5. 1. 2015

Domači zeliščni sirupi Lekovita poteklo

Domači zeliščni sirupi Lekovita - Slika 1

Zeliščni pripravki so najstarejši način uporabe zdravilnih rastlin. Človek je že v starejši kameni dobi znal nagonsko in po izkušnjah poiskati rastlino, ki mu je lajšala težave, kadar je zbolel. Zakladnica modrosti in znanja o zeliščih ima na Zahodu tisočletno tradicijo, sam izraz sirup pa izvira iz arabske besede za pijačo, sharab. Sirupi omogočajo lokalno delovanje v žrelu in zaradi viskoznosti nežno prekrijejo razdraženo sluznico s sluzmi drog.

Zdravilne rastline, ki so razvrščene v kategorijo hrane in imajo dokazan blag zdravilni učinek brez neželenih učinkov, so osnova domačih zeliščnih sirupov linije Lekovita. Naši sirupi so enostavnih sestav in izdelani iz kakovostnih rastlinskih izvlečkov pridobljenih iz kontroliranih rastlinskih surovin iz širšega lokalnega območja. Sirupi ne vsebujejo glutena, barvil in umetnih arom.

Sirupe uporabljamo v skladu z navodili na embalaži. Količine odmerjamo s pomočjo priložene dozirne posodice. Po zaužitju sirupa ne pijemo in ne jemo vsaj 15 minut. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev diabetikom svetujemo previdnost pri uživanju zeliščnih sirupov. Sirupe shranjujemo na temnem mestu pri sobni temperaturi, zaščitene pred vlago in nedosegljivo otrokom.

Akcija je potekla.