24. 7. 2019

Jamieson in Kanadsko društvo za boj proti raku: partnerji v varnosti na soncu.

Jamieson in Kanadsko društvo za boj proti raku: partnerji v varnosti na soncu.”

Če poznate vitamin D, potem veste, da se proizvaja v telesu, ko je koža izpostavljena sončni svetlobi. Posledica tega je, da je njegov nadimek "sončni vitamin". Vitamin D zagotavlja izjemno podporo vašim kostem in podpori imunskemu sistemu.

Za večino od nas je dovolj le nekaj minut na soncu, da dobimo priporočeno dnevno količino vitamina D. Ampak resnica je, da lahko tudi to škodljivo. Na žalost je izpostavitev soncu lahko izpostavitev tudi raku, zaradi UVA in UVB žarkov. Čeprav je zaščita pred soncem s kremo eden najboljših ščitov pred sončnimi opeklinami in škodljivimi učinki, omejuje sposobnost telesa, da proizvaja to vitalno hranilo, vitamin D.

Strokovnjaki Canadian Cancer Society (CCS) priporočajo, da ste varni na soncu tako, da sledite naslednjim korakom:

  • Preverjanje indeksa UV vsak dan pred odhodom ven in dodatna previdnost, ko je UV indeks 3 ali več
  • Zadržujte se v senci in se prekrivajte z oblačili, ko ste na soncu
  • Nosite sončna očala ter s kapo z UV zaščito
  • Uporabljate visok zaščitni faktor
  • Ne uporabljajte solarijev
  • Pridobivajte vitamina D s hrano ali prehranskimi dodatki naravnega izvora (lanolin)

Z 90% kožnih rakov so povezani z izpostavljenostjo UV žarkom, zato vas spodbujamo, da med letom prakticirate varnost na soncu z uporabo zaščite pred soncem in pridobivanja vitamina D skozi varnejše vire, kot so prehranska dopolnila z naravnim vitaminom D3 . Jamieson je ponosen, da sodeluje s Canadian Cancer Society za pomoč pri ozaveščanju o varnem izpostavljanju soncu in zbiranju sredstev za raziskave raka. Skupaj si prizadevamo za spremembo v življenju prizadetih.

Prispevek je pripravilo podjetje Vonpharma d.o.o.