27. 6. 2019

Moja potovalna lekarna.

Potovalna lekarna. Wiz zavarovanje

Morski ježki, žgoče sonce, s koreninami prepletena steza za tek, komarji, voda iz pipe, ki ji ne gre zaupati – na dopustu ali potovanju se običajno pojavi vrsta okoliščin, ki lahko privedejo do različnih težav. Na srečo lahko za večino poskrbiš brez zdravnika z uporabo zdravil in pripomočkov, ki jih vzameš s seboj.

Priporočena vsebina torbice potovalne lekarne:

  1. Termometer
  2. Zdravilo proti povišani telesni temperaturi
  3. Protibolečinske tablete
  4. Osnovna prva pomoč (obliži in povoji, sterilne gaze, lepilni trak ter mini škarje).
  5. Zaščita proti soncu (visok zaščitni faktor in mazilo za morebitne opekline)
  6. Zaščita proti komarjem in drugim insektom (repelenti in za blaženje pikov)
  7. Zdravilo proti morebitnim alergijam
  8. Razkužilo in mazilo za rane
  9. Zdravilo proti slabosti in driski (in rehidracijska sol)
  10. Drugo pomembno (pinceta za klope, rokavice iz lateksa, kondomi, zaščitna maska…)

Popotniška lekarna za posebne primere
Vsebina potovalne lekarne se razlikuje glede na potrebe uporabnikov, cilj potovanja in izkušnje. Zdravila, zaščitna sredstva in medicinski pripomočki tebi in tvojim bližnjim nudijo takojšnjo oskrbo, preprečujejo hujšo škodo in lajšajo bolečine.

Posebno pozornost morate sestavljanju popotniške lekarne nameniti starši majhnih otrok, resni rekreativci/športniki, starejši in vsi, ki potujejo na manj obljudena, eksotična ali območja povečanega zdravstvenega tveganja. Kako naj bo sestavljena?

Otroško lekarno prilagodi glede na starost otroka, znane alergije in najpogostejše težave na potovanjih (na primer slabost med vožnjo). Poleg zgornjega seznama je priporočljivo s seboj vzeti tudi izdelke za zniževanje povišane telesne temperature, proti bolečinam in prebavnim motnjam za otroke.

Športni navdušenci se težko izognejo vsem morebitnim poškodbam, ki jih lahko utrpijo pri svojem športu – odrgnine, zvini, udarci in podobno, zato je dobro imeti pri roki ustrezno pomoč. Geli, povoji, obliži, razkužilo, kreme in mazila, hladilne blazinice ter peroralna rehidracijska sol sestavljajo »športni paket«, ki v popotniški lekarni skoraj ne sme manjkati.

Starejši ljudje imajo običajno vsaj eno vrsto tablet, ki jih morajo redno jemati. Preverite zalogo in datum uporabnosti, zdravila pa hranite v originalni embalaži skupaj z navodili.

Ko zgolj lekarna ni dovolj
Svetujemo ti, da na potovanju v primerih hujših poškodb, nezgod ali slabega počutja nemudoma oglasiš pri najbližjem zdravniku. Pri tem ti bo v tujini še kako prav prišlo zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina, ki ima na voljo 24-urno asistenco po celem svetu. Le z enim klicem na SOS številko te bomo usmerili do najbližje zdravstvene pomoči in ti pomagali urediti vse potrebno pri pregledu. Asistenčni center ti zagotavlja pomoč v slovenskem jeziku, 24 ur na dan, vse dni v letu. Zavarovanje WIZ Tujina pa ti kjerkoli po svetu krije stroške nezgode in bolezni. Zavarovanje skleneš online in prihaniš 10%. Izbiraš lahko med različnimi kritji in časom trajanja zavarovanja, zavaruješ pa lahko sebe ali pa kar celo družino. To poletje pri WIZu poteka hit akcija: ob sklenitvi družinske celoletne police prejmeš DARILO: brezžične bluetooth slušalke.

Prispevek je pripravilo podjetje Futura DDB d.o.o.