9. 2. 2018

Novost na Lekarnar.com: Pel1n, ekstrakt sladkega pelina.

Novost na Lekarnar.com: Pel1n, ekstrakt sladkega pelina.

Kvantificirani COekstrakt sladkega pelina
Pel1n vsebuje ekstrakt sladkega pelina pridobljenega po inovativni metodi s superkritičnim CO2 (ogljikov dioksid je ena izmed komponent zraka, podobno kot kisik)ki omogoča, da se iz sladkega pelina izločijo samo tiste snovi, ki so za organizem koristne. Po ekstrakciji se CO2 povsem izloči, tako da je dobljeni ekstrakt popolnoma čist in polnovreden brez kakršnihkoli zaostalih topil in brez alkohola.

Pel1n – ekstrakt sladkega pelina je kvantificiran, kar pomeni da je uravnan na določeno območje vsebnosti sestavin (posušenega sladkega pelina, ekstrakta sladkega pelina in artemizinina).

100-% sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
Nosilno olje za Pel1n – ekstrakt sladkega pelina je izbrano zelo pozorno. 100-% sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline ima nevtralen vonj in okus, podobno sestavo maščobnih kislin kot oljčno olje, je prejemnik znaka varovalnih živil, ki označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje in je naravni vir vitamina E.

Kakovost izdelkov Pel1n je pred prodajo preverjena v analiznih laboratorijih Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano in Fakultete za farmacijo.

Lastnosti:

  • Primerno za vegetarijance in vegane.
  • Ne vsebuje dodanega sladkorja.
  • Ne vsebuje glutena.
  • Ne vsebuje alkohola, barvil, konzervansov ali drugih dodatkov.
  • Ne vsebuje alergenov.

Stekleničke so izdelane iz mironskega stekla, ki zagotavlja ustrezno zaščito pred UV svetlobo in ostalimi zunanjimi vplivi.

Proizvajalec izdelka je novo slovensko podjetje Herbify, ki je nastalo pod okriljem dveh mladih nadobudnih farmacevtov, ki verjameta, da bi morala imeti zelišča večjo vlogo pri zdravju in dobrem počutju posameznika. Slovenija ima odlične pogoje za vzgojo zelišč, zato želi Herbify povezati slovenske pridelovalce s predelovalno industrijo v Sloveniji in tako evropskemu trgu ponuditi varne zeliščne proizvode visoke kakovosti slovenskega porekla.

Kakovost zagotavljajo s sodelovanjem z vrhunskimi strokovnjaki iz Fakultete za farmacijo in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ter z uporabo inovativnih postopkov predelave, kot so superkritična ekstrakcija s CO2 in uporaba najmodernejših sušilnic, v katerih so nadzorovani vsi parametri sušenja.

Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.