9. 2. 2018

Homeopatija: Prehlad in gripa.

Homeopatija: Prehlad in gripa.

Homeopatska zdravila lahko jemljemo sočasno s klasičnimi (alopatskimi) zdravili. Pri resnejših ali dolgo trajajočih zdravstvenih težavah je nujna pomoč zdravnika oz. zdravnika homeopata.

Homeopatija se osredotoča na celotno sliko simptomov, zato je povsem mogoče, da se izbira homeopatskih zdravil med bolniki s prehladom ali gripo razlikuje.

Atropa belladonna (Belladonna) se priporoča pri nenadnem izbruhu znakov prehlada ali gripe, še posebej, ko boli grlo. Začnemo se znojiti, obraz je pordel, noge so hladne, lahko občutimo pulzirajoč glavobol, moti nas hrup in svetloba.

Ko nam je vsak premik težak in si želimo le nepremično počivati, je lahko pravilna izbira Bryonia.

Ferrum phosphoricum se priporoča ob počasnejšem, ne tako silovitem razvoju bolezni. Otrok se npr. igra in ne daje občutka, da je zbolel; vročina ni visoka in le počasi narašča.

Pri (občutljivih in muhastih) bolnikih, ki izločajo veliko sluzi (katarja), in se simptomi izboljšajo na svežem zraku, lahko pomaga Pulsatilla pratensis.

Aconitum napellus je primerno zdravilo ob nenadnem začetku hripavosti ki je posledica akutnega prehlada: »udarilo mi je na glas«.  Vzrok je pogosto zelo mrzel veter.

Besedilo je pripravilo podjetje AdriaPharm d.o.o.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Opisi homeopatskih zdravil so pripravljeni po najboljših močeh in vesti in skrbno preverjeni, vendar avtor ne more prevzeti odgovornosti za posledice morebitne neodgovorne uporabe le teh. Vsak posameznik naj po lastni odgovornosti presodi svojo odločitev za homeopatsko zdravljenje. Za samozdravljenje se smemo odločati le v primeru običajnih težav in vsakdanjih bolezni. Ta priporočila pod nobenim pogojem ne nadomeščajo nasveta in pregleda pri zdravniku. Pri težjih ali trajnejših zdravstvenih težavah nujno poiščite zdravniško pomoč.