28. 2. 2018

Naravni dezodoranti Crystal brez aluminijevega klorohidrata.

“Naravni dezodoranti Crystal brez aluminijevega klorohidrata.

Sestava Kristala
Naravni dezodoranti Crystal vsebujejo zmes mineralnih soli. Le-te so prisotne v vodi, ki jo pijemo, v skoraj vsej hrani in tudi v zraku, ki ga dihamo.

Dezodoranti Crystal ne vsebujejo aluminijevega klorohidrata, aluminijevega cirkonija, alkohola, parabenov, alergenov in agresivnih kemičnih elementov, ki bi vplivali na spremenjeno delovanje znojnic.

Razlika med aluminijem in alumom
Aluminij je najbolj razširjena kovina v zemeljski skorji. V obliki aluminjevega klorohidrata, klorida, hidroksibromida ali cirkonija se pogosto uporablja v antiperspirantih in dezodorantih. Vzrok za to je v sposobnosti teh oblik aluminija, da ob absorbciji skozi vrhnjo plast kože tvorijo neke vrste čep, s čimer preprečijo izločanje potu na površino kože in posledično ovirajo normalno delovanje žlez znojnic.

V dezodorantih CRYSTAL pa je prisoten ALUM oz. natančneje kalijev alum (potassium alum) ali kalijev aluminijev sulfat, ki je zmes naravnih mineralnih soli in je tretji najpogostejši element v naravi. Zaradi velikosti in visoke molekularne teže, molekule kalijevega aluma ne morejo prodirati skozi kožo. Na površini kože  preprečujejo le nastanek neprijetnega vonja ter tako ne posegajo oz. ovirajo delovanja žlez znojnic. Ko se pot izloči na površino kože, se zaradi bakterij prične razkrajati, kar povzroča neprijeten vonj. Z nanosom tanke plasti naravnega mineralnega dezodoranta preprečimo razkrajanje bakterij in posledično nastanek neprijetnega vonja.

Komu ga priporočamo
Dezodoranti so zaradi 100 % naravne sestave primerni za uporabo tako odraslih kot otrok. Priporočamo jih vsem, ki imajo probleme z alergijami ali občutljivo kožo. Posebej so primerni tudi v času nosečnosti in dojenja ter po prebolevanju bolezni, skratka za vsa stanja, v katerih je pomembno, da v telo ne vnašamo agresivnih kemikalij, ki jih običajno vsebujejo antiperspiranti.

Uporaba in učinkovitost kristala
Dezodorante nanesemo na področja potenja takoj po prhanju - na očiščeno kožo. Tanka plast mineralnih soli preprečuje razkroj potu, kar ne ovira delovanje znojnic, preprečuje le neprijeten vonj. Naravni dezodoranti CRYSTAL prav tako ne puščajo mastnih madežev ali belih lis na oblačilih.

Prispevek je pripravilo podjetje Bimedia d.o.o.