26. 10. 2017

Novosti blagovne znamke Compeed.

Novosti blagovne znamke Compeed. - Slika 1

V letošnji jeseni se je družina izdelkov Compeed razširila še za 5 dodatnih izdelkov:

Kaj je kurje oko?

Simptomi
Kurje oko je področje odebeljene kože, ki se pojavi kot posledica pritiska, običajno preko kostne izbokline. Narava se vedno poskuša zaščititi pred poškodbami in to je razlog, zakaj koža postane debelejša. Kurja očesa so na pritisk boleča. Znotraj kurjega očesa je temnejši predel kože, ki se pogosto zamenja za „korenino“. Imenuje se nukleus (jedro) in je obrnjeno stožčasto področje stisnjene kože, usmerjeno v točko največjega pritiska in bolečine.  Težavna kurja očesa se lahko pojavijo kjerkoli na stopalu in so lahko trda ali mehka. Lahko nastanejo med nožnimi prsti, kjer se dva sklepa drgneta skupaj. Zrnasta kurja očesa so nekoliko drugačna, običajno jih najdemo v majhnih skupinah na podplatu. Občutek je podoben kot bi imeli v podplatu drobec stekla. Niso nujno povezani le s pritiskom, svojo vlogo pri nastanku imata tudi suhost in drgnjenje kože. 

Preventiva:
Da bi preprečili razvoj kurjega očesa je nujno, da se izognemo pritisku. Zato si, če veste, da boste nosili tesno ali novo obutev, namestite zaščitno blazinico kot je COMPEED blazinica na hidrokoloidni osnovi. Ne pozabite, da so žulji pogosto predhodniki kurjih očes, zato se morate izogibati tudi teh. Poskusite z uporabo vlažilnega sredstva za stopala pred spanjem, saj bo nanos kreme na stopala pomagal ohraniti kožo bolj voljno in bo upočasnil nastanek zrnastih kurjih očes.

Zdravljenje
Takoj, ko se kurje oko začne razvijati, je pomembno, da odstranimo pritisk. Uporaba obliža na hidro-koloidni osnovi, kot so COMPEED corn obliži lahko pomaga omehčati in oblaziniti (omiliti) boleče področje. COMPEED Corn obliži vsebujejo poseben gel, ki takoj olajša bolečino & pomaga odstraniti kurje oko. Poskusite se izogibati pretesni obutvi in če kurje oko ne izgine ali imate v zvezi z vašimi stopali kakršnekoli dvome (skrbi), obiščite specialista za bolezni nog.

Kaj je vnetje (oteklina) na nožnem palcu (Valgusna deformacija)?

Simptomi
Otekline so trde bule na stranskem delu vaših stopal, najpogosteje na sklepu palca, ki jo povzroči bočno gibanje prvih nartnih kosti. Palec se začne nagibati navznoter, drug konec palčne kosti pa se upogne navzven. Izbočen del je lahko izjemno boleč, z vnetim predelom, ki je posledica stalnega pritiska čevljev. Otekline se večinoma smatrajo kot genetske in so bolj pogoste pri starejših ženskah. Medtem, ko se na splošno smatra, da je tako stanje rezultat nošenja slabo prilegajoče obutve, to še ni znanstveno dokazano.

Preventiva
Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite je, da nosite širšo, bolje prilegajočo obutev ter se tako izognete odvečnemu pritisku. Primerno oblazinjeno področje (še posebej v tistih priložnostih, ki zahtevajo čudovite čevlje) lahko pomaga preprečiti poslabšanje stanja. COMPEED obliži za otekline so oblikovani tako, da delujejo kot izjemno udobna druga koža, ki oblazini področje in tako prepreči bolečino, otekanje, žulje in dodatno otrditev kože.  

Zdravljenje
Edino trajno zdravilo za otekline je operacija, čeprav pritisk in drgnjenje slabo prilegajoče obutve lahko povzročita še večja vnetja in lahko vodita do bolečih žuljev in drugih težav s stopali. COMPEED obliži za otekline lahko nudijo takojšnje olajšanje bolečine, diskretno oblazinjenje ter zaščito področja pred pritiskom in drgnjenjem. 

Kaj je kalus?

Simptomi
Kalus se sestoji iz mrtvih celic kože, je pogosto večji kot kurje oko in ne tako jasno definiran. Telo proizvaja odvečno količino kožnih celic, da bi se zaščitilo pred pritiskom. Tako se formira plast mrtve in otrdele kože. Stalen pritisk prisili mrtve kožne celice, da prevzamejo tipično obliko, ki sega v globlje plasti kože. Ko doseže živčne končiče, kalus postane boleč. 

Preventiva
Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite je, da nosite širšo, bolje prilegajočo obutev ter se tako izognete nepotrebnemu pritisku. Formiranje kalusa lahko preprečite tudi z uporabo vlažilnih krem in pilinga. Le-ta odstanjuje stare celice kože preden otrdijo. Obliž je uporaben tudi kot zaščita stopal pred drgnjenjem in žulji, še posebej, če nameravate nositi čevlje z visokimi petami, ki še dodatno obremenijo sprednji del blazinice stopala.

Zdravljenje
Posebej oblikovana za povečanje udobja, COMPEED hidro-koloidna tehnologija ustvari optimalno okolje za celjenje. Globinsko vlaži kalus, ga zmehča ter s tem olajša (pospeši) odstranitev. Poleg tega imajo hidro-koloidni ščitniki posebno obliko, ki z zmanjšanjem pritiska takoj olajša bolečino (učinek oblazinjenja). Ti obliži se uporabljajo za zdravljenje kurjih očes, kalusov in razpokanih pet. Salicilna kislina pomaga pri razpadu odmrle kože, ki tvori kalus, posledično pa pospeši proces celjenja.

Besedilo je pripravilo podjetje Lomas d.o.o.