne vzorce mišljenja, čustvovanja in vedenja v pozitivne. Tako predstavljajo obliko čustvene pomoči, ki okrepi in povrne naše notranje ravnovesje in duševno trdnost.

Izbira cvetnih esenc temelji na trenutnem počutju osebe, odnosu do življenja in značaju osebe.

V nadaljevanju predstavljamo Bachovo cvetno esenco št. 3

Št.:3. Beech - BUKEV  
Fagus sylvatica L. (navadna bukev)   

Pretirana kritičnost, nestrpnost
“Zmožnost uvida in obet dobrega. Za tiste, ki čutijo potrebo, da v vsem, kar jih obdaja, vidijo dobro in lepo čeprav mnoge stvari potekajo narobe.  Želijo biti sposobni videti, kako v notranjosti raste dobro. Za ljudi, ki bi želeli postati bolj tolerantni in popustljivi in da bi kazali vse večje razumevanje za različne poti, na katerih vsak posameznik in vse stvari rastejo do končne popolnosti." Dr. E. Bach 

Bukev je primerna za kritične in domišljave ljudi, ki jim manjka sočutja in razumevanja drugačnih okoliščin in ljudi. So snobovski, ozkogledi, arogantni in  zahtevajo red, disciplino, urejenost, natančnost in točnost. Želijo delati skladno s pravili in se hitro razjezijo, če kdo dela kaj “po svoje”.  Nestrpni so do vsega drugačnega. Včasih je Bukvina nestrpnost izražena v obliki izbruha razdraženosti.

Cvetna esenca Bukve okrepi strpnost in razumevanje. Dr. Bach jo je predpisal za ljudi, ki bi želeli opaziti in sprejeti več dobrega in lepega v vsem, kar jih obdaja. Bukev okrepi blagost našega razumevanja, tako da povemo to, kar opazimo zgolj takrat, ko nas za to vprašajo in to na ljubeč način. Da je nekdo “bukov” ob jemanju cvetne esence Bukev ne bomo več niti mislili, niti izrekli. 

Bukev je cvet tolerance.
Besedilo je pripravilo podjetje AdriaPharm d.o.o.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni namenjeno za preprečevanje in zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj.